Κάποιες φορές οι ταινίες με serial killers είναι χειρότερες και από τα ψυχολογικά θρίλερ…

Υπάρχουν πολλές ταινίες που ασχολούνται με εγκλήματα και συνήθως σ’ αυτές βλέπουμε τις ιστορίες μανιακών δολοφόνων. Κάποιες από αυτές είναι πραγματικές ιστορίες και μάλιστα με serial killer που έσπειραν τον φόβο μέσα από τις πράξεις τους!

Οι παρακάτω ταινίες με serial killer είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σε κάνουν να χάσεις τον ύπνο σου, ειδικά μόλις μάθεις τι ακριβώς έκαναν οι συγκεκριμένοι δολοφόνοι!

6. Ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης

Η αληθινή ιστορία ενός ασήμαντου οικογενειάρχη με διχασμένη προσωπικότητα, που έγινε γνωστός ως ο Στραγγαλιστής της Βοστώνης.

Ο Άλμπερτ Ντε Σάλβο, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Στραγγαλιστή της Βοστώνης βίασε και σκότωσε 13 γυναίκες. Η αστυνομία τον έψαχνε για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η αστυνομία δεν κατάφερε να τον πιάσει ποτέ, μέχρι τη στιγμή που παραδόθηκε.

5. Μπόνι και Κλάιντ

Η ζωή και η δράση ενός παράνομου ζευγαριού, που οι τολμηρές ληστείες τους σε τράπεζες, τους ανέδειξε σε λαϊκούς ήρωες.

Αν και είναι γνωστοί για περίπου 12 ληστείες τραπεζών, οι δύο τους προτιμούσαν να ληστεύουν μικρά καταστήματα και αγροτικά βενζινάδικα. Η συμμορία, που κατά καιρούς συμπεριλάμβανε και άλλα άτομα θεωρείται ότι σκότωσε πάνω από εννέα αστυνομικούς και αρκετούς πολίτες.

4. Η Σιωπή των Αμνών

Μια αστυνομικός του FBΙ στην προσπάθειά της να ανακαλύψει ένα δολοφόνο ευτραφών γυναικών, ζητά τη βοήθεια ενός ψυχίατρου που βρίσκεται σε άσυλο λόγω των κανιβαλιστικών του συνηθειών.

Ο βασικός χαρακτήρας στην ταινία, Μπάφαλο Μπιλ, είναι εμπνευσμένος όχι από έναν αλλά από τρεις διαβόητους δολοφόνους! Τον Εντ Γκιν που έβγαζε το δέρμα των θυμάτων του, τον Τεντ Μπάντι που σκότωνε γυναίκες και τον Γκάρι Χάιντνικ που απήγαγε κορίτσια και τα κρατούσε στο υπόγειο του.

3. Χένρι, το Πορτρέτο ενός Δολοφόνου

Στην ταινία βλέπουμε τη διπλή ζωή που ζούσε ο Χένρι, όντας από τη μία ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και από την άλλη ένας αιμοσταγής δολοφόνος.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του serial killer Χένρι Λούκας, ο οποίος αρεσκόταν να σκοτώνει τα θύματα του με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.

2. Monster

Η αληθινή ιστορία της πόρνης Αϊλίν Γουόρνος, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία τουλάχιστον έξι ανδρών, τους οποίους σκότωσε για να ληστέψει και να συντηρήσει τη νεαρή φίλη της.

1. Zodiac

Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια σειρά από φόνους συγκλονίζει το Σαν Φρανσίσκο. Μετά τον καθένα απ’ αυτούς η αστυνομία λαμβάνει μια κρυπτογραφημένη επιστολή από τον serial killer, ο οποίος υπογράφει με το ψευδώνυμο Zodiac. Ένας σκιτσογράφος, ένας δημοσιογράφος κι ένας αστυνομικός θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

Μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει ποιος ακριβώς ήταν ο Zodiac αν και υπάρχουν πολλές υποθέσεις για την ταυτότητά του!

Σχόλια