Αν αγαπάς το φαγητό πρέπει να επισκεφτείς και τους πέντε προορισμούς!

Αγαπάς το φαγητό; Αν ναι, τότε όταν σχεδιάζεις ένα ταξίδι σίγουρα θα ψάξεις να βρεις που θα φας. Μάλιστα, αρκετοί άνθρωποι δεν φεύγουν από ένα μέρος αν πρώτα δεν έχουν δοκιμάσει όλα τα τοπικά εδέσματα. Αν παρατηρείς περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά είσαι στο σωστό μέρος, αφού σου βρήκαμε 5 μέρη, τα οποία πρέπει να επισκεφτείς αν αγαπάς το φαγητό!

1. Περού

προορισμοί

Το Περού είναι γνωστό για το Machu Picchu, γνώριζες όμως ότι η κουζίνα της χώρας θεωρείται μία από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο; Είτε ψάχνεις λοιπόν να φας αυθεντικό ceviche, είτε alfajor γεμάτο dulce de lecher, στο Περού θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις! Αν πάλι θέλεις ένα μέρος αρκετά ιδιαίτερο επισκέψου το εστιατόριο Maido, που κατατάσσεται στην 8η θέση στον κόσμο!

2. Ιταλία

προορισμοί

Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα για ευνόητους λόγους, που δεν χρειάζεται να εξηγήσω! Αν την επισκεφτείς μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις φρέσκα ζυμαρικά, την παραδοσιακή πίτσα και παγωτό. Το καλύτερο απ’ όλα, βέβαια, είναι ότι τα τρόφιμα και οι συνταγές ποικίλλουν ανά περιοχή, που σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε περιοχή και αν βρεθείς θα εκπλαγείς από τις γεύσεις που θα δοκιμάσεις!

3. Νότια Αφρική

προορισμοί

Είναι γνωστή για αρκετά πράγματα, όπως τους καταπληκτικούς αμπελώνες που έχει και τις εξαιρετικές παραγωγές κρασιού… Και επειδή όπου υπάρχει καλό ποτό, υπάρχει και καλό φαγητό πρέπει σίγουρα να φας στην Νότια Αφρική.

Διάβασε εδώ 7 πράγματα που μας έκαναν εντύπωση στην Νότια Αφρική!

4. Ισπανία

προορισμοί

Οι Ισπανοί είναι σχεδόν τόσο παθιασμένοι με το φαγητό τους όσο και οι Ιταλοί! Η Ισπανία είναι η πατρίδα των τάπας, της παέγιας και της σαγκρίας και ακούγεται πραγματικά σαν παράδεισος. Φυσικά, ορισμένοι λένε ότι η κορυφαία δόξα της ισπανικής κουζίνας είναι το παγκοσμίου φήμης Jamón ibérico, που προέρχεται από μαύρους ιβηρικούς χοίρους και θεωρείται ότι έχει μία από τις καλύτερες γεύσεις στο κόσμο του φαγητού!

5. Ιαπωνία

προορισμοίΨάχνεις να φας κάτι που να έχει στιλ και ταυτόχρονα να είναι όμορφο και γευστικό; Τότε πρέπει να πας στην Ιαπωνία, γιατί σε αυτόν τομέα οι Ιάπωνες έχουν την πρωτιά. Φυσικά και πρέπει να φας σούσι και να γευτείς μερικά από τα πιο φρέσκα και πιο νόστιμα θαλασσινά στον κόσμο!

Σχόλια