Αν έχεις δει τις παρακάτω ταινίες θα καταλάβεις τι εννοώ!

Είναι γνωστό ότι αρκετές φορές οι άνθρωποι καταλήγουμε να συμπαθούμε έναν κακό χαρακτήρα από έναν καλό και ειδικά στις συγκεκριμένες ταινίες δεν γίνεται να μην τους συμπαθήσεις!

1. Law Abiding Citizen (2009)

Ο Clyde Shelton είναι ένας καλός οικογενειάρχης του οποίου η γυναίκα και η κόρη δολοφονούνται άγρια κατά τη διάρκεια μίας ληστείας στο σπίτι τους. Όταν οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται, την υπόθεση αναλαμβάνει ο Nick Rice, ένας φιγουρατζής εισαγγελέας της Φιλαδέλφειας.

Ο Nick προτείνει σε έναν από τους υπόπτους μία ελαφριά ποινή, με αντάλλαγμα να καταθέσει εναντίον του συνενόχου του. Περνούν δέκα χρόνια. Εκείνος που γλύτωσε τη φυλακή βρίσκεται νεκρός και ο Clyde Shelton παραδέχεται ότι τον σκότωσε…

Ένα έχω να πω τι ΗΘΟΠΟΙΑΡΑ είναι ο Gerard Butler (όταν θέλει)!

2. Scarface (1983)

Η ταινία αφηγείται, με βάση το γεγονός της απέλασης 25 χιλιάδων Κουβανών από τη χώρα τους το 1981, τη ζωή ενός εγκληματία, από αυτούς που απελάθηκαν, ο οποίος εγκαταστάθηκε στο Μαϊάμι αρχίζοντας αμέσως την καριέρα στον υπόκοσμο.

Το γεγονός ότι όλοι οι κακοί αφιερώνουν τη ζωή τους σ’ ένα σκοπό είναι γνωστό και ειδικά ο συγκεκριμένος το αποδεικνύει! Δεν θα πω περισσότερα, γιατί ίσως να μην έχεις δει την ταινία- πολύ κακώς βέβαια- αλλά θα αφήσω αυτό εδώ…

3. Fight Club (1999)

Ένα στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα “Fight Club”, όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των “Fight Club”, ωστόσο αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα, που επιδίδεται σε πράξεις τρομοκρατίας ενάντια στην καθεστηκυία τάξη.

Όταν η ταινία κυκλοφόρησε θεωρήθηκε αποτυχία, ωστόσο αρκετά χρόνια μετά θεωρείται από τις κλασικές ταινίες των ’90s. Το Fight Club συνδυάζει τον καλό και τον κακό πρωταγωνιστή, αφού ο Norton δημιουργεί ένα φανταστικό φίλο που είναι ικανός να κάνει τα πάντα.

Αν το εξετάσεις καθαρά ψυχολογικά θα καταλάβεις ότι ακόμα και αν δεν σου άρεσε το Fight Club κρύβει πολλά πράγματα για την ανθρώπινη συμπεριφορά!

4. Thor (2011)

Ο Thor, ο βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, αντί να κληρονομήσει το θρόνο εξορίζεται από τον πατέρα του Οdin στη Γη και αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Ζει ειρηνικά μέχρι τη στιγμή που έρχεται αντιμέτωπος με επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν οι σκοτεινές δυνάμεις του Asgard για να κυριαρχήσουν στη Γη-κι όχι μόνο.

Τον Tom Hiddleston aka Loki ή τον αγαπάς ή τον μισείς! Εγώ τον λατρεύω. Λίγο ο τρόπος που παίζει, λίγο ο χαρακτήρας, ε πως να το κάνουμε, δεν γίνεται να τον αντιπαθήσεις με τίποτα!

5. The Dark Knight (2008)

Σε συνεργασία με τον υπαρχηγό της αστυνομίας Jim Gordon και τον δυναμικό εισαγγελέα Harvey Dent, ο Batman έχει περιορίσει τη δράση των εγκληματικών συμμοριών στη Gotham City. Εμφανίζεται, όμως, ο Joker, ένας καινούργιος, επικίνδυνος κακοποιός που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις κινήσεις του.

Ό,τι και να πω για τον Heath Ledger είναι λίγο. Υπάρχει λόγος που θεωρείται ο καλύτερος Joker και αυτή η ταινία το αποδεικνύει. Πάντως, αν μου έλεγες στην αρχή της ταινίας ότι θα λατρέψω περισσότερο τον Joker από τον Batman θα σε έβγαζα τρελό/η!

Σχόλια