Φτιάξε μια ανάλαφρη μοριακή μους σοκολάτας. Γιατί όχι; Ένα εύκολο γλυκό, μόνο με τρία μόνο υλικά! 

Ήταν μια δύσκολη και κρύα χειμωνιάτικη νύχτα, του περασμένου Φλεβάρη. Μια συνηθισμένη καθημερινή, εγώ και η κοπέλα χαζεύαμε τηλεόραση. Λίγο το κρύο, λίγο το ήταν πριν από τις δύσκολες μέρες του μήνα, έβαλε σε λειτουργία αυτόν τον απόλυτο  μηχανισμό που έχουν οι κοπέλες για να με πείσει, να φτιάξω ένα γλυκάκι.

Εννοείται ότι δεν είχα άλλη επιλογή, απο το να συνεναίσω, όμως είχα την άνεση να κάνω κάτι γρήγορο.

Εξ΄άλλου, η ψυχή όλων πάντα, αγαλλιάζει με λίγη σοκολάτα.

Θυμήθηκα λοιπόν μια δοκιμασμένη συνταγή του πατέρα της μοριακής γαστρονομίας, Hervé ThisΌμως δεν ήθελα να λιώσω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, και γιατί να χρησιμοποιήσω παραπάνω σκεύη;

Η μους αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη, εν αντιθέση με όλες της άλλες μους μαύρης σοκολάτας, καθώς δεν απαιτεί πληθώρα υλικών, όπως γάλα, αυγά ή κρέμα γάλακτος. Επίσης, στις τεχνικές παρασκευής, αποφεύγετε την μέτρηση θερμοκρασιών, το χτύπημα της κρέμας γάλακτος για να κάνετε σαντιγί και άλλα μαγειρικά βήματα.

Η μόνη μαγειρική ικανότητα που πρέπει να έχει κανείς, είναι,να βράσει νερό και να τρίψει σοκολάτα.

Ναι φίλες και φίλοι καλά διάβασατε, μόνο να βράσει νερό.

Υλικά:

  • 400grσοκολάτας (κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος).
  • 200 gr νερό(είναι 200ml αν έχετε ογκομετρητή)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  • Σε έναν τρίφτη,τρίβουμε την σοκολάτα, για να γίνει κομματάκια.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το μέλι με το νερό. Μέχρι να φτάσουν σε βρασμό.  
  • Ρίχνουμε το βραστό νερό στην τριμμένη σοκολάτα και με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 Τόσο απλά έτοιμο!

 Οι πιο σκληροί, μαγειρικά τύποι, μπορούν να ρίξουν την σοκολάτα στο νερό, ενώ θα το έχουν αποσύρει από τη φωτιά και με έναν αυγογδάρτη να ομογενοποιήσουν τα υλικά. Αλλά αυτό, απαιτεί καλή τεχνική και μια σχετική ταχύτητα. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει το μπολ της ομογενοποίησης, να έρχεται σε επαφή με κρύο νερό ή πάγο. Όπως στο βίντεο.

Σερβίρετε σε ποτηράκια ή μπολ.

Για διακόσμηση, μια κομμένη φράουλα, αλλά και  ξηροί καρποί της επιλογής σας, μπορούν να δώσουν ακόμα πιο ιδιαίτερο τόνο. Διατηρείτε για περίπου τρεις μέρες στο ψυγείο και το καταναλώνετε ενώ έχει προσαρμοστεί σε θερμοκρασία δωματίου.

 Tips

  1. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να προσθέσετε παραπάνω αρώματα ή εντάσεις, με την απλή προσθήκη βανίλιαςπιπεριού, αν βράσετε αστεροειδή γλυκάνισο μαζί με το νερό, μια διαφορετική ιδέα είναι είτε το χοντρό αλάτι, είτε ένα σφηνάκι από κάποιο λικέρ φρούτου. 
  2. Η προσθήκη αυτών καλύτερα να γίνει  στο τέλος της ομογενοποίησης, για να βγάλουν πιο δυνατά αρώματα.
  3. Το μέλι είναι προαιρετικό, αν είστε και εσείς οπαδοί της πικρής σοκολάτας και ζείτε ανάμεσα μας μπορείτε να το αποφύγετε, το ίδιο συμβαίνει όταν χρησιμοποιήσετε κουβερτούρα γάλακτος,αφού είναι εκ φύσεως πιο γλυκιά.

 

Καλή απόλαυση

ΥΓ: Υποσχόμαστε, ότι θα επανέλθουμε με μια μους λευκής σοκολάτας.

 

Σχόλια