Πολύ χειρότερη και από αυτή του Σεπτεμβρίου!

Ίσως με την προηγούμενη φράση μου να το παρατράβηξα, αλλά σ’ αυτό φταίει το γεγονός πως έχω περάσει πολλά μαθήματα το Σεπτέμβρη (μη σου πω τα περισσότερα τότε τα έχω περάσει). Η εξεταστική του Ιουνίου, όμως, είναι κάτι διαφορετικό και εδώ σου εξηγώ τους λόγους που είναι από η χειρότερη περίοδος…

1. Έρχεται το καλοκαίρι

Θα το θυμάσαι από το σχολείο πόσο δύσκολο σου ήταν να διαβάσεις στα μέσα Μαΐου… Εννοείται ότι αυτό δεν αλλάζει με τα χρόνια και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, αφού τώρα όλοι προτείνουν χαλαρά- που ΠΟΤΕ δεν είναι χαλαρά- ποτάκια και μπάνια στη θάλασσα.

Σημ.: Όλο αυτό γίνεται χειρότερο αν σπουδάζεις στη Φιλοσοφική, που φέτος θα δίνουμε μαθήματα μέχρι και τα μέσα Ιουλίου.

εξεταστική Ιουνίου

2. Η ζέστη

Υπάρχουμε κάποιοι- λίγοι- που σιχαινόμαστε τη ζέστη. Ειδικά, αυτή την υπερβολική που κάνει στα αμφιθέατρα και δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς με τίποτα και να πάρεις το πολυπόθητο 5.

3. H επόμενη εξεταστική δεν απέχει ΟΥΤΕ 3 μήνες

Δεν θα ξεχάσω το κλασικό «εσείς οι νέοι όλο διακοπές κάνετε». Στα φοιτητικά χρόνια- και ειδικά αν δουλεύεις και όλας- όχι διακοπές δεν προλαβαίνεις να κάνεις, ούτε να διαβάσεις δνε προλαβαίνεις.

Άσε που ποιος ξέρει πόσα «μαθηματάκια» έχεις αφήσει για Σεπτέμβρη, γιατί ΤΟΤΕ θα είσαι σε καλύτερη φάση.

4. ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Η παράδοση εργασιών το χειμώνα αντέχεται… Τον Ιούνιο σε καμία περίπτωση, ακριβώς γιατί όλοι ταξιδεύουμε αλλού. Και αν κάπου εδώ αρχίζεις και με καταλαβαίνεις θα σου πω ότι δεν είσαι μόνος και ότι θα τελειώσει το μαρτύριο. Σύντομα.

5. Και φυσικά το γεγονός ότι δεν μπορείς να κάνεις μαραθωνίους ξένων σειρών και ταινιών

Εντάξει αυτό ισχύει πάντα, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Δεν θα σου μιλήσω για όλες τις νέες σειρές που έχουν βγει και με περιμένουν να τις δω, θα σου πω όμως για το πόσο όμορφα είναι να κάθεσαι χαλαρός- με το Air Condition- να βλέπεις τη σειρά σου/ταινία σου χωρίς να σκέφτεσαι το μάθημα που δίνεις αύριο.

Σχόλια