To φωτογραφικό project της Camila Falquez με τίτλο “Humanidad Aqui Arriba” κέρδισε την προσοχή μας!

Mία πολλά υποσχόμενη φωτογράφος από την νέα γενιά καλλιτεχνών, την οποία ξεχωρίσαμε κυρίως μέσα από το φωτογραφικό της πρότζεκτ με τίτλο “Humanidad Aqui Arriba”  ή στα ελληνικά “Η ανθρωπότητα εδώ πάνω” το οποίο θα δούμε και θα αναλύσουμε παρακάτω.

Camila Falquez

Camila Falquez

Γεννήθηκε στο Μεξικό αλλά μεγάλωσε και έζησε στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Τα τελευταία χρόνια, έχει έδρα την Νέα Υόρκη καθώς ζει και εργάζεται εκεί σε μεγάλα περιοδικά μόδας.

Η Camila Falquez είναι φανερά επηρεασμένη από την φωτογραφία μόδας καθώς και από την τέχνη του χορού, αφού και ο χορός και η εμπειρία της εκεί ήταν αυτό που την οδήγησε να δει το σώμα με έναν διαφορετικό τρόπο.

 

Όπως βλέπουμε στο πρότζεκτ της “Humanidad Aqui Arriba” φωτογραφίζει και συγχρονίζει δύο γυμνά γυναικεία σώματα τα οποία διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, αναδεικνύοντας την θηλυκότητα και την ομορφιά του γυμνού με έναν ιδιαίτερο, γοητευτικό και αισθησιακό τρόπο.

Εξυμνεί την γυναικεία φύση και τονίζει την διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία του ανθρώπινου σώματος.

Παρουσιάζει την ευαισθησία των ανθρώπων που ζουν σε κάθε σώμα και την μαγική ομορφιά που το κάθε σώμα εκπέμπει.

Χρωματίζει της μορφές των σωμάτων και δίνει ζωή και μορφή στην σάρκα με έναν δικό της τρόπο.

Εμπνέεται από τον χορό και την κίνηση και δημιουργεί ξεχωριστές εικόνες γεμάτες αρμονία και ηρεμία που καταλήγουν σε αφηρημένες φιγούρες και μοιάζουν με σχήματα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εστιάζει στο γεγονός ότι ο χορός και η κίνηση δημιουργεί στον θεατή συναισθήματα και θέλει να αναδείξει την ατέλεια των σωμάτων δημιουργώντας εικόνες οι οποίες αγγίζουν αρμονικά την τελειότητα.

Η Camila Falquez μας μαθαίνει ουσιαστικά έναν καινούριο τρόπο για να έρθουμε πιο κοντά στην πραγματική έννοια της ανθρωπότητας.

Ουσιαστικά, η ίδια μέσα από τις προσωπικές της εμπειρίες, θέλησε να εκφράσει στις φωτογραφίες της, ότι οι άνθρωποι πέρα από το φύλο,την φυλή, την εθνικότητα και την ηλικία που μας διαφοροποιούν είμαστε όλοι όντα με σώμα σάρκα και οστά .

Πηγή: ignant.com, camilafalquez.com

 

 

Σχόλια