To Web Development Academy 2018 ολοκληρώθηκε και ήδη ανυπομονούμε για το επόμενο, το οποίο να είστε σίγουροι ότι θα έρθει!

Τρεις πολύπειροι επαγγελματίες-εκπαιδευτές και 40 θαυμάσιοι νέοι με δίψα για νέες εμπειρίες και γνώσεις μετέτραψαν 30 εκπαιδευτικές ώρες σε μία υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία στο Web Development Academy 2018.

Για την ιστορία, Web Developer δεν μπορείς να γίνεις από το 0 σε 3 εβδομάδες, αλλά αν έχεις κάποιο τεχνολογικό background τότε σίγουρα 30 ώρες εκπαίδευσης και 50 ώρες δουλειάς σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό project είναι μία πολύ καλή αρχή για να ξεκινήσεις μία καριέρα στο Web Development.

Από το Σάββατο 28 Απριλίου έως την Παρασκευή 11 Μαΐου φιλοξενήθηκαν στο Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) πολύπειροι επαγγελματίες από εταιρείες πευχημένες στον κλάδο του Web Development, οι οποίοι ανέλαβαν να εκπαιδεύσουν και αργότερα να δώσουν την ευκαιρία για πρόσληψη σε 40 νέους.

Ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική εκδήλωση καθώς είδαμε την μεγάλη προθυμία των εταιριών να επενδύσουν στους νέους, αλλά και την όρεξη των νέων να μπουν δυναμικά στον χώρο εργασίας.

Θυμήσου εδώ τι μάθαμε στο Digital Marketing Academy 2017!

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να κατανοήσουν απόλυτα οι υποψήφιοι την σειρά με την οποία είναι ωφέλιμο να λειτουργούν ως Developers, ώστε να παραδίδουν ένα αξιόλογο αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτό, η θεματολογία των εκπαιδευτών κινήθηκε από τις βασικές έννοιες του Web Development και κατέληξε σε αρκετά Advanced θέματα Security & Αρχιτεκτονικής Web εφαρμογών.

Το σεμινάριο ξεκίνησε δυναμικά με μία εισαγωγή στο Web Development από τον Γιώργο Φιλιππάκη, δίνοντας μία ξεκάθαρη εικόνα για το τί αποτελεί Web Development και επεκτάθηκε με άκρως επεξηγηματικό ύφος στις βασικές αρχές της HTML και τις CSS.

Η πρώτη ημέρα του σεμιναριού έκλεισε ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ο οποίος πρόσθεσε μία καλλιτεχνική πινελιά καθώς μας εισήγαγε στον θαυματουργό κόσμο του Photoshop. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις και όσο καλά κι αν γράψεις τον κώδικα αν δεν υπάρχει όμορφο εικαστικό δεν πας πουθενά.

Τις επόμενες ημέρες ασχοληθήκαμε εκτενέστερα με το Frontend κομμάτι (σε βάθος ανάλυση της HTML, CSS & Javascript) και αργότερα με το Backend κομμάτι, όπου διδάχθηκαν οι PHP και MySQL.

Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να ευδοκιμήσει δίχως ασφάλεια, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να παραλείψει το θέμα του Security με την χρήση της PHP.

Στο τελευταίο κομμάτι της εκπαίδευσης, ο Αρχιμήδης Μερτζάνος, μας μίλησε για την MVC αρχιτεκτονική και τα CMSs που μπορεί να χρησιμοποποιήσει κάποιος για την ανάπτυξη Web εφαρμογών. Μέσα από απτά παραδείγματα μας βοήθησε να κατανοήσουμε πλήρως το WordPress, ένα CMS που χρησιμοποιούν το 30% των sites στο internet.

Διάβασε εδώ τι χρειάζεται να γνωρίζεις για να ξεκινήσεις μια καριέρα στο Digital Marketing!

Σημαντικό ρόλο στην αφομίωση όσων αναφέρθηκαν στις εκπαιδεύσεις και στην εξασφάλιση μίας hands-on εμπειρίας, αποτέλεσε η ενασχόληση καθ’ όλη την διάρκεια του σεμιναρίου με ένα συγκεκριμένο project, για το οποίο χρησιμοποιήθηκε το εργαλείο GIT.

Η ολοκλήρωση του project εξυπηρετούσε έναν επιπλέον στόχο: να αποδείξει στις εταιρίες που είχαν ανοιχτές θέσεις εργασίας, τις εξαιρετικές δυνατότητες των συμμετεχόντων.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα είχε την ίδια αξία χωρίς την πολύτιμη συμβολή των εκπαιδευτών, των συμμετεχόντων καθώς και χωρίς την ευγενική χορηγία των εταιριών Sleed, Interweave, Stone Soup, Comma & Jetdrops οι οποίες είχαν ανοιχτές entry level Web Development θέσεις και βρίσκονταν στην εκδήλωση προκειμένου να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση των συμμετεχόντων, αλλά και της εταιρίας Spitiko με το γευστικό φαγητό που μας γέμιζε τις μπαταρίες.

Για όσους δεν κατάφεραν να βρεθούν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο ναι μεν έχασαν μία πολύτιμη εμπειρία, δεν ήρθε όμως και το τέλος του κόσμου γιατί το CollegeLink φροντίζει να υπάρχουν συνέχεια νέες ευκαιρίες και επίσης οργανώνει συχνά αξιοσημείωτα events.

Κάνε την εγγραφή σου για να ενημερώνεσαι 1ος/η για τέτοιες εκδηλώσεις!

Σχόλια