Πρόσφατα έπεσαν στην αντίληψη μου κάτι κουτιά που περιείχαν μέσα CD εγκατάστασης των SIMS 2. Κι ένιωσα την ανάγκη για μερικά confessions on the gamefloor…

Δεν υπήρξα ποτέ nerd με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ήμουν πάντα (και είμαι) αυτή η σπαστική κοπέλα-φίλη-ξαδέρφη που για να πείσει τα αρσενικά κυρίως μέλη (στερεότυπα βλέπεις) να την συνοδέψουν κάπου, ήταν ικανή να γκρινιάζει, χωρίσει, τραβήξει από την μπρίζα, ξεκινήσει συζήτηση του τύπου δεν-περνάμε-χρόνο-μαζί-τι-άλλαξε…

Και πάντα ήξερα ότι όλα αυτά τα κάνω με κίνδυνο της ζωής μου. ΑΛΛΑ μπορούσα πάντα να κατανοήσω αυτόν τον γλυκό εθισμό που μπορεί να σου προσφέρει ένα RPG βιντεοπαιχνίδι.

Ίσως γιατί κι εγώ μια φορά στη ζωή μου τον ένιωσα(καλά όχι με RPG) αλλά ρε αδερφέ ξέρω πως είναι να μη θες να σηκωθείς ούτε για να φας επειδή σε έχει απορροφήσει ο υπολογιστής.

Προφανώς τώρα εσύ που έχεις λιώσει ποντίκια, πληκτρολόγια και έχεις φάει ατέλειωτες ώρες σε skype για να συντονίζεσαι ώστε να φτάσεις πλατινουμ στο lol, ή ξεκίνησες από το γυμνάσιο με dota, να με κοροϊδεύεις και να λες «τι λέει ρε το νουμπάκι».

Κι έχεις δίκιο.

Αλλά άσε με κι εμένα να μιλήσω once για τον εθισμό μου και τα άρρωστα ένστικτα εφηβείας που μου ικανοποίησε το φλώρικο-όπως θα λες- Sims.

1. Με το γυμνασιακολυκειακο μου crush έχουμε ήδη 5 παιδιά, τρία εγγόνια και τέσσερα δισέγγονα

Τον βλέπεις όλη μέρα στο σχολείο. Δεν γνωρίζεστε προφανώς και τα σπυράκια σας που είναι παντού στη μούρη, όπως και οι ορμόνες που χορεύουν σαν τρέλες, σας εμποδίζουν και να αποκτήσετε μια ουσιαστική επικοινωνία.

Γυρίζεις σπίτι και το πρώτο που κάνεις είναι να φτιάξεις εσένα στο SIMS, έπειτα αυτόν, με τα cheats να φτιάξεις ένα σούπερ τεράστιο σπίτι διακοσμημένο τελειά και να ζήσετε εκεί. Κάνοντας διαρκώς woohoo κάτω από σκεπάσματα, μέσα σε τζακούζι και αμάξια.

Κάνετε παιδιά, μερικά στα παίρνει η πρόνοια ,γιατί κάποιες φορές πρέπει να πας και τουαλέτα στην πραγματική ζωή, μερικά καίγονται ζωντανά, και τα παιδιά (αυτά που μένουν)  κάνουν εγγόνια και δισέγγονα.

Όλα αυτά τα households εννοείται με το δικό σου επίθετο γιατί ρε αδερφέ έχουμε και ένα μητριαρχικό ένστικτο να ικανοποιήσουμε…

 2. Πνίγω την νταντά στην πισίνα επειδή άφησε τον μονάκριβο μου κάτω

Είναι το πρώτο σου παιδί με το crush, δεν έχεις χρόνο επειδή ταυτόχρονα έχεις γίνει και CEO manager και νοικιάζεις μια νταντά. Και τι κάνει αυτή, αν έχεις το θεό σου; Αφήνει τον γιοκα σου κάτω για να μπει στην πισίνα.

Σβήνεις διακριτικά το ladder της πισίνας και ωπ πνιγηκεεεε. Έτσι για να μάθει να μην υπακούει.

3. Ο άντρας μου είναι γκέι και ζει μαζί μας και ο εραστής του

Οκ αυτό δεν θυμάμαι καν πως άρχισε. (Γυμνασιακολυκειακο crush αν με διαβάζεις, να ξέρεις δεν υπονοώ τίποτα).

Απλώς είναι μερικές φορές που γυρνάς από τη δουλειά, πλέον αυτή του κορυφαίου χειρουργού, γιατί σε έχουν απολύσει από CEO, και τους βρίσκεις να κάνουν woohoo. Αλλά επειδή είσαι πολύ ανοιχτόμυαλη, γίνεσαι φίλη με τον αντίζηλο και μετακομίζει μαζί σας.

Είστε μια ευτυχισμένη πολυγαμική και πολυσυντροφικη οικογένεια.

4. Έρχεται κόσμος στο σπίτι και πεθαίνει επειδή δεν έχω τουαλέτα

Έρχονται random πολίτες που τους έχεις κάνει φίλους για επίσκεψη στο σπίτι. Αλλά εσύ δεν τους θες στο σπίτι σου. Σβήνεις διακριτικά την τουαλέτα, το bladder τους χτυπάει κόκκινο και ωπ πέθαναν. Κρίμα. Να μάθουν να μην έρχονται ακάλεστοι σε ξένα σπίτια.

5. Ο Χάρος είναι φίλος κι εραστής μου

Έχει έρθει τόσες φορές στο σπίτι ο άνθρωπος. (Το SΙΜ βασικά).  Δε θέλεις να φανείς αγενής. Μιλάτε, συζητάτε, βοηθάει τα εγγόνια σου με το homework. Να μην κάνεις κι ένα make out για το καλό; Ντροπή, μη σε λένε κι αφιλόξενη στον άλλον κόσμο…

6. Η κόρη μου μένει έγκυος στην εφηβεία της από έναν παππού που τυχαία σκοτώνεται

Ήταν μικρή κι άμαθη. Κι εσύ δούλευες πολλές ώρες. Είχες κατεβάσει και το inteenminater. Αυτά συμβαίνουν. Εγγόνι σου είναι θα το αγαπάς. Απλώς αυτός ο παλιόγερος πρέπει να πεθάνει. Τυχαία. Από πυρκαγιά. Τελείως τυχαία.

7. Κάνω πάρτι και καίω όλους τους πολίτες

Αυτό πάει ως εξής. Έχεις αποκτήσει τη βίλα των ονείρων σου. Με πισίνα, τεράστιο κήπο και άρτια διακοσμημένο σπίτι στα όρια του ψυχαναγκασμού. Κάνεις dinner party κι εφόσον είσαι φίλος με όλη την πόλη, τους καλείς όλους.

Με το cheat moveobjectson σπέρνεις πυρκαγιά παντού, ο Χάρος δεν προλαβαίνει να πηγαινοέρχεται και ωππππππ όλη η πόλη στα πόδια σου.

Κυριολεκτικά στα πόδια σου. Με τη μορφή στάχτης

Μετά από μια ολόκληρη χρονιά που έκαψα κάθε εγκεφαλικό κύτταρο και γνώρισα πτυχές του εαυτού μου άγνωστες σε μένα και ελπίζω να παραμείνουν άγνωστες στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, διέγραψα το SIMS.

Είχα μπει πλέον στο λύκειο και μου είχαν υποσχεθεί ατέλειωτα αμερικαν πάρτι όταν γινώ φοιτήτρια (το μεγαλύτερο ψέμα μετα τον Αη-Βασιλη).

Οπότε δεν υπήρχε χρόνος για αρρώστια. Φήμες λένε ότι μεγάλωσα αρκετά φυσιολογικά και ήσυχα χωρίς να θέλω να κάψω κανέναν στα πάρτι μου.

Έχω να παίξω SIMS κοντά τέσσερα χρόνια, κι οι φορές που ξανάπαιξα ήταν  σύντομες, χωρίς συναίσθημα κι ουσιαστική ευχαρίστηση… Πρόσφατα άκουσα κάτι για SIMS 4. Κάτι έσπασε μέσα μου. Κανένα SIMS δε θα επαναφέρει το glory των ημέρων του SIMS 2…

 

Και κάτι τελευταίο. Αν είσαι κολλημένος(σε λογικά πλαίσια) με κάποιο παιχνίδι αυτήν την περίοδο κι όλοι σου λένε ότι είσαι ανώριμος, δεν κάνεις τίποτα με τη ζωή σου κλπ., μη δίνεις και πολύ βάση. Το έχεις ανάγκη να εκτονωθείς μάλλον. Οπότε καντο. Γιατί οι άλλοι τρόποι εκτόνωσης που υπάρχουν δε θα σε αφήσουν με μια ελαφριά μυωπία μόνο. Και γιατί θα έρθει μια μέρα που δεν θα προλαβαίνεις ούτε να σκεφτείς…

 

Σχόλια