Εγώ Αθήνα και εσύ Θεσσαλονίκη! Καλοκαιρινές προτάσεις για χαλαρό ΣΚ για να μην σε φάνε οι τέσσερις τοίχοι και το διάβασμα της εξεταστικής.

Επιμέλεια: Λένα Ζετσίδου και Ανδριάνα Αργυροπούλου

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και έχεις ξεμείνει από ιδέες. Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις, που θα πας, μήπως τελικά να κάτσεις σπίτι, πού να βγαίνεις τώρα, άστο καλύτερα. Και κάπως έτσι καταλήγεις με ταινία και air condition στο σπίτι. Εντάξει, καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι επιλογές που έχεις μπροστά σου είναι… άπειρες.

Όπου κι αν βρίσκεσαι, είτε στο Βορρά, είτε στο Νότο, έχεις πράγματα να κάνεις. Εμείς συγκεντρώσαμε αυτά που θα σου μείνουν αξέχαστα, ξεκινώντας από τα βόρεια:

Η Λένα προτείνει:

Σαββατοβραδο στο σπιτι

Ταράτσα night

Στην Θεσσαλονίκη όλο και περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν τις ταράτσες τους για τους πελάτες, γιατί λοιπόν εσύ και η παρέα σου δεν εκμεταλλεύεστε αυτή την ιδέα στον ιδιωτικό σας χώρο; Το βασικό που θα χρειαστείτε είναι ΠΟΤΟ και φυσικά μουσικάρες. Αν οι καρέκλες σάς βρίσκονται, μία πολύ καλή ιδέα είναι να πάρεις κουρελούδες ή οτιδήποτε ύφασμα σου βρίσκεται εύκαιρο και να τις στρώσεις κάτω, έτσι ξαπλώνοντας κάτω απευθείας έχεις θέα τον νυχτερινό ουρανό. Και τέλος, αν είσαι extra, φτιάξε την ατμόσφαιρα με ό,τι χριστουγεννιάτικα φωτάκια έχεις!

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

*Σημαντικό να κοιτάξεις τον καιρό

Κυριακη μεσημερι-απογευμα

Βόλτα ή Πικ Νικ στα πράσινα σημεία της πόλης

Η Θεσσαλονίκη έχει πολλούς κρυμμένους πράσινους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Έτσι, το Σαββατοκύριακο αντί να κάτσεις στην γνωστή καφετέρια με τα φιλαράκια σου οργάνωσε ένα πικ νικ. Δεν χρειάζεται να έχει δα και τόση ποικιλία, ο καθένας μπορεί να ετοιμάσει κάτι που το αρέσει και του είναι εύκολο (ναι φίλε μου ακόμα και εσύ που το μόνο που μπορείς να φτιάξεις είναι τοστ).

Ενδεικτικά σημεία της πόλης:

Σέιχ Σου – Οι κήποι του Πασσά

Ανεβαίνοντας την Εθνικής Αμύνης από την Πλατεία Συντριβανίου, περνώντας τα όρια της Πανεπιστημιούπολης του Α.Π.Θ. και φτάνοντας στην Άνω Πόλη πίσω από το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος βρίσκεται αυτό το «περίεργο» πάρκο. Την έκταση κοσμούν δημιουργήματα φανταστικής αρχιτεκτονικής που αποπνέουν μία ατμόσφαιρα μυστηρίου και μυθικότητας. Ο χώρος έχει πολύ πράσινο και ενδείκνυται για πικ νικ σίγουρα.

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

του Nicolas Indiveri

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

του Nicolas Indiveri

Οι θεματικοί κήποι της νέας παραλίας

Ο Κήπος της Μουσικής, των Ρόδων, της Μνήμης και πόσες ακόμα πανέμορφες πινελιές ομορφιάς θα σε κάνουν να ξεχάσεις για λίγο την βαβούρα της πόλης, των ηλεκτρονικών συσκευών και της εβδομαδιαίας ρουτίνας.

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Ο κήπος των νερών

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Ο κήπος του ήχου

Event Σαββατοκυριακου

Έβδομο Flea Market & Street Food / Summer Edition

Στην Θεσσαλονική τα Flea markets έχουν γίνει πλέον ένας θεσμός, καθώς η επισκεψιμότητα που διαρκώς αυξάνεται προτρέπει τους διοργανωτές να γεμίσουν το ημερολόγιο με περισσότερες εκθέσεις.

Τι είναι το Flea market; Είναι μία υπαίθρια αγορά με δίσκους, χειροποίητες κατασκευές και ρούχαsecond hand και vintage αντικείμενα, έργα τέχνης, βιολογικά προϊόντα και άλλα πολλά. Όλα αυτά συνδυασμένα με Street food επιλογές που μπορείς να απολαύσεις με θέα την θάλασσα.

Ο χώρος, ανάμεσα στα δύο οικοδομήματα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είναι ιδανικός και η θέα απίστευτη.

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

facebook.com/fleathessaloniki/

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

facebook.com/fleathessaloniki/

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

facebook.com/fleathessaloniki/

Όσον αφορά τα νότια, αν βρίσκεσαι στην Αθήνα και νομίζεις πως δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να κάνεις, τώρα που οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη, σου έχω τη λύση! Ακολουθούν τρεις διαφορετικές προτάσεις για να μην πλήξεις στο διαμέρισμα σου!

Η Ανδριάνα προτείνει:

Σαββατο απογευμα

Escape room

Μυστήριο, δράση και… πολλή αγωνία. Τα escape rooms ή δωμάτια απόδρασης, είναι η μεγαλύτερη τάση, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι, στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία! Κάθε δωμάτιο απόδρασης είναι θεματικό, περιλαμβάνει διαφορετικές ιστορίες μυστηρίου, τις οποίες εσύ και η παρέα σου καλείστε να λύσετε!

Το σίγουρο είναι πως θα χρησιμοποιήσετε το μυαλό και τη φαντασία σας -εξάλλου είναι ο μόνος τρόπος να αποδράσετε-! Όλα αυτά τα φαντασμαγορικά, θα τα βρεις στο Athens Clue κοντά στο Χίλτον, στο MindTrap στο Μοναστηράκι και στο Κολωνάκι, στο Trapped στο Νέο Κόσμο, στο Sherlockedhomes στο Μεταξουργείο, αλλά και στο Sir Lock’s House στα Εξάρχεια.

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Σαββατο βραδυ

Νυχτερινή ξενάγηση στο Αστεροσκοπείο

Στο λόφο της Πεντέλης, στεγάζεται ένα από τα τρία Ινστιτούτα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το οποίο ανοίγει τέσσερις φορές το μήνα, για να μας παρασύρει στη θέα των αστεριών. Με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Newall, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν τα αστέρια, τον ουρανό και όλα όσα δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι. Αποτελεί μία εμπειρία που αναμφίβολα αξίζει και θα σου μείνει αξέχαστη!

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

Κυριακη βραδυ

Θερινό σινεμά

Ξεκινάμε με κάτι που σίγουρα το έχεις ξανακούσει, αλλά για κάποιο μυστήριο λόγο, ποτέ δεν σου έρχεται στο μυαλό. Εντάξει, ξέρουμε προέχουν τα cocktails και οι βόλτες στο Θησείο, αλλά έτσι όπως περνάς από τον πεζόδρομο του Θησείου, κάνε μία στάση και στο Σινέ Θησείο, που στεγάζεται εκεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ωστόσο, θερινά σινεμά υπάρχουν και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, όπως το Σινέ Παρί στην Πλάκα, η Δεξαμενή στο Κολωνάκι, το Σινέ Ζέφυρος στα Άνω Πετράλωνα, το Σινέ Φλοίσβος στο Παλαιό Φάληρο, το Άνεσις στους Αμπελοκήπους -και πολλά ακόμα- για όλους όσους απέχουν από το κέντρο της Αθήνας. Το σίγουρο είναι πως η κινηματογραφική παρακολούθηση γίνεται πιο μαγική, καθώς είσαι κυριολεκτικά κάτω από τα αστέρια. Είναι σίγουρα κάτι το οποίο αξίζει να κάνεις, παραπάνω από μία φορά την εβδομάδα.

Κι επειδή ξέρουμε πως μόνο η τοποθεσία δεν φτάνει, έχουμε και πρόταση για ταινία! Μιλάμε για μια δραματική περιπέτεια το “Μετά την καταιγίδα”, όπου η Τάμι Όλντμαν (Σέιλιν Γούντλεϊ) ξυπνά στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το σκάφος τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό και ψάχνει απεγνωσμένα ένα τρόπο διάσωσης. Τη συνέχεια θα την ανακαλύψεις μόνος σου σε ένα από αυτά τα υπέροχα θερινά Σινεμά!

προτάσεις για το Σαββατοκύριακο


Ό,τι κι αν κάνεις φρόντισε να περάσεις τέλεια κι αν ξεμείνεις από ιδέες εμείς εδώ είμαστε!

Σχόλια