Άλλες τις προλάβαμε, άλλες όχι, αυτές οι κλασικές, πλέον, διαφημίσεις έχουν στοιχειώσει το χώρο της διαφήμισης τη δεκαετία του 90!

Δεκαετία του 90, μια χρυσή εποχή, για τον νεοέλληνα που πραγματικά ζούσε σε μία εποχή αφθονίας. Μια δεκαετία που διαμόρφωσε αυτή τη μάστιγα των millennials.

Όντας, πιθανά ο πρεσβύτερος του Frapresss, ανέλαβα το θεάρεστο έργο να σας θυμίσω διάφορες διαφημίσεις που μας έμειναν χαραγμένες στο μυαλό.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα σποτάκια τα θυμόμαστε με νοσταλγία, πόσο δε όταν έχεις καβατζάρει τα «Άντα». Σίγουρα όμως δεν αποζητάμε το concept αυτών των διαφημίσεων.

Τα 90s ήταν μια εποχή που ουσιαστικά οι διαφημίσεις είχαν μια περισσότερο ελληνική προσέγγιση, καθώς η παγκοσμιοποίηση είχε μόλις αρχίσει.

Όπως είναι κατανοητό, και οι διαφημίσεις ήταν πιο ταιριαστές με το πρότυπο της ελληνικής κοινωνίας, παράλληλα οι καμπάνιες της εποχής διαρκούσαν συνήθως για χρόνια, οπότε πολλά σποτ τα βλέπαμε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Για να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα την δεκαετία του «90» είχαμε ΠΑΣΟΚ, το παλιό ΠΑΣΟΚ, το Ορθόδοξο με τον Αντρέα. Για αυτό και πάντα μου έμεινε αυτό το σποτ με την υποβλητική μουσική.

 

Ποιος είπε ότι με το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει Ελπίδα;

Ελπίδα με ΠΑΣΟΚ και ελπίδα με ΣΥΡΙΖΑ, να τα λέμε αυτά.

Η οικονομία ευημερούσε και οι Έλληνες ερχόντουσαν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και ιδίως με την κινητή τηλεφωνία. Α, ρε Βλάσση, έφυγες νωρίς…

Και εννοείται, ότι ένα από τα βασικά πράγματα, ήταν η αγορά αυτοκινήτου.

Κάτι που αγαπούσα πολύ σε κάποιες διαφημίσεις των 90s, ήταν το ότι σε πολλές διαφημίσεις το δημιουργικό ήταν πολύ όμορφα κινούμενα σχέδια, ιδίως για αυτές τις γεύσεις που μας θυμίζουν ότι όλοι ήμασταν παιδιά.

Υπήρχαν, βέβαια, και οι διαφημίσεις με παιδιά, πραγματικά ακόμα προσπαθώ να καταλάβω αυτήν την διαφήμιση του ΝΟΥΝΟΥ.

Περισσότερο blast from the past στην επόμενη σελίδα!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2