Summer Nostos Festival 2018: Οι καλύτερες εκδηλώσεις Χορού και Performance θα βρίσκονται εκεί!

Από τις 17 έως τις 24 Ιουνίου το Summer Nostos Festival 2018 θα έχει μερικές από τις καλύτερες εκδηλώσεις χορού και Performance!

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει για τέταρτο καλοκαίρι, ως οικοδεσπότης, διοργανωτής και αποκλειστικός δωρητής, για μία μόνο εβδομάδα τον χρόνο, στο σπίτι που δημιούργησε για όλο τον κόσμο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υλοποίηση του Summer Nostos Festival 2018 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΠΙΣΝ ΑΕ.

Κάθε καλοκαίρι, τις ημέρες του SNFestival, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγει τις πόρτες του με μουσικές, χορό, σύγχρονη τέχνη, παιχνίδια, παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, ένα διεθνές συνέδριο για τη φιλανθρωπία, ομιλίες και άλλα πολλά.

Δες εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ!

Στην ενότητα του Χορού, των Περφόρμανς και της Ψυχαγωγίας, οι παραστάσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού είναι πολλές και ξεχωριστές, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων και διεθνών εκπροσώπων του είδους!

Μάγοι, stand-up comedians, δάσκαλοι χορού, χορευτές, καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου επιστρατεύονται για να μας αιφνιδιάσουν με φαντασία, χιούμορ αλλά και εντυπωσιακά κατορθώματα.

Διάβασε παρακάτω αναλυτικά τις εκδηλώσεις από την ενότητα Χορός – Περφόρμανς – Ψυχαγωγία που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Summer Nostos Festival 2018!

American Ballet Theatre Studio Company

Κυριακή 17 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 12/06 στις 11.00. / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Το Studio Company του φημισμένου American Ballet Theatre (ABT) έρχεται στην Ελλάδα για μια μοναδική παράσταση που θα παρουσιάσει αποσπάσματα χορογραφιών από κλασικά και σύγχρονα έργα.

Theater of War: The Drum Major Instinct

Τετάρτη 20 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 11/06 στις 14.00. / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Σημείωση: Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση.

Mετά την περσινή επιτυχία του Antigone in Ferguson, το Theater of War (Θέατρο του Πολέμου) επιστρέφει στην Αθήνα με ένα έργο εμπνευσμένο από το τελευταίο κήρυγμα του Martin Luther King Jr., The Drum Major Instinct, στις 4 Φεβρουαρίου 1968.

Monica Bill Barnes & Co: Happy Hour

Τετάρτη 20 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30 & 21.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 11/06 στις 14.00. / Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Στο Happy Hour, δύο χορεύτριες πασχίζουν να υποδυθούν δύο άνδρες καλεσμένους του πάρτι, αλλά αποτυγχάνουν. Όπως ακριβώς αποτυγχάνει κάποιος/α που τραγουδάει καραόκε, να θυμίσει με την ερμηνεία του/της τον πραγματικό ερμηνευτή του τραγουδιού. Είναι μια καταδικασμένη προσπάθεια.

Κωνσταντίνος Ρήγος – Χοροθέατρο Οκτάνα:Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης

Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 12/06 στις 17.00. Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης αποτελεί μία «μυθική» παράσταση μπαλέτου που άλλαξε τα δεδομένα στον χορό με τον avant-garde χαρακτήρα της όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1913 στο Παρίσι σε χορογραφία του Nijinsky.

Μαριάννα Καβαλλιεράτου -Dom Bouffard:Bastet

Σάββατο 23 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

Το Bastet, ένα επίκαιρο έργο που εξυμνεί τον δυναμισμό, τον αισθησιασμό και την ισχύ της γυναικείας φύσης, παρουσιάζεται από την καταξιωμένη χορογράφο Μαριάννα Καβαλλιεράτου, τον μουσικό Don Bouffard και έξι Ελληνίδες χορεύτριες στη Σκηνή στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ.

Χορεύοντας στη Σκακιέρα

Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Ιουνίου, 20.30, Λαβύρινθος

Με σειρά προτεραιότητας. Τα Δελτία Προτεραιότητας θα διανέμονται από το Labyrinth Kiosk 60′ (19.30) πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης. Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου.

Ένας επικός αγώνας σκάκι από το διεθνές τουρνουά του Λινάρες το 1993, ανάμεσα στον Γκάρι Κασπάροφ και τον Ανατόλι Καρπόφ, αναβιώνει στη σκηνή του Λαβύρινθου, σε χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού, με ζωντανή μουσική, ηθοποιούς με εντυπωσιακά κοστούμια και πολλές σκακιστικές ανατροπές.

Η performance θα δοθεί παρουσία του Γκάρι Κασπάροφ και του βρετανού σκακιστή Νάιτζελ Σορτ, οι οποίοι θα σχολιάζουν ζωντανά την ιστορική αυτή παρτίδα.

Ο Δάφνις Κόκκινος χορογραφεί τη Σχολή Χορού της ΕΛΣ – Lamento

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Σκηνή στο Κανάλι

O Δάφνις Κόκκινος, απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης, είναι ο μοναδικός Έλληνας χορευτής στο Χοροθέατρο του Βούπερταλ της Πίνα Μπάους, το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του΄70 από την ίδια και σφράγισε ανεξίτηλα τον σύγχρονο χορό.

Όρνιθες – Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών

17-20 Ιουνίου, 21.00, Λαβύρινθος

Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή. Τα Δελτία Προτεραιότητας θα διανέμονται από το Labyrinth Kiosk 60′ (20.00) πριν την έναρξη της κάθε παράστασης. Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου.

Ο Καραγκιόζης συναντά τους Όρνιθες του Αριστοφάνη σε ένα γιγαντιαίο θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Seeking Bliss

Κυριακή 17 Ιουνίου & Πέμπτη 21 Ιουνίου, 19.30-20.00, Πίδακες νερού

Μία παράσταση χορού με θέμα την αναζήτηση της ευτυχίας, παρουσιάζει η ομάδα σύγχρονου χορού Still Pilgrim Paradox, που ιδρύθηκε το 2013 από τη Στέλλα Φωτιάδη.

Οι χορευτές Κάντυ Καρρά και Αλέξης Φουσέκης, υπό τον ήχο ζωντανής πρωτότυπης μουσικής, ξεκινούν ένα βιωματικό ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας.

Comedy Circus

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 Ιουνίου, 19.30 & 23.00, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή που θα ξεκινήσει στις 12/06 στις 16.00.

O stand-up κωμικός Γιώργος Χατζηπαύλου και ο διάσημος μάγος Mark Mitton παρουσιάζουν ένα φαντασμαγορικό πολυθέαμα για μικρούς και μεγάλους με τη συμμετοχή ταλαντούχων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Circus Outdoors

17-24 Ιουνίου, 18.30-19.00, Ξέφωτο – 21.30-22.00, Αγορά

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες δρόμου έρχονται στο Summer Nostos Festival για να αιφνιδιάσουν και να διασκεδάσουν τους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ με τα εντυπωσιακά και τολμηρά κατορθώματά τους.

Το Circus Outdoors παρουσιάζει την αστέρα του τσίρκου Anna Jack, τον βραβευμένο κωμικό και ζογκλέρ Grant Goldie, το Red Trouser Show και τους προσκεκλημένους τους, κάθε βράδυ.

Circus Workshop

17-24 Ιουνίου 2018, 19.00-20.00, Κέντρο Επισκεπτών

Με σειρά προτεραιότητας σε συνεχή ροή

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες του τσίρκου παραδίδουν μαθήματα τσίρκου σε παιδιά και ενήλικες!

Ανακαλύψτε τα κρυφά σας ταλέντα: Δοκιμάστε να κάνετε ζογκλερικά και ταχυδακτυλουργικά κόλπα, hula hoop, να περπατήσετε σε τεντωμένο σχοινί και άλλα πολλά.

Tip: Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν, καλό είναι να φορούν άνετα ρούχα.

Περπάτα Ανάμεσα

Σάββατο 23 & Κυριακή 24 Ιουνίου, 20.00, Ξέφωτο

Ο δάσκαλος και χορευτής Πλωτίνος Ηλιάδης μας καλεί όλους στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας, σε ένα παιχνίδι δημιουργικής περιπατητικής δράσης, σε ένα κινούμενο δίκτυο όπου πρωταγωνιστές είμαστε όλοι όσοι «περπατάμε ανάμεσα».

Σχόλια