Άλλο ένα Σαββατοκύριακο ξεκινά αυτή τη φορά με φθινοπωρινό καιρό και πολλές δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα!

Επιλέξαμε, λοιπόν, 5 και στις παρουσιάζουμε!

1. “Αποχαιρετισμός” του Γιάννη Ρίτσου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Σπίτι της Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν το μεγαλειώδες ποίημα “Αποχαιρετισμός” του Γιάννη Ρίτσου ως ένα θεατρικά δομημένο εσωτερικό μονόλογο του ήρωα του απελευθερωτικού Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 1955-1955 Γρηγόρη Αυξεντίου, στην κρύπτη του, λίγο πριν τον θάνατο του.

Στο ποίημα και την παράσταση που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νεοκλή Νεοκλέους και υπό τις συνθέσεις του Γιώργου Καλογήρου, ο ήρωας αποχαιρετά τον κόσμο, τη ζωή, τον τόπο του.

Στις 11 και 12 Μαΐου!

2. George Gaudy & Irene Skylakaki στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο George Gaudy και η Ειρήνη Σκυλακάκη μετά από ώρες συζητήσεων και ανταλλαγής ιδεών στο Λονδίνο, επιστρέφουν στην Ελλάδα, για να παρουσιάσουν τις νέο τους υλικό σε μια μοναδική διπλή συναυλία στις 11 Μαΐου.

3. Ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Black & White”

Την Παρασκευή 11 Μαΐου γίνονται τα εγκαίνια της έκθεσης Black & White στη Blank Wall Gallery με 101 φωτογράφους οι οποίοι προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου. Ασπρόμαυρες φωτογραφίες με διαφορετική θεματολογία και διαφορετικό ύφος θα παρουσιαστούν για μία ακόμα φορά στη Blank Wall Gallery.

Διάρκεια: Από τις 11 Μαΐου έως τις 24 Μαΐου.

4. Νίκος Παπαδόπουλος έκθεση “Flora Filopappou: Ένα ταξίδι από την Πόλη των Βράχων στον κήπο”

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του Νίκου Παπαδόπουλου “Flora Filopappou: Ένα ταξίδι από την Πόλη των Βράχων στον κήπο” στο Μέγαρο Εϋνάρδου (Αγ. Κωνσταντίνου 20 & Μενάνδρου).

Η έκθεση αποτελεί καρπό έρευνας οκτώ ετών και παρουσιάζει τις αλλαγές του τοπίου στον Λόφο Φιλοπάππου ή την “Πόλη των Βράχων”, όπως ονομαζόταν παλαιότερα. Η έρευνα ακολούθησε τις αρχαιολογικές ανασκαφικές μεθόδους, βασισμένες όμως όχι στην αξίνα, αλλά στα ταξίδια των φυτών που “κατοικούν” σήμερα στον λόφο.

5. 5ο Fast Forward Festival στην Ίριδα

δωρεάν εκδηλώσεις

Σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα, στο πλαίσιο του Onassis Fast Forward Festival 5 – Athens, προβάλλεται στην “Ίριδα”, το ιστορικό κινηματοθέατρο της Αθήνας, το πρώτο μέρος της κινηματογραφικής τριλογίας του διεθνώς διακεκριμένου Γαλλοαλγερινού εικαστικού και κινηματογραφιστή Καντέρ Ατιά.

Το πρόγραμμα των προβολών:

Παρασκευή 11 Μαΐου στις 20:00 (Προβολή ταινίας & Συζήτηση)
Σάββατο-Κυριακή 12-13 Μαΐου στις 21:00 (Προβολή ταινίας)
The Body’s Legacies Pt 1: The Objects (Οι κληρονομιές του σώματος, Μέρος Α’) του Kader Attia

Σχόλια