Η νέα έκδοση emoji κυκλοφόρησε και μάθαμε τις νέες προσθήκες για τα πληκτρολόγια μας!

Η κοινοπραξία της Unicode ετοίμασε την τελική έκδοση για τα νέα emoji που αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2018 και πραγματικά εντυπωσίασε. Πρόκειται για ένα σύνολο από 157 νέα emoji που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα 2.666 emoji, όταν θα βγει σε κυκλοφορία η νέα έκδοση Unicode, τον Ιούνιο του 2018. Τα σχέδια αυτά λειτουργούν ως πρότυπα για τις εταιρείες λογισμικού, όπως η Apple, η Google και η Microsoft, οι οποίες μπορούν να τα τροποποιήσουν σύμφωνα με το δικό τους ιδιαίτερο στυλ, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του καταναλωτικού κοινού τους.

Η Emojipedia, δηλαδή η συλλογή με τα τελευταία εγκρινόμενα emoji, ανέβασε ένα video με όλα τα νέα emoji που θα κυκλοφορήσουν τη νέα χρονιά, όπου περιλαμβάνονται: μια ευρεία συλλογή από υπερήρωες, φαλακροί και κατσαρομάλληδες καθώς και κοκκινομάλληδες (που πλέον δεν θα νιώθουν παραμελημένοι) καθώς και διάφορα καθημερινά είδη, ζώα και δραστηριότητες. Στην έκδοση του 2018, όσον αφορά την κατηγορία των ζώων αναμένεται να προστεθούν ρακούν, λάμα, ιπποπόταμοι, καγκουρό, ασβοί, κύκνοι, παγόνια και παπαγάλοι!

νέα emoji

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι τα παρόντα δείγματα είναι απλώς δείγματα και όχι τα τελικά emoji. Κάθε εταιρεία θα επιλέξει τα τελικά σχέδια για την καινούρια έκδοση των emoji της. Αυτά τα δείγματα λειτουργούν κυρίως ως “αλφάβητο” πάνω στο οποίο θα βασιστούν οι διάφορες εταιρείες για τα νέα σχέδια και την αρχική μορφή τους. Έτσι, διαφορετικά emoji θα παρουσιάσει η Apple στα iPhone της και διαφορετικά η Google στις Android συσκευές της.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα emoji που ξεχωρίζουν από τη συλλογή αυτή:

To 2018 φαίνεται ότι θα είναι μια χρονιά “δυσφορίας”, κρίνοντας από τις καινούριες εκφράσεις που προστίθενται. Από το παγερό κρύο, μέχρι την καυτή ζέστη, αυτά τα emoji μεταφέρουν μια βαθιά αίσθηση δυσφορίας.

νέα emoji

Στο “διατροφικό μέτωπο”, το junk food ακόμη υπερτερεί της υγιεινής διατροφής, καθώς cupcakes, κέικ φεγγαριού και μπέιγκελ κάνουν την εμφάνισή τους. Τουλάχιστον, στη λίστα προστίθενται μαρούλια και μάνγκο!

Η επιστήμη θα λάβει κι αυτή τη δέουσα προσοχή που της αρμόζει, καθώς εργαστηριακά παλτά, γυαλιά ασφαλείας, πιάτα Petri, δοκιμαστικοί σωλήνες και μαγνήτες κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους!

νέα emoji

Η υγιεινή καταλαμβάνει κι αυτή σημαντική προσοχή, με την ταπεινή σκούπα, το χαρτί υγείας, το σαπούνι και το σφουγγάρι να συμπεριλαμβάνονται στις προσθήκες. Αναμενόμενα και όχι εντυπωσιακά.

Τέλος, σημαντική προσθήκη είναι η σημαία του πειρατή Jolly Roger όπως και το σήμα του απείρου!

Δες όλα τα νέα emoji στο βίντεο που ακολουθεί!

Πηγή: The verge, Emojipedia

Σχόλια