Αν έχεις βαρεθεί τα mainstream hits, είσαι τυχερός, το Youtube έχει άπειρες λίστες που θα σε σώσουν

Κουράστηκες να βλέπεις στις τάσεις του Youtube και στην αρχική σου στο Facebook να παίζει παντού το (ταδε τραγούδι); Θες να ανακαλύψεις νέους μουσικούς; Είσαι τυχερός. Υπάρχουν πάρα πολλοί youtubers που τα βίντεο τους είναι αφιερωμένα αποκλειστικά στην ανάδειξη εναλλακτικής μουσικής, μακριά από αυτά που παίζει ο (τάδε ραδιοφωνικός σταθμός).

1. TheLazylazyme

Ιδανικότατη λίστα για τις μέρες που βαριέσαι και δεν θέλεις να κάνεις τίποτα, ή πρέπει να κάνεις τα πάντα. Με τα πάντα εννοώ ασχολίες όπως το διάβασμα, μαγείρεμα κλπ. Απλά θα τα κάνεις lazy.

Είδος: Indie, Lo-fi

Artists που μπορεί να ξέρεις: Peach Pit, No Vacation, The Orwells

Artists που αξίζει να ακούσεις: Hot Flash Heat Wave, Naps, Common Holy

2. Rap City

Από remix old school επιτυχιών του Tupac και του Notorious BIG, μέχρι τις πρόσφατες επιτυχίες των Soundcloud Rappers, το RapCity έχει πραγματικά τα πάντα από Rap και Hip-Hop. Το Rap City είναι μόλις ένα από τη σειρά καναλιών City, καθώς τα υπόλοιπα (Trap, House, Future, EDM, Chill, Bass), αξίζουν σίγουρα τη προσοχή σου.

Είδος: Rap, Hip-Hop

Artists που μπορεί να ξέρεις: Denzel Curry, $UICIDEBOY$, Joey Bada$$

Artists που αξίζει να ακούσεις: Night Lovell, Ryan Oakes, Pouya

3. La Belle Musique

Το La Belle Musique είναι κατά 90% σίγουρο πως το γνωρίζεις, ή έχεις κάνει ήδη subscribe. Το κανάλι έχει τα καλύτερα remix από pop επιτυχίες, με ρεμιξάκια από Ed Sheeran, Ellie Goulding, Glitch Mob και πάρα πολλούς άλλους.

Είδος: Chillwave, Pop, Electronic, House

Artists που ξέρεις: Ed Sheeran, The Weeknd, Parov Stelar

Artists που αξίζει να ακούσεις: Filous, Koda, Ritual

4. Stoned Meadow Of Doom

Το Stoned Meadow of Doom είναι με άνεση το καλύτερο rock/metal κανάλι του Youtube. Κάθε εβδομάδα ανεβαίνει νέο άλμπουμ από μια underground μπάντα που πάντα αξίζει να ακούσεις, ενώ και η ελληνική σκηνή έχει τεράστια επιτυχία, καθώς έχουν ανέβει κατά καιρούς άλμπουμ από συγκροτήματα όπως Naxatras, Nightstalker, Green Yeti, Puta Volcano,Deaf Radio κλπ.

Είδος: Stoner, με συγκροτήματα που παίζουν από psych rock μέχρι και blues

Artists που μπορεί να ξέρεις: Naxatras, Stoned Jesus, Om, Nightstalker

Artists που αξίζει να ακούσεις: Elder, The Cosmic Dead, Mothership, Weedpecker

5. MrSuicideSheep

Με πάνω από 8 εκ. συνδρομητές το MrSuicideSheep είναι ένα από πρώτα και τα μεγαλύτερα μουσικά κανάλια του Youtube. Ανεβάζει πολλά τραγούδια διαφόρων ειδών ηλεκτρονικής μουσικής, από dance και house remixes μέχρι και dubstep.

Είδος: Electronic, Lo-fi, Dubstep, Chillwave

Artists που μπορεί να ξέρεις: ZHU, Bishop Briggs, Coldplay

Artists που αξίζει να ακούσεις: Lazyboy Empire, EDEN, Two Feet

6. David Dean Burkhart

Ένα κανάλι-διαμάντι της indie(;), οπού λέγοντας indie βάζουμε ένα τεράστιο ερωτηματικό, καθώς μπορείς να βρεις πραγματικά τα πάντα από dream pop, lo-fi chillwave, experimental μέχρι και drone. Και πίστεψέ με, έχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ μουσικούς που πρέπει να ανακαλύψεις.

Είδος: Indie, Lo-fi

Artists που μπορεί να ξέρεις: Alt-J, Soko, Mac DeMarco, MGMT

Artists που αξίζει να ακούσεις: Beach House, Still Comers, Fear of Men, Surf Rock is Dead

7. The Hyve

Ξεκάθαρα το αγαπημένο μου κανάλι στο Youtube! Γρήγορα, μοντέρνα και πάνω απ’όλα δροσερά indie και alternative rock τραγούδια από συγκροτήματα που πρέπει να ακούσεις! Το κανάλι για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω έχει μείνει ανενεργό τον τελευταίο, ωστόσο αυτό θα σου δώσει την ευκαιρία να προφτάσεις.

Είδος: Indie, Alternative Rock

Artists που μπορεί να ξέρεις: Hozier, Royal Blood, LAYLA

Artists που αξίζει να ακούσεις: The Hunna, High Tyde, Darlia

8. Confession

Ένα ιδανικό κανάλι για τους λάτρεις της techno και house μουσικής. Minimal αισθητική, beatαρες και φυσικά, πολύ καλή μουσική.

Είδος: Techno, House

Artists που μπορεί να ξέρεις: Malaa, Tchami

Artists που αξίζει να ακούσεις: Ibranovski, Atica, Dillon Nathaniel

9. The Worst Taste

Ξεκάθαρα το Worst Taste μόνο worst taste δεν είναι. Κανάλι παρόμοιο με αυτό του David Dean Burkhard και του Lazylazyme, με τη μόνη διαφορά πως οι καλλιτέχνες είναι ακόμα πιο underground, άλλα όχι δήθεν (καλά δεν το ξέρω και σίγουρα). Πάντως αξίζει σίγουρα το subscribe σου.

Είδος: Indie, lo fi, bedroom pop, emo, folk

Artists που μπορεί να ξέρεις: Κανέναν

Artists που αξίζει να ακούσεις: Όλους

10. TheSoundYouNeed

Σίγουρα έχεις ακούσει ΑΥΤΟ το τραγούδι με τη Cara Delevigne στο εξώφυλλο, ωστόσο το The Sound You Need, έχει πολλά ακόμα τραγούδια να ακούσεις. Το κανάλι έχει μάλιστα σημειώσει τέτοια επιτυχία, οπού από το 2015 διοργανώνει festivals στο Παρίσι, στη Μάλτα, στο Λονδίνο και στις ΗΠΑ!

Είδος: Bass, Chillwave, House, Lounge, Future Garage

Artists που μπορεί να ξέρεις: Tom Odell, Milky Chance, Lykke Li

Artists που αξίζει να ακούσεις: Zimmer, ODESZA, Blackstreet

 

Άλλα κανάλια που αξίζει να ακολουθήσεις:

All Trap MusicMajestic CasualN¡gh†m∆res ∆nd 8Ø8s (witch house), UKF Dubstep, Worldstarhiphop, New Retrowave, ProximityAtmospheric Black Metal Albums, (ναι αξίζει με τα χίλια!)

 

 

Σχόλια