Μία γεμάτη και χαλαρή συζήτηση με έναν από τους εκθέτες που γνωρίσαμε στο Meet Market 2018.  “Demetrios Athens” for Frapress!!

Θα βρεις το επόμενο Meet Market:

The Meet Market – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων 18ο Athens Technopolis Jazz Festival Δευτέρα 4 έως Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 Κτίριο “Μηχανουργείο” & Προαύλιο “Μηχανουργείου” Πειραιώς 100, 11854 Γκάζι ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Δευτέρα 04/06 – Παρασκεύη 08/06 από 19:00 – 00:00 Σάββατο 09/06 & Κυριακή 10/06 από 12:00 – 00:00 Είσοδος Ελεύθερη

Ένας δημιουργός που από όσο φαίνεται δεν εγκαταλείπει το όνειρο του. Θα έλεγα ότι ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν επέλεξαν το επάγγελμα τους, αλλά απλώς τους συνέβη. Γιατί ; η απάντηση εύκολη… γιατί δεν μπορούσε νομίζω να συμβεί αλλιώς.

Το αποτέλεσμα είναι χειροποίητα κοσμήματα, τα οποία συμβαδίζουν με το unisex trend της εποχής , επηρεασμένα από διάφορες κουλτούρες και έτοιμα να πρωταγωνιστήσουν σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Urban Street Style, λιτότητα, φινέτσα και κίνηση είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που προκύπτουν γνωρίζοντας την «Demetrios Athens».

Νομίζω λοιπόν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα το δημιουργό της με αφορμή και τη συμμετοχή του στο Meet Market

Μπορείτε  να μας  πείτε λίγα πράγματα για εσάς, συμπεριλαμβάνοντας και  το πώς  αποφασίσατε  να  ασχοληθείτε  με τη δημιουργία κοσμημάτων ; Γιατί αυτή η επαγγελματική ενασχόληση  και όχι  κάτι άλλο.

Γεννήθηκα στην Ελβετία, μεγάλωσα στην Ελλάδα και σπούδασα στην Ιταλία. Είμαι γιος και εγγονός εμπόρων. Διδάχτηκα τη «λογική» του εμπορίου από τον πατέρα μου και αγάπησα το κόσμημα μέσα από την επαγγελματική μου πορεία.

Ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια ένιωθα  πως θα ασχοληθώ επαγγελματικά με κάτι δημιουργικό αλλά η διαφορετικότητα των σπουδών μου με οδήγησε αρχικά  σε άλλα επαγγελματικά μονοπάτια. Φαίνεται ότι ήταν κάτι που το είχα μέσα μου ασυνείδητα, αλλά δεν ήταν ακόμη ώριμο για να βρει έκφραση στην επαγγελματική μου ζωή.

Η πρώτη μου επαφή με το κόσμημα σε επαγγελματικό επίπεδο έγινε όταν εργαζόμουν ως commercial manager σε μεγάλη εταιρεία πρώτων υλών κοσμήματος… εκεί πήρα το βάπτισμα του πυρός.

Ξεκίνησα να σχεδιάζω και να κατασκευάζω κοσμήματα επαγγελματικά από το 2015, ενώ ερασιτεχνικά πολύ νωρίτερα με πειραματικές κατασκευές. Το 2014 και εν μέσω κρίσης είχα φτάσει σ’ ένα σημείο που έπρεπε να αποφασίσω εάν θα συνέχιζα να δουλεύω για άλλους ή εάν θα ξεκινούσα τη δική μου επιχείρηση.

Η απόφαση δεν ήταν εύκολη, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα και ρίσκο, αλλά ήταν πολύ ισχυρή η ανάγκη μου να ξεκινήσω τη δική μου δημιουργική δουλειά και συνειδητή η προσωπική επιλογή να μείνω στην Ελλάδα. Έτσι αποφάσισα να κάνω το «άλμα»!

 

Τι  είναι για εσάς η δημιουργία;

Φαντασία, σκέψη,αισθήσεις… Είναι ένα φύσημα μέσα σου, που θα μπορέσεις να το μετατρέψεις σε μία μορφή τέχνης,  για να ικανοποιήσεις πρώτα τη δική σου καλλιτεχνική ανάγκη και έπειτα και την ανάγκη αυτού που θα αποκτήσει το έργο σου.

Πως είναι  μια   τυπική ημέρα για  έναν  σχεδιαστή κοσμημάτων,  όπως εσάς, ο οποίος μάλιστα διαθέτει και το δικό του μαγαζί ;

Τυπική μέρα είναι να πάω στο κατάστημα μου στο Κολωνάκι, να φροντίσω προσωπικά για την ομαλή λειτουργία του και στην συνέχεια με σύντροφο τη φαντασία μου και στη διάθεσή μου τα υλικά και τα εργαλεία μου, να παραδοθώ στο παιχνίδι της κατασκευής.

Πείτε μας  λίγα λόγια για το στυλ των κοσμημάτων σας.  Τι  πιστεύετε ότι  είναι αυτό που κάνει τη σειρά κοσμημάτων «Demetrios Athens» ιδιαίτερη ;

Τα κοσμήματα ‘’Demetrios Athens’’ βασίζονται και χαρακτηρίζονται από τη λιτή γραμμή και την καθαρή φόρμα τους, πολλές δε φορές και από τον unisex σχεδιασμό τους.

Θέλω τα σχέδια  που δημιουργώ  να μπορούν να τα φορούν όλοι, καθημερινά και να νιώθουν άνετα μ’ αυτά.

Ως σχεδιαστής, από πού αντλείτε την έμπνευση σας ;

Η έμπνευση έρχεται απρόσκλητη και απροσδιόριστα. Μέσα από εικόνες, εμπειρίες, ανθρώπους, γενικότερα μέσα από την καθημερινότητά. Ανάλογα σε ποια βιώματα και ανάμνηση θα ανατρέξω, για να γίνουν πηγές έμπνευσης για νέες μορφές και σχέδια.

Θέλω να δημιουργώ κοσμήματα  που μου αρέσουν προσωπικά, που θα τα φορέσω, θα τ’ αγοράσω, που  θα ήθελα  να μου τα προσφέρουν και να τα προσφέρω.

Θεωρώ   ότι   στα   ρούχα και τα   κοσμήματα σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι πρώτες ύλες, η υφή που αφήνουν στο άτομο που τα φοράει.  Υπάρχει   λοιπόν κάποια φιλοσοφία γύρω από τα υλικά που χρησιμοποιείτε για την κατασκευή των κοσμημάτων σας;

Η τεχνική μου ως πρoς τον σχεδιασμό διαφέρει, γιατί ξεκινώ από την πρώτη ύλη, από την επιλογή της, η οποία θα μου διεγείρει την φαντασία και την δημιουργικότητα. Όταν κατασκευάζω κοσμήματα δίνω μεγάλη σημασία στην ποιότητα των υλικών, προσέχω να είναι πάντα ελαφριά, να έχουν κίνηση,να μπορούν να συνδυαστούν εύκολα και να νιώθει κανείς ελεύθερος όταν τα φορά.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ρωτήσω τι σημαίνει για ένα δημιουργό η συμμετοχή του στο Μeet Market, καθώς και πως σας φαίνεται αυτή η εμπειρία ;

Το Meet Market είναι σημαντική βοήθεια για πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.Για εμένα ήταν και παραμένει μια ευκαιρία να δείξω τη δουλειά μου σε ένα ευρύτερο κοινό, να αντιληφθώ καλύτερα τι αρέσει και να αφουγκραστώ τις εντυπώσεις που αφήνουν οι δημιουργίες μου. Μια ευκαιρία για να εξελιχθώ ως δημιουργός!

Το Meet Market είναι μια ζωντανή έκθεση, γεμάτη ενέργεια, δημιουργικότητα, ανθρωπιά, επικοινωνία, συναδελφικότητα μεταξύ εκθετών, άψογα οργανωμένη από την αρχή μέχρι το τέλος, από μια εξαιρετική ομάδα θετικών ανθρώπων!

Το MeetMarket δεν είναι απλά ένα market, είναι μια «οικογένεια» που  με στήριξε και συνεχίζει να με στηρίζει!

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο του και να του ευχηθούμε καλές δημιουργίες!!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στο λογαριασμό του στο Facebook και στο Instagram https://www.facebook.com/Demetrios.Athens/ και https://www.instagram.com/demetrios_athens/

Σχόλια