Το Μουντιάλ 2018 ξεκινάει στη Μαμά Ρωσία και εμείς είμαστε έτοιμοι να δούμε μπαλάρα!

Το Μουντιάλ αρχίζει (επιτέλους) και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να δούμε μπαλίτσα με ματσάρες όπως Αίγυπτος – Αυστραλία, Σενεγάλη-Ιαπωνία και το αγαπημένο μου Παναμάς-Τυνησία.

Πέρα από τη πλάκα, το φετινό Μουντιάλ είναι (σε μεγάλο βαθμό) αρκετά απρόβλεπτο, καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες που μπορούν να βρεθούν νικήτριες του θεσμού. Πάντως σίγουρα όχι η Αργεντινή.

Ας πάμε να δούμε μερικές από τις ομάδες κάθε ομίλου που κατά 90% δεν θα κερδίσουν το Μουντιάλ, αλλά θα κάνουν μια καλή εμφάνιση, θα βγάλουν μια δόση καλτίλας ή θα προκαλέσουν ντόρο με τα αποτελέσματά τους (ποια ομάδα άραγε;)

Ας ξεχάσουμε για λίγο τα φαβορί Γερμανία, Αργεντινή (χαχαχ) Ισπανία (που ήδη απέλυσε τον προπονητή της, οπότε ίσως πατώσει, θα δείξει), κλπ. και ας δούμε, λοιπόν, ποιες ομάδες θα συζητηθούν!

Υ.Γ. Καλύτερο μουντιάλ από αυτό του 2014 δύσκολα θα ξαναδούμε.

Υ.Γ 2. Δεν κάνω προβλέψεις γιατί δεν θέλω να με λένε Κουβανό.

Υ.Γ 3. Έρχεται το πειρατικό αχ Ελλάδα μου καλή πως σε κάνανε έτσι τα λαμόγια.

Αποτέλεσμα εικόνας για arm folding gif world cup

1ος όμιλος: Αίγυπτος 

Μό, δεν είμαι καλά, όλα τα βλέπω θολά. Αν περιμένουμε μια ομάδα να κάνει την έκπληξη, αυτή είναι η Αίγυπτος των τριών νέων Μέσσι: Σαλάχ, Ουαρντά και Ελνένι. 

Αυτοί θα αποδείξουν στα γατάκια για ποιον λόγο ένας από τους τρεις τους θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα φέτος και ελπίζουμε να πάνε πολύ μακριά.

Γενικά, δεν έχουν και το καλύτερο σύνολο, χάσανε μερικά φιλικά (μεταξύ αυτών και από την Ελλάδα) και παίζουν σχετικα κλωτσοσκούφι περιμένοντας τον Μο να τους σώσει.

Ωστόσο πιστεύω πως αν καταφέρουν να ξεπεράσουν την δυνατή αλλά αρκετά γερασμένη ομάδα της Ουρουγούαης, τη παράγκα της Ρωσίας και τον τιτάνα που ακούει στο όνομα Σαουδική Αραβία, θα δούμε την ομάδα του Ουαρντά να πηγαίνει ντιμπιντιμπινται για μια πολύ όμορφη μουντιαλική πορεία.

2ος όμιλος: Πορτογαλία

Αρχικά, θα έγραφα για το Μαρόκο, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο όμιλο και πιστεύω πως όντως μπορεί να κάνει μια καλή εμφάνιση. Ωστόσο, καλύτερα να ασχοληθούμε με την πιο ελληνική ομάδα του φετινού Μουντιάλ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία του πρώην προπονητή της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της Εθνικής μας, Φερνάντο Σάντος, πήρε κατά γενική ομοφωνία (με βρίσκει αντίθετο) το πιο κωλόφαρδο Euro μετά της Ελλάδας, (και αυτό με βρίσκει αντίθετο) και πάει φουλ για μια καλή πορεία στο μουντιάλ.

Με παίκτες τεχνίτες, όπως ο Bruno Alves, o Πέπε, αλλά και νέους παίκτες που θα επωφεληθούν από τους υπόλοιπους, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ελπίζει να φτάσει μέχρι τον τελικό. Ελπίζω να παίξουν το ίδιο “αντιποδόσφαιρο” που έπαιξαν 2 χρόνια πριν και έφτασαν τελικό χωρίς να πάρουν νίκη.

Μόνο αντίβαρο στην πορεία της θα είναι η απουσία του Βιεϊρίνια. #tinaftore

3ος όμιλος: Περού

Σπάστο, σκάστο, φέρε μπουκάλι και βράστο. Το Περού είναι μια από τις εκπλήξεις του φετινού Μουντιάλ, καθώς μετά από 36 ολόκληρα χρόνια επιστρέφει στον θεσμό.

Αφού κατάφερε να προκριθεί μέσα από το χάος των προκριματικών της Νότιας Αμερικής, δεν έχει τίποτα να φοβάται με αντιπάλους τη Γαλλία, τη Δανία και την Αυστραλία, και γιατί όχι, να περάσει και στους 16.

Και αυτό το ενδεχόμενο δεν φαντάζει καθόλου απίστευτο, καθώς η Αυστραλία είναι αδιάφορη όπως πάντα, ενώ η Δανία θα παίξει χωρίς τον Λόρδο Μπέντνερ, που αναμφίβολα θα ήταν το highlight του θεσμού.

Vamos Peru λοιπόν!

Υ.Γ: Γαλλία, πού πας χωρίς τον κίλλερ Μπενζεμά; Είδες τι γκολ έβαλε στη Λίβερπουλ;

4ος όμιλος: Κροατία

The Group of Death. Σε αυτόν τον όμιλο όλοι είναι ένας και ένας, με πρώτη και καλύτερη την Αργεντινή, η οποία πρέπει να κοιτάζει το 3/3 αν θέλει να τη πάρουν σοβαρά, τη Νιγηρία η οποία ήδη έχει γίνει cult λόγω εμφανίσεων, και την Ισλανδία που στη πρώτη της εμφάνιση στο Μουντιάλ έπεσε στα δύσκολα.

Οπότε εντελώς τυχαία, θα επιλέξω να αναφερθώ λίγο παραπάνω στη Κροατία.

Αναμφίβολα, η Κροατία του 2018 είναι μια από τις καλύτερες ομάδες σαν σύνολο, και μπορούν να πάνε πολύ καλά στο Μουντιάλ, αν παίξουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους.

Η ομάδα που μας δίκασε στα προκριματικά, μπορεί να φτάσει αρκετά μακριά, καθώς έχει δυνατή άμυνα και επίθεση, αλλά και με μερικές εξαιρέσεις, το καλύτερο κέντρο του θεσμού (Rakitic,Brozovic, Kovacic, Αρετή από το the Voice).

5ος όμιλος: Βραζιλία

Δεν είναι ένα το ψέμα, δύο η αδιαφορία. Στον πέμπτο όμιλο πρόκειται να δούμε τεχνική, μαχητικότητα και πάθος (Βραζιλία, Κόστα Ρίκα), αλλά και καμινάδες, μαχητικότητα και βαλκανικά μπουκέτα (Ελβετία, Σερβία).

Πάμε να ασχοληθούμε με Βραζιλία λοιπόν, γιατί πιθανότατα να περάσει ως δεύτερη η Ελβετία καθώς οι Σέρβοι είναι συνήθως λούζερς, και δεν γνωρίζω σε τι φάση βρίσκεται η Κόστα Ρίκα.

Το μεγαλύτερο Cinderella story του φετινού θεσμού, μια ομάδα δημιουργημένη από παιδιά που μεγάλωσαν στις φαβέλες του Ρίο, με όνειρα να δώσουν στη χώρα τους το Μουντιάλ, τα οποία έζησαν το χειρότερο σενάριο χάνοντας 7-1 από τη Γερμανία μέσα στο σπίτι τους το 2014.

Άραγε θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό, ή θα φάνε άλλα 7 για να ξεμπουκώσουν;

6ος όμιλος: Μεξικό

Το πουλέν μου από το προηγούμενο Μουντιάλ, το πολυαγαπημένο Μεξικό, ετοιμάζεται να τα βάλει με όλους για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Πότε πήγε 30 χρονών ο Τσιτσαρίτο;

Έχοντας στον ίδιο όμιλο Γερμανία, Σουηδία και Βόρεια Νότια Κορέα, το Μεξικό θα χρειαστεί τύχη και κόπο για να προκριθεί.

Αν φέρει ένα καλό χ (δύσκολα) με τη Γερμανία, καταφέρει να σταματήσει τον κίλλερ Μάρκους Μπεργκ και σκοτώσει το φαβορί του θεσμού τους Κορεάτες, τότε θα είμαστε χαρούμενοι.

7ος όμιλος: Αγγλία

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX

Τώρα που ηρεμήσαμε όλοι μαζί, η Αγγλία ήδη ξέρουμε πως πρωταθλήτρια δεν θα είναι, αλλά μέχρι τους 8 μπορεί να φτάσει σίγουρα AN παίξει μπάλα. Σε πιο εύκολο όμιλο δεν θα μπορούσε να είναι, με το εκπληκτικό αλλά χωρίς μεγάλη εμπειρία Βέλγιο, και τα μεγαθήρια Τυνησία και Παναμά.

Ωστόσο, όλοι μας ξέρουμε πως θα γελάσουμε και άλλη μια χρονιά με την Αγγλία. Αυτό περιμένουμε κάθε 2 χρόνια άλλωστε σε Euro και Mundial.
Southgate έκοψες Λαλλάνα, θα σου κόψω τα πόδια.

8ος όμιλος: Κολομβία

Η Κολομβία είναι πάντα μια ομάδα που περιμένουμε να δούμε να παίζει, καθώς πρεσβεύει το κλασικό λατινικό βρωμόξυλο σε συνδυασμό με το πάθος.

Παίζοντας με την Ιαπωνία που περνάει από τα προκριματικά Ασίας/Ωκεανίας και το παίζει τσάμπα μάγκας, τη Σενεγάλη του τεράστιου Sadio Mane που μπορεί να κάνει την έκπληξη, αλλά και τη Πολωνία που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει, η Κολομβία αν παίξει όπως μας έχει συνηθίσει μπορεί να περάσει στα προκριματικά και να συνεχίσει τη πορεία της.

Μάλιστα με μερικούς γρήγορους υπολογισμούς, αν η Κολομβία περάσει πρώτη, θα παίξει με τη δεύτερη του 7ου ομίλου (π.χ Αγγλία) οπότε μπορεί να φτάσει στους 8 άνετα, και γιατί όχι και στους 4. Θα δείξει.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για samaras gif

Σχόλια