Το καλοκαίρι έφτασε κι εσύ μάλλον ξεκίνησες ήδη να παραθερίζεις. Ίσα ίσα σε πρόλαβα!

Χρησιμοποιείς ακόμα πλαστικό ποτήρι μιας χρήσης για τον καφέ, τον φρέσκο χυμό, το τσάι ή την σοκολάτα σου;

Πριν φτάσεις στην παραλία για να λιαστείς κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο και να απολαύσεις το παγωμένο ρόφημά σου, μπες σε ένα διαδικτυακό ή φυσικό κατάστημα και αναζήτησε ανοξείδωτα, μικρά, μεγάλα, ζωγραφισμένα, πολύχρωμα, με ή χωρίς στάμπες ποτήρια πολλαπλών χρήσεων ή θερμός.

Η πλαστική ρύπανση βρίσκεται παντού και είναι γνωστό, βάσει ερευνών, ότι αρκετά εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν στις θάλασσες κάθε χρόνο. Έτσι εισέρχονται σε θαλάσσια οικοσυστήματα και μπορεί πολύ εύκολα να φτάσουν στο πιάτο σου.

Ένα πλαστικό ποτήρι χρειάζεται πάνω από 200 χρόνια για να καταστραφεί. Δηλαδή, δημιουργείται για να χρησιμοποιηθεί μια φορά και να καταλήξει σε κάποια χωματερή ή ακόμα και στην πιο απομακρυσμένη παραλία.

Αν ακολουθήσεις όμως την εναλλακτική πρότασή μου και το ρόφημά σου θα διατηρείται ζεστό ή κρύο και θα προστατεύεται από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου.

Είναι πολύ in σου λέω! Στο Instagram θα έχεις δει σίγουρα fashion ifluencers να φωτογραφίζονται με τα γουστόζικα ποτήρια τους.

Θα εξοικονομήσεις και χρήματα γιατί θα έχεις πάρει από το σπίτι το δικό σου ρόφημα ή γιατί θα πας σε beach bar που το σερβίρει στο επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι σου.
Εσύ όμως, που πριν τα ηλιοβασιλέματα και τις ακροθαλασσιές βρίσκεσαι ακόμα στην πρωτεύουσα και δουλεύεις ή διαβάζεις για τις εξετάσεις, δες τα café που βρήκα στο κέντρο για να αγοράζεις τα ροφήματα στο δικό σου ποτήρι με έκπτωση:

Morgan all jeans καφενείο. Δίνει έκπτωση – 0,20 ευρώ σε κάθε ρόφημα. Βρίσκεται στην Οδυσσέως 16 και Κολωνού.

Mama Tierra, με έκπτωση 10% στον καφέ και 5% σε άλλα ροφήματα. Είναι στην Ακαδημίας 84 και Εμμανουήλ Μπενάκη.

Melikrini. Σου κάνει στα 5 ροφήματα το ένα δώρο. Πέρνα από την Ασκληπιού 14 για να το βρεις.

Pure juice bar. Προσφέρει έκπτωση -0,20 ευρώ και είναι στη Σίνα 21.

Zoe’s Premium Latteria για 10% έκπτωση. Βρίσκεται στην Ακαδημίας 37 και Ομήρου.

Amorosso café στην Καπνικαρέας 4-6. Amoros

Θες να πίνεις καφέ με έκπτωση στο δικό σου ποτήρι πολλών χρήσεων;

Telaro στην Αιόλου 33.

•To Mama Roux με έκπτωση 10% είναι στην Αιόλου 48.

Tiki Bar Athens. Έχει -0,20 ευρώ έκπτωση και θα το βρεις στην Φαλήρου 15, στο Κουκάκι.

Peas Vegan and Raw Food με έκπτωση -0,10 ευρώ. Είναι στην Φαλήρου 40, στο Κουκάκι.

Γνώριζες ότι η δράση ‘#stopotirimou’ είναι ιδέα της Greenpeace; Παρακίνησε καταστήματα καφέ να δίνουν έκπτωση στους πελάτες που έρχονται με το δικό τους ποτήρι πολλαπλών χρήσεων. Κάθε μέρα προστίθενται στη λίστα αυτών των καταστημάτων όλο και περισσότερα.

Σχόλια