Αν είσαι και εσύ από αυτούς που θα παραμείνουν στην Αθήνα αυτό το τριήμερο σου έχουμε τις καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις για να πας!

Και είναι και οι πέντε δωρεάν εκδηλώσεις κατάλληλες για όλα τα γούστα!

1. “Ανοιχτές Πόρτες” στα οινοποιεία της Ελλάδας 2018

Πότε;  26 και 27 Μαΐου

Τι είναι; Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας στην εκδήλωση “Ανοιχτές Πόρτες”, η οποία διοργανώνεται συλλογικά από τις Ενώσεις Οινοπαραγωγών της χώρας και τα επισκέψιμα οινοποιεία – μέλη τους.

Οι “Ανοιχτές Πόρτες” αποτελούν μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα. Στόχος της είναι η διοργάνωση “γεγονότων” με επίκεντρο το κρασί από κάθε επισκέψιμο οινοποιείο, τα οποία θα αποτελέσουν αφορμή για τη γνωριμία των καταναλωτών με τους οινοπαραγωγούς.

2. Locomondo στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πότε; 26 Μαΐου 2018

Τι είναι; Η σειρά υπαίθριων συναυλιών Parklife στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται το καλοκαίρι με μια μεγάλη γιορτή μαζί με τους Locomondo.

Ξέφρενοι ρυθμοί, πάρτι, χορός, τραγούδι, παραλίες και καλοκαίρι είναι λίγες από τις λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό στο άκουσμα των Locomondo!

Θα ανέβουν στη σκηνή στο Ξέφωτο, τραγουδώντας όλες τις μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και καινούργια τραγούδια, μετατρέποντας το κοινό σε μία τεράστια παρέα που την ενώνει ο χορός κι η χαρά το τραγούδι και τα χαμόγελα!

Η μουσική που ανέδειξε τους Locomondo είναι μία μείξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς.

3. Ομαδική έκθεση “Η Ακρόπολη στο Βυθό”

δωρεάν εκδηλώσεις

Πότε; 25 Μαΐου 2018 – 11 Ιουνίου 2018

Τι είναι; Η έκθεση με τίτλο “Η Ακρόπολη στο Βυθό” έχει ως αφετηρία τα λεγόμενα citadels on ships τα οποία είναι δωμάτια ασφαλείας κρυμμένα μέσα σε πολεμικά πλοία ή ακόμα και σε μεγάλα σκάφη αναψυχής.

Σύμφωνα με τη γλώσσα της ναυσιπλοΐας, το citadel (ελληνική μετάφραση ακρόπολη ή κάστρο), είναι ένα οχυρό όπου μπορούν να βρουν οι άνθρωποι καταφύγιο κατά τη διάρκεια πολέμου, πειρατείας ή γενικότερα κάποιου εξωτερικού κινδύνου.

4. Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Πότε; Σάββατο 26 Μαΐου

Τι είναι; Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται, στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Διαπολιτισμική Χορωδία της. Με μια συναυλία, η Χορωδία θα “ταξιδέψει” τους επισκέπτες και επιβάτες που θα βρεθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σε άλλες χώρες και πολιτισμούς.

5. Virtual Reality – Βιώνοντας τη λογοτεχνία “Η μεταμόρφωση του Κάφκα ως εικονική πραγματικότητα”

Πότε; 26 Μαΐου 2018

Τι είναι; Η εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας VRwandlung δημιουργήθηκε από την ομάδα μιας τσέχικης start-up και τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σκηνοθέτη MikaJohnson.

Έχει θέμα τη “Μεταμόρφωση” του Φραντς Κάφκα και παρουσιάζει το γνωστό κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που είναι το ίδιο ένα είδος εικονικής “εμβύθισης”: “Όταν ο Γκρέγκορ Σάμσα ξύπνησε ένα πρωί από ταραγμένα όνειρα, βρέθηκε στο κρεβάτι του μεταμορφωμένος σε ένα πελώριο ζωύφιο”.

Επειδή στην εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας μπορεί να εισέλθει ένα μόνο άτομο τη φορά και δεδομένου ότι κάθε επισκέπτης χρειάζεται περίπου 5 λεπτά, λάβετε υπόψη ότι θα υπάρξει κάποιος χρόνος αναμονής και υπολογίστε λίγο παραπάνω χρόνο για την επίσκεψή σας.

Στην Υποδοχή θα σας δοθεί ένας αριθμός, έτσι ώστε να εκτιμήσετε οι ίδιοι πότε θα μπείτε στην εγκατάσταση. Οι αριθμοί δίνονται κατά τη σειρά προσέλευσης.

Σχόλια