Αν σου δοθεί η ευκαιρία να τους επισκεφτείς από κοντά πρέπει να το κάνεις!

Μεγαλοπρεπείς. Όμορφοι… Αυτοί είναι οι ομορφότεροι καταρράκτες στον πλανήτη και ίσως ήρθε η ώρα να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι σου σ’ ένα από τα μέρη, στα οποία θα τους βρεις!

1. Καταρράκτες του Νιαγάρα, ΗΠΑ-Καναδάς

Η καλύτερη εποχή για μια επίσκεψη είναι από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, που μάλιστα γίνονται και περιηγήσεις με το σκάφος Maid of the Mist, που είναι ανακατασκευή του πρώτου σκάφους που πέρασε από εκεί! Το σύμπλεγμα αυτών των καταρρακτών σίγουρα θα σε συναρπάσει και αν έχεις την ευκαιρία να τους επισκεφτείς δεν πρέπει να την χάσεις!

2. Καταρράκτες Ντετιάν, Κίνα

Είναι οι δεύτεροι μεγαλύτεροι του κόσμου και είναι πραγματικά πολύ όμορφοι. Η καλύτερη εποχή για να τους επισκεφτείς είναι το καλοκαίρι και να είσαι σίγουρος/η ότι θα μαγευτείς από το καταπράσινο τοπίο!

3. Καταρράκτες της Βικτωρίας, Ζάμπια-Ζιμπάμπουε

Οι συγκεκριμένοι είναι πολύ θορυβώδεις, αφού ρίχνουν πάνω από 12.000 κυβικά μέτρα νερού ανά δευτερόλεπτο και δημιουργούν σύννεφα ομίχλης. Οι ντόπιοι μάλιστα τους αποκαλούν «ο καπνός του βροντά».

4. Γκούλφος, Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ομορφότερες χώρες στον κόσμο, που αξίζει σίγουρα να την επισκεφτείς! Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι απλά μαγικός ειδικά το χειμώνα με το χιόνι να τον κάνει να μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι! Μάλιστα, η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη, αφού το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις ένα λεωφορείο από Ρέικιαβικ.

5. Καταρράκτες Πλίτβιτσε, Κροατία

Αν τους επισκεφτείς ειδικά το χειμώνα θα σου προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα, αφού είναι πανέμορφοι ακόμη και παγωμένοι! Βρίσκονται στο μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της χώρας, στο οποίο υπάρχουν 16 λίμνες με καταρράκτες!

6. Καταρράκτες Σάδερλαντ, Νέα Ζηλανδία

Άλλος ένας καταρράκτης που είναι ομορφότερος το χειμώνα, ειδικά αν βρέχει! Έχει ύψος 580 μέτρα και βρίσκεται στη δυτική ακτή του Σάουθ Άιλαντ συγκεκριμένα στο Μίλφορντ Σάουντ, που είναι και το ομορφότερο φιόρδ.

Δες στο βίντεο παρακάτω και άλλους πανέμορφους καταρράκτες από όλο τον κόσμο!

Σχόλια