Big Data from Scratch:

Εξερευνώντας τον κόσμο των μεγάλων δεδομένων από το μηδέν

Τα Big Data έχουν μπει στην ζωή μας για τα καλά! Αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μας, μιας και οι περισσότεροι από εμάς παράγουμε μεγάλες ποσότητες δεδομένων σε τακτική βάση.

Ο Παναγιώτης Λελιόπουλος έχει σπουδάσει Μηχανικός Ηλεκτρονικός και κατέχει τρία Μεταπτυχιακά σε Προηγμένα Πληροφοριακά Συστήματα, Αναλυτική των Επιχειρήσεων και Επιστήμης των Δεδομένων από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αντίστοιχα.

Με το βιβλίο Βig Data from Scratch, κάνει την πρώτη συγγραφική του απόπειρα και μας ταξιδεύει στον μαγικό αλλά και συνάμα άγνωστο για πολλούς, κόσμο των Μεγάλων Δεδομένων.

Big Data φρομ Σψρατψη

Σκοπός του συγγραφέα είναι να εισάγει τον αναγνώστη του, στις βασικές αρχές των Big Data και να του δείξει την χρησιμότητα τους, ενώ σταδιακά εμβαθύνει ακόμα περισσότερο σε πρακτικές τεχνικές και έννοιες.

Με απλό και άμεσα κατανοητό τρόπο, ο συγγραφέας επιχειρεί να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα βασικά συστατικά ενός skyline αλγορίθμου (οποίος είναι δικής του έμπνευσης), εφαρμόζοντας τον σε ένα κατανεμημένο υπολογιστικό σύστημα με την μέθοδο του Map-Reduce, το οποίο βασίζεται πάνω σε μια υπολογιστική συστάδα.

Επιπλέων βοηθά τον αναγνώστη να εγκαταστήσει μια  Big Data πλατφόρμα ακόμα και στον προσωπικό του υπολογιστή με αναλυτικά βήματα.

Το βιβλίο αποτελείται από 94 σελίδες. Είναι στην αγγλική γλώσσα και μπορείτε να το βρείτε σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή από το Amazon.

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο εδώ.

Big Data from Scratch

Σχόλια