Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις όταν πας ένα ταξίδι είναι να το ανακαλύπτεις με τα πόδια. Μόνο, έτσι, βλέπεις θα μπορέσεις να πάρεις τα πάντα από το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι…

Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι μέσα από τις υπαίθριες αγορές, αφού από εκεί μπορείς να ανακαλύψεις έναν τελείως καινούριο κόσμο. Ας δούμε, λοιπόν, κάποιες alternative υπαίθριες αγορές που πρέπει να επισκεφτείς!

1. Camden Market, Αγγλία

Αναφερόμαστε στην πιο alternative υπαίθρια αγορά του κόσμου, που βρίσκεται φυσικά στο Λονδίνο! Αν ψάχνεις περίεργα πράγματα, όπως punk αντικείμενα σίγουρα πρέπει να την επισκεφτείς.

2. Takeshita Dori, Ιαπωνία

υπαίθριες αγορές

Βρίσκεται στην περιοχή Harajuku, στο Τόκιο και είναι γεμάτη με εστιατόρια, μαγαζιά και φυσικά πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Στην συγκεκριμένη αγορά μπορείς να βρεις, αλλά και να κάνεις τα πάντα, ενώ αξίζει να παρατηρήσεις από λίγο πιο κοντά την πολιτιστική ζωή της Ιαπωνίας!

3. Djemaa El-Fna, Μαρόκο

Είναι το σπίτι εκατοντάδων χαλιών, αφού στη συγκεκριμένη αγορά θα βρεις τα πιο περίτεχνα χαλιά που έχεις δει ποτέ! Ταυτόχρονα, θα βρεις κοσμήματα, μεταξένια μαντίλια και θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τα πιο νόστιμα τοπικά φαγητά.

+ Είναι ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο!

4. LXFactory, Πορτογαλία

Πρόκειται για μία από τις πιο ενδιαφέροντες υπαίθριες αγορές κυρίως για το στιλ και την κουλτούρα που έχει. Βρίσκεται στην Λισσαβόνα και εκεί εκτός από τις υπέροχες φωτογραφίες που θα βγάλεις, θα φας πολύ νόστιμα φαγητά και θα έχεις την ευκαιρία να παρατηρήσεις όλα τα γκράφιτι που υπάρχουν στον χώρο.

5. St. Mark’s Place, ΗΠΑ

Βρίσκεται στο Μανχάταν και είναι μια πολύ ζωντανή υπαίθρια αγορά, που συνδυάζει πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Εδώ θα βρεις εκπληκτικά vintage κομμάτια, αντίκες, παπούτσια και πολλά ακόμη!

Σχόλια