Υψηλή ποιότητα ζωής, χαμηλά έως καθόλου δίδακτρα, κορυφαία πανεπιστήμια είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παρακάτω πόλεις!

Εάν σκέφτεσαι να σπουδάσεις στο εξωτερικό σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο αυτές είναι οι καλύτερες πόλεις για να το κάνεις!

1. Παρίσι

Έχει 17 πανεπιστήμια τα οποία όχι μόνο έχουν χαμηλά δίδακτρα, αλλά και βρίσκονται πολύ ψηλά στο διεθνές ranking. Σ’ αυτή τη πόλη θα νιώσεις κατευθείαν σαν να είσαι στο σπίτι σου, αφού είναι σαν να έχει βγει από παραμύθι και ταυτόχρονα  η πλούσια ιστορική και ακαδημαϊκή της κληρονομιά θα σε συναρπάσει!

2. Λονδίνο

Όλα σε αυτή την πόλη είναι υπέροχα εκτός από τον καιρό! Μερικά από τα συν είναι η διεθνής κουζίνα, το γεγονός ότι έχει την καλύτερη θεατρική σκηνή της Ευρώπης, ενώ για τους λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας έχει πολλά δωρεάν μουσεία!

3. Ζυρίχη

Η Ζυρίχη συγκεντρώνει υψηλή ποιότητα ζωής, καλή επαγγελματική σταδιοδρομία και ταυτόχρονα είναι μια πόλη στην οποία θα γνωρίσεις πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς.

4. Βαρκελώνη

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην γνωρίζει ότι είναι από τις καλύτερες πόλεις για φοιτητές! Δεν θα την ξεχάσεις ποτέ για τη νυχτερινή ζωής της, τις τοπικές γεύσεις και την μεσαιωνική της ιστορία!

5. Βιέννη

Προσφέρει χαμηλά δίδακτρα και ζωντάνια! Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα “The Economist” είναι η δεύτερη πόλη παγκοσμίως με υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής! Ταυτόχρονα, η κουλτούρα της περιοχής και η αρχιτεκτονική των κτιρίων θα σε μαγέψει.

6. Εδιμβούργο

 

Μια πανέμορφη και αρκετά γνωστή φοιτητούπολη, που φημίζεται για την εξαιρετική ζωή που προσφέρει στους φοιτητές, αλλά και για τα ακριβά δίδακτρα των πανεπιστημίων της. Αν αντέχεις λοιπόν τον καιρό της Σκοτίας τότε το Εδιμβούργο σε περιμένει!

7. Κοπεγχάγη

Μπορεί να μην είναι πολύ οικονομική, αλλά η ποιότητα ζωής της πόλης σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική συνείδηση και την κουλτούρα την κάνουν ιδανική πόλη για φοιτητές! Άσε που το University of Copenhagen είναι αρκετά ψηλά στο ranking!

Σχόλια