Ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για τη νυχτερινή ζωή στη Νάξο! Το μεγαλύτερο κυκλαδονήσι, που χρειάζεσαι πολύ λίγες ώρες για να φτάσεις έως εκεί, αλλά για να το γυρίσεις ολόκληρο, και να ζήσεις όλες τις στιγμές που σου προσφέρει απλόχερα, πρέπει να το επισκεφτείς ξανά και ξανά!

Μιλώντας λίγο για το νησί, αυτό που σίγουρα πρέπει να ξέρεις, είναι πως έχει τόσες πολλές εναλλακτικές ανάλογα με το προφίλ και τις προτιμήσεις του επισκέπτη, που κανείς δε φεύγει από εκεί παραπονεμένος.

Πηγαίνεις και με παρέα, πηγαίνεις και με την οικογένειά σου. Μπορείς τη μία μέρα να ψάξεις και να γυρίσεις πολλούς από τους αρχαιολογικούς του χώρους, την άλλη να χαθείς στα γραφικά σοκάκια της χώρας του νησιού, μπορείς να επισκεφτείς αρκετές από τις πιο γνωστές παραλίες, μιας και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής σε αυτή.

Μπορείς να επιλέξεις να επισκεφτείς και μερικά από τα άπλετα χωριουδάκια που υπάρχουν, ζώντας για λίγο την αγροτική ζωή και δημιουργώντας σχέσεις με τους τόσο φιλόξενους ντόπιους κατοίκους, ή ακόμα να δοκιμάσεις τον εαυτό σου σε θαλάσσια σπορ!

Αυτό όμως που σίγουρα σε ενδιαφέρει να μάθεις για τη Νάξο, είναι η νυχτερινή της ζωή, γιατί καλοκαίρι χωρίς λίγα νυχτοπερπατήματα δεν είναι καλοκαίρι! Ξέρεις κάτι; Έχει τα πάντα! Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε από καταστάσεις χαλαρές, μέχρι νυχτερινή διασκέδαση έως το ξημέρωμα!

Αρχικά, για εσένα που θέλεις να πηγαίνεις σε ένα νησί και ακόμα και το κεφάλαιο της διασκέδασης να είναι χαλαρό, σου προτείνουμε να χαθείς για λίγο στα σοκάκια της παλιάς πόλης! Εκεί θα βρεις αρκετά μικρά μπαράκια, όπου μπορείς να απολαύσεις δροσερά cocktails, και διάφορα ποτά.

Επίσης, κατά μήκος του λιμανιού υπάρχουν παντού μικρά cafe που καθώς βραδιάζει μετατρέπονται σε νυχτερινά μαγαζιά με χαλαρή, καλοκαιρινή μουσική, όπου άνετα μπορείς να αράξεις με ή και χωρίς παρέα (γιατί ίσως υπάρχεις κι εσύ που κάνεις μόνος διακοπές), να απολαύσεις το ποτό σου κοιτώντας τη θάλασσα και ακούγοντας τον ήχο του κύματος σε συνδυασμό με τη μουσική! 😉

Αυτό που σίγουρα σου προτείνω να επισκεφτείς είναι το Swing Cocktail Bar που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, στη χώρα! Ανοίγοντας τον κατάλογο δεν θα ξέρεις ποιο από τα cocktails να επιλέξεις να δοκιμάσεις! Είναι όλα πολύ δελεαστικά, απολαυστικά και δροσερά που δύσκολα θα αντισταθείς και σε ένα δεύτερο! 

Tip από Swing: “There is no elevator to reach the peak. You have to take the stairs”.
Για να μπεις στο χώρο του Swing πρέπει να ανέβεις μερικά σκαλάκια, αλλά η θέα θα σε ανταμείψει!
Και αν φιλοσοφήσεις και λίγο διαβάζοντάς το, θα καταλάβεις πολλά για τη ζωή γενικότερα…

Ακόμη ένα που αξίζει να επισκεφτείς, επίσης για τον συνδυασμό της θέας και του cocktail σου, είναι το Like Home Bar. Τι άλλο να ζητήσει κανείς κατά τη δύση του ήλιου, από ένα μπαλκόνι με θέα το Αιγαίο, μουσική και ένα cocktail σερβιρισμένο τόσο μα τόσο πρωτότυπα; Μπράβο στα παιδιά για την φαντασία και το μεράκι τους!

Φυσικά ενδείκνυται και για νυχτερινή διασκέδαση μέχρι το πρωί, μιας και διαθέτει και κλειστό χώρο για χορό, φιλοξενώντας διάφορους Djs και τραγουδιστές, δίνοντας χαρακτήρα με τις μουσικές τους στη νυχτερινή ζωή στη Νάξο!

Κι επειδή σίγουρα κρύβεις και λίγο το party animal μέσα σου, σου προτείνω ακόμη να επισκεφτείς το Ocean Club μιας και νομίζω ότι είναι ακριβώς για εσένα!

Σήμα κατατεθέν της διασκέδασης του νησιού από το 1987. Το θρυλικό Ocean Club συνεχίζει την πρωτοπορία του πιστό στην αποστολή του και πάντοτε στην κορυφή.

Συνδυάζοντας το απόλυτο Club Stage του νησιού και το μεγαλύτερο open air cocktail bar, κυριολεκτικά πάνω στην θάλασσα, αποτελεί την τέλεια επιλογή διασκέδασης.

Ονειρική και αδιάλειπτη θέα, ντεκόρ και αρχιτεκτονική απαλλαγμένα από μόδες και trends της στιγμής, σε μια αναζήτηση του διαχρονικά μοντέρνου με σεβασμό στην αυθεντικότητα της νησιωτικής αισθητικής και της μποέμικης διάθεσης των καλεσμένων του.

Μουσικές επιλογές και εκρηκτική ατμόσφαιρα από Djs που επαναπροσδιορίζουν ολοκληρωτικά την έννοια του clubbing και δίνουν τον “τόνο” στην διασκέδαση του νησιού!

Ανάρπαστα cocktail φτιαγμένα με μυστικά homemade blends από θυμάρι, χαμομήλι, μέλι, ginger, περγαμόντο, τσίλι και πολλά άλλα, αληθινά αποστάγματα και ποιοτικά ποτά καθώς και κρασιά που δίνουν και πάλι στις λίστες την αίγλη που τους αρμόζει!

Ανοιχτά από νωρίς το ηλιοβασίλεμα μέχρι αργά τη νύχτα και τα ξημερώματα είναι σαφώς το club όπου κτυπά η καρδιά του νησιού του Νυκτήλιου Διονύσου!

Tip: Αν τελικά επιλέξεις να διασκεδάσεις μέχρι το πρωί, εκμεταλλεύσου το λίγο και δοκίμασε να κάνεις βόλτα μέχρι την Πορτάρα, περπατώντας και απολαμβάνοντας την ανατολή του ήλιου και την ησυχία που επικρατεί όταν το υπόλοιπο νησί ακόμα κοιμάται! Θα με θυμηθείς! 😉

Σχόλια