Αν αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα inspiration shot, τότε συνέχισε να διαβάζεις!

Το TED αποτελεί έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος δημοσιεύει ομιλίες στο ίντερνετ σχετικές με πολλά επιστημονικά, πολιτιστικά και ακαδημαϊκά θέματα δίνοντας τη δυνατότητα να διαμοιραστούν ελεύθερα, υπό το σλόγκαν “ideas worth spreading”. Η εκδήλωση TEDx αποτελεί μια συγκέντρωση που έχει αυτόνομο χαρακτήρα και οργανώνεται από τις τοπικές κοινωνίες, όπου το Χ δηλώνει την γεωγραφική θέση της κάθε εκδήλωσης.

Παρακάτω παραθέτουμε 5 ομιλίες TEDx εντός και εκτός Ελλάδας τα οποία αν μη τι άλλο θα σε εμπνεύσουν!

1. Έχεις αποτύχει ποτέ; Έχεις νιώσει ποτέ απογοήτευση επειδή δεν πέτυχες αυτό που ήθελες; Έχεις σκεφτεί ποτέ να παρατήσεις την προσπάθεια μετά από μία μικρή (ή μεγάλη) αποτυχία; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δες την παρακάτω ομιλία του Στάθη Καλύβα ο οποίος εξηγεί πώς μέσα από τις αποτυχίες του κατάφερε να…επιτύχει!

2.  Αν νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε ένα τέλμα, αν νιώθεις μπερδεμένος ή αν απλά νιώθεις πως κάτι στη ζωή σου λείπει και δεν ξέρεις τι, τότε η ομιλία της Mel Robins στο TEDx του Σαν Φρανσίσκο σίγουρα θα σε ταρακουνήσει!

3.  Αν βρίσκεσαι σε ένα επαγγελματικό δίλημμα και δεν γνωρίζεις ποιο ακριβώς θέλεις ή πρέπει να είναι το επόμενό σου βήμα, τότε παρακολούθησε την ομιλία του Θεόφιλου Βασιλειάδη στο TEDxAUEB για να δεις ότι τελικά πολλά όμορφα πράγματα δεν προκύπτουν απαραίτητα μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα!

4. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που μπορεί να ξεχωρίζει έναν επιτυχημένο άνθρωπο σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να οριστεί η επιτυχία; Είναι το IQ, είναι το EQ, είναι το SQ ή μήπως είναι… κάτι άλλο; Η Angela Lee Duckworth πιστεύει ότι το “μαγικό συστατικό” είναι το σθένος (grit) και μας εξηγεί το λόγο παρακάτω. Enjoy!

5.  Πόσο σημαντική είναι τελικά η φαντασία και γιατί συχνά όσο μεγαλώνουμε τόσο φαίνεται να…μας αποφεύγει; Αν συχνά βρίσκεις τον εαυτό σου να νιώθει ότι έχει χάσει τη δημιουργικότητα που είχε ίσως σε μικρότερη ηλικία, τότε μάλλον πρέπει να ακούσεις την παρακάτω ομιλία του Ευγένιου Τριβιζά στο TEDxAthens.

Σχόλια