Απαντησεις
1.
2 ζυγίσματα. Πρέπει όλες οι μπάλες να χωριστούν σε 3 γκρουπ: 2 γκρουπ των 3 και ένα γκρουπ με δύο μπάλες. Πρώτα ζύγισε τα δύο γκρουπ των 3. Αν το ένα είναι πιο βαρύ από το άλλο, βγάλε από αυτό όποιες δύο μπάλες θες και ζύγισέ τις. Αν είναι ίσες τότε η τρίτη είναι αυτή που ψάχνεις. Αν το πρώτο ζύγισμα έδειξε ότι τα δύο γκρουπ είναι ίσα, τότε από τις δύο εναπομείνασες η μία θα είναι βαρύτερη.

2.

Αυτή η ερώτηση εξετάζει πόσο καλός είσαι στο να δημιουργείς εικόνες και να επαναφέρεις καταστάσεις στο μυαλό σου καθώς και να συνδυάζεις γεγονότα. Ο άντρας πέθανε αφού πήδηξε από το αεροπλάνο που έχανε ύψος και η πτώση ήταν αναπόφευκτη. Υπήρχαν λιγότερα αλεξίπτωτα από τον αριθμό των επιβατών και έτσι τράβηξαν σπίρτα. Ο άντρας τράβηξε το κοντό σπίρτο και έπρεπε να πηδήξει χωρίς αλεξίπτωτο.

3.

Η απάντηση είναι η εξής: Γέμισε το μπουκάλι με τα 5 λίτρα και χρησιμοποίησέ το για να γεμίσεις το 3λιτρο δοχείο. Άδειασε το τελευταίο. Πάρε ξανά το 5λιτρο μπουκάλι και ρίξε τα 2 λίτρα που απέμειναν στο 3λιτρο. Γέμισε το 5λιτρο ξανά και ρίξε νερό στο 3λιτρο μέχρι να το γεμίσεις, που σημαίνει ότι θα του έχεις βάλει 1 λίτρο. Έτσι μένεις με τα 4 λίτρα που χρειάζεσαι.

4.

Άσπρη! Μόνο στον Βόρειο Πόλο όλοι οι τοίχοι βλέπουν το νότο.

5.

Φυσικά θα πει κανείς πρέπει να επισκέπτεται τον γιατρό συχνά και να ζητάει καινούρια χάπια. Αλλά θέλουμε μια άλλη απάντηση. Ο ασθενής πρέπει να χωρίσει κάθε χάπι στα δύο να πάρει το μισό από κάθε χάπι το πρωί και το άλλο μισό το βράδυ.

Πηγή: Brightside

 

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2