9. Boyhood

Υπόθεση: Από την αρχή του σχολείου ως αυτή του κολεγίου, δώδεκα χρόνια από τη ζωή του Μέισον, ενός αγοριού που μεγαλώνει στο Τέξας με τη χωρισμένη μητέρα του και τη μικρότερη αδελφή του.
Μια ταινία γυρισμένη 11 χρόνια που μιλά για την πορεία της ενηλικίωσης…

10. Α serious man

Υπόθεση:Στη Μινεσότα του 1967, ο καθηγητής φυσικής Λάρι Γκόπνικ, αξιοσέβαστο μέλος της εβραϊκής κοινότητας, βλέπει, μέρα με τη μέρα, τη ζωή του ν’ αλλάζει δραματικά. Χωρίς να μπορεί να δώσει λύσεις, αναζητά βοήθεια στη σοφία των ραβίνων, των οποίων οι συμβουλές τον μπερδεύουν ακόμα περισσότερο.
Μια αθεϊστική προσέγγιση του κόσμου. Η πίστη και η θρησκεία στο κέντρο της δουλειάς των αδερφών Κοέν. Τι θα γινόταν αν όλοι σταματούσαν αυτό που κάνουν και περίμενα βοήθεια από πάνω;

11. Mr Nobody

Υπόθεση: Βρισκόμαστε το 2092 και ο Nemo Nobody, ετών 117, είναι ο τελευταίος θνητός – αφού μετά από μια ανακάλυψη η υπόλοιπη ανθρωπότητα δεν γερνάει πλέον – και πλησιάζει προς τον θάνατο. Ο Nemo λόγω ηλικίας δεν θυμάται καλά την ζωή που έζησε και με την βοήθεια ενός γιατρού, κάνει αναδρομές στο παρελθόν του.
Πώς θα ήταν να είμαστε αθάνατοι; Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν και μπλέκονται σε αυτή την ταινία.

12. The Man who wasn’t there

 

Υπόθεση: Ο Εντ Κρέιν, μπαρμπέρης στην Καλιφόρνια του 1949, αποπειράται να εκβιάσει τον εραστή της γυναίκας του, τον οποίο και δολοφονεί ύστερα από μια διένεξη. Η αστυνομία, όμως, συλλαμβάνει ως ύποπτη για το φόνο τη γυναίκα του Κρέιν, ο οποίος βλέπει σύντομα τη ζωή του να τυλίγεται μέσα σ’ ένα φαύλο κύκλο.

13. Yi Yi: a One and a Two

Υπόθεση:  Τα μέλη μιας οικογένειας στην Ταϊπέϊ κάνουν σκληρές ερωτήσεις σχετικά με το νόημα της ζωής, καθώς συναντούν διάφορες δυσκολίες.

Αν και φαίνεται κοινότυπη η πλοκή της ταινίας αλλά η πρωτότυπη σύνθεση της ταινίας και τα ερωτήματα που τίθενται την καθιστούν ιδιαίτερα φιλοσοφική.

14. Noah

Υπόθεση:Ο Νώε, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και ο μόνος εναπομείνας δίκαιος ανάμεσα στους ανθρώπους, επιλέγεται από τον Θεό για να σώσει τη γήινη πανίδα από μια επερχόμενη γιγαντιαία πλημμύρα.
Η εκδοχή του Darren Aronofsky για την ιστορία του Νώε. Υπάρχουν σκηνές που δεν περιλαμβάνονται στην Βίβλο. Η πλοκή εστιάζει στην ηθική φιλοσοφία, την αμαρτία και το πώς ο άνθρωπος γυρνά πίσω στον “σωστό” δρόμο.

15.Interstellar

Υπόθεση: Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών, δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2