Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018 φτάνει και εμείς σου βρήκαμε επτά όμορφους προορισμούς που απέχουν λίγες ώρες από την Αθήνα!

Δες ποιοι είναι…

1. Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι

Αγίου Πνεύματος 2018

Βρίσκονται μόλις 2 ώρες από την Αθήνα και θα σε μαγέψουν με την ομορφιά τους. Ελιές, πεύκα και πολύχρωμα λουλούδια σκεπάζουν τους διαδοχικούς λοφίσκους αλλά και όλη την ακτογραμμή. Η Ερμιόνη φημίζεται για τις ταβέρνες και τη νυχτερινή ζωή της, ενώ το Πόρτο Χέλι ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλούς προορισμούς!

2. Ναύπλιο

Αγίου Πνεύματος 2018

Μόλις 1μιση ώρα μακριά από την Αθήνα βρίσκεται το γραφικό, αρχοντικό και ιστορικό Ναύπλιο. Ανηφόρισε στο Παλαµήδι και θαύμασε την υπέροχη θέα στην πόλη και τον Αργολικό. Μην ξεχάσεις να περπατήσεις γύρω από το Κάστρο, την Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς.

3. Ναύπακτος

Αγίου Πνεύματος 2018

Μια πόλη που φαίνεται να έχει σταματήσει ο χρόνος, η Ναύπακτος, με την πολυτάραχη ιστορία της και τα μνημεία της είναι ιδανικός κοντινός προορισμός. Επισκέψου το βενετσιάνικο λιμάνι της Ναυπάκτου, ανηφόρισε για το Κάστρο και τον Πύργο του Μπότσαρη και πριν φύγεις μη ξεχάσεις να δεις το Ρολόι της πόλης.

4. Πήλιο

Αγίου Πνεύματος 2018

Το Πήλιο είναι αυτός ο προορισμός που θα λατρέψεις οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και αν πας. Παρότι ένα τριήμερο δεν φτάνει για να το δεις όλο προσπάθησε να επισκεφτείς μερικά από τα πανέμορφα χωριά που έχει, αφού η αρχιτεκτονική τους είναι απαράμιλης ομορφιάς.

Δες 6 νησιά που μπορείς να επισκεφτείς αυτό το τριήμερο!

5. Τρίκαλα Κορινθίας

Αγίου Πνεύματος 2018

Άλλη μια κορυφαία επιλογή για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2018, αφού τα καταπράσινα τοπία και η ηρεμία της περιοχής είναι κατάλληλα για ξεκούραση και χαλάρωση. Αν επιλέξεις αυτόν τον προορισμό επισκέψου τη Κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, τις λίμνες Δασίου, Στυμφαλία και Δόξα, τη μονή Αγίου Γεωργίου, αλλά και το σπήλαιο Ερμή.

6. Λίμνη Τσιβλού

Αγίου Πνεύματος 2018

Σε περίπου 2μιση ώρες από την Αθήνα, θα βρεθείς στη Λίμνη Τσιβλού, ένα πανέμορφο και καταπράσινο μέρος, που ενδείκνυται για περπάτημα. Μπορείς να μείνεις στο χωριό Ζαρούχλα που απέχει μόλις λίγα χλμ από την λίμνη και μην ξεχάσεις πριν φύγεις να δοκιμάσεις τις τοπικές σπεσιαλιτέ.

7. Ελικώνας

Αγίου Πνεύματος 2018

Βρίσκεται μόλις 1μιση ώρα από την Αθήνα και αφήνοντας πίσω σας τον επαρχιακό δρόμο Θήβας-Λιβαδειάς λίγο μετά θα βρεθείς να σκαρφαλώνεις στην Παλιοβούνα, την ψηλότερη από τις κορυφές του Ελικώνα.

Σχόλια