Όταν ακούς τη φράση σεξουαλικά φετίχ τι μπορεί να σου έρχεται στο μυαλό;

Φετιχισμός ονομάζεται η τάση “θεοποίησης” ορισμένων αντικειμένων, και η απόδοση υπερφυσικών δυνάμεων σε αυτά, απρόσιτης αλλά επιβαλλόμενης στον άνθρωπο.

Στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε ένα αντικείμενο λατρείας. Αρχικά η λέξη προήλθε από το πορτογαλικό feitiço (φεϊτίσο = μαγγανεία) και από τα Λατινικά, factitius ή facere, που σημαίνει “για να κάνει“. Οι γλωσσολόγοι πιστεύουν ότι η λέξη δημιουργήθηκε μετά την ανακάλυψη από τους Πορτογάλους εξερευνητές του 15ου αιώνα κάποιων ξύλινων ή πέτρινων ομοιωμάτων λατρείας ιθαγενών της Δ. Αφρικής. Αργότερα ο όρος fetishism χρησιμοποιήθηκε για το χαρακτηρισμό ειδικών σεξουαλικών συμπεριφορών από τους Binet (1887) και Krafft-Ebing (1886/1965). Φετίχ ονομάζεται η σεξουαλική διέγερση που προκαλείται ως ανταπόκριση σε ένα αντικείμενο ή μέρος του σώματος που δεν είναι συνήθως σεξουαλικό.

Προσωπικά στο μυαλό μου έρχονται οι λέξεις «μαστίγια», «στολές», «ψηλές γόβες» κλπ. Αλλά μετά από ένα γρήγορο γκουκλάρισμα έχω να πω ότι τα παραπάνω δεν είναι τίποτα περισσότερο από κλισέ σεξουαλικές προτιμήσεις. Εδώ σας παρουσιάζω μία λίστα από τα πολλά σεξουαλικά φετίχ.

Γιατί η ηδονή δεν έχει όρια, μάλλον.

1. Πόδια

Δε μιλάμε για μία γάμπα (γυναικεία ή ανδρική) αλλά για τις πατούσες. Γλύψτε τις πατούσες του συντρόφου σας σαν να γλείφετε ένα ξυλάκι παγωτό. Η ηδονή που νιώθει το άτομο εκείνη την ώρα είναι εκπληκτική.

2. Ουρολαγνεία

Είναι ερωτική διέγερση που νιώθει κανείς με την οσμή ή την κατάποση ούρων. Αφορά και τα δύο φύλα και είναι ένα είδος παραφιλίας, δηλαδή δεν εντάσσεται στις συνηθισμένες σεξουαλικές προτιμήσεις.

3. Ομαδική Συνουσία ή «Παρτούζα»

Πολλοί είναι εκείνοι που «φτιάχνονται» όταν υπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο πάνω από δύο. Σε άλλους τους αρέσει να βλέπουν μόνο (η αίσθηση ότι κάποιος με παρακολουθεί) και άλλοι συμμετέχουν. Παραβαίνοντας τα «κοινώς αποδεκτά» μπορεί να φτάσεις σε απόλυτη ερωτική διέργεση. Άλλωστε ας μην ξεχνούμε: « ότι είναι κάπως απαγορευμένο είναι και πιο επιθυμητό». Σε κάποιους θα φανεί ίσως παράξενο αλλά ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη.

4. Πρωκτικό σεξ

Δε ξέρω αν θα έπρεπε να το συγκαταλέξουμε στα σεξουαλικά φετίχ αλλά είναι ένα ταμπού στην δική μας χώρα τουλάχιστον και κάτι που δεν το δέχονται αρκετοί. Αν υπάρχει γνώση και συναίνεση μπορεί να αποτελέσει κάτι πολύ πολύ διεγερτικό.

5. Εφαψιομανία

Η εφαψιομανία κατατάσσεται στις σεξουαλικές παρεκκλίσεις ή παραφιλίες και αφορά επαναλαμβανόμενες και επίμονες σεξουαλικές φαντασιώσεις και συμπεριφορές που περιλαμβάνουν άγγιγμα και τρίψιμο με μη-συγκατατιθέμενο άτομο. Οι συγκεκριμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις, επιθυμίες και συμπεριφορές προκαλούν σημαντική δυσφορία και διαταραχή στην κοινωνική, εργασιακή, ή άλλη σημαντική παράμετρο λειτουργικότητας του ατόμου. Η δράση αυτή λαμβάνει χώρα σε μέρη όπου υπάρχει πολυκοσμία ή όπου η διαφυγή θα ήταν εύκολη αν ο δράστης γινόταν αντιληπτός, π.χ. σε λεωφορεία σε ώρες αιχμής, σε υπόγειους σιδηρόδρομους, σε πεζοδρόμια πολυσύχναστων δρόμων.

6. Ζωοφιλία

σεξουαλικά φετίχ

Η ζωοφιλία είναι παραφιλία που περιλαμβάνει σεξουαλική καθήλωση σε (μη- ανθρώπινα) ζώα. Η κτηνοβασία είναι, μεταξύ ειδών, σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ανθρώπου  και (μη-ανθρώπινου) ζώου . Οι όροι χρησιμοποιούνται συχνά ανταλλάξιμα, αλλά κάποιοι ερευνητές κάνουν μια διάκριση μεταξύ της έλξης (ζωοφιλία) και της πράξης (κτηνοβασία). Παρά το γεγονός ότι το σεξ με ζώα δεν είναι εκτός νόμου σε ορισμένες χώρες, στις περισσότερες χώρες, η κτηνοβασία είναι παράνομη σύμφωνα με νόμους κακοποίησης ζώων ή με νόμους που ασχολούνται με εγκλήματα ενάντια στη φύση.


Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να κατατάξει κάποια στα φυσιολογικά και κάποια που ξεφεύγουν από την ανθρώπινη υπόσταση και μπορούν να οφείλονται σε ψυχιατρικές ασθένειες…

Σχόλια