Ο Χαμένος τα παίρνει όλα είναι μια ταινία που σκηνοθετεί ο Νίκος Νικολαϊδης και πρωταγωνιστεί ο αγαπημένος  Γιάννης Αγγελάκας.

Υποθεση

Ένας περιθωριακός, μποέμ τύπος περιπλανιέται στις κακόφημες γειτονιές της πόλης. Συγκεντρώνει γύρω του μια ομάδα ετερόκλητων προσώπων, τα οποία διακρίνει μια κοινή φιλοδοξία. Θέλουν να «πιάσουν την καλή» και να ξεφύγουν από την πόλη, την παρανομία, το νόμο και τους νονούς. Η ζωή τους, αν και ανέμελη, γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη καθώς πλησιάζουν το στόχο τους. Το ζήτημα είναι αν θα αντέξουν μέχρι το τέλος.

Να την δεις εαν πιστευεις το εξης:

 Υπαρχει κάτι στη ζωή που αξίζει χωρίς λίγο ρίσκο; Στη τελική, τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα, το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά.

Ατακες

-Αυτόν τον βήχα κάπου τον ξέρω
-Είσαι καλά; Έλσα;
-Εγώ καλά είμαι, εσύ δεν είσαι καλά. Πόσο καιρό κρατάει;
-Ποιο απ’ όλα;
-Ο βήχας.
Σίγουρα θα κρατήσει περισσότερο από τους μεγάλους έρωτες. 

-Γι’ αυτό δε τη γουστάρω τη γαμημένη τη τεχνολογία, ενώ με τους μπάτσους… πλακώνεστε, ρίχνεις τα καντήλια σου, γίνεται κάποια κοινωνική συναναστροφή. Με το κομπιούτερ τι να πεις; Σ’ έχει και χεσμένο. 

-Οφείλω να σε πληροφορήσω ότι ανήκω σε εκείνη την προνομιούχα γενιά που όταν πηδάει δεν φοράει ποτέ καπότα. Αυτό σε περίπτωση που σου ‘ρθει μετά τις κάλτσες σου, να βγάλεις και την κιλότα σου.

-Τι θέλεις τώρα;
Άκουσα ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλό, αλλά μέχρι τότε θα με έχουν βρει νεκρό. 

-Γι’ αυτό σου λέω να προσέχεις τις ρέπλικες που φέρονται σαν πραγματικές γυναίκες και ν’ αποφεύγεις συστηματικά τις πραγματικές γυναίκες που φέρονται σαν ρέπλικες.

-Θα ξεράσω στο μπάνιο.
Κανόνισε τα όπως σε βολεύει. 

– Τι σκατά γίνεται εδώ μέσα ρε πούστη μου, όλοι για τους μπάτσους δουλεύουν; Άντε να πάει μπροστά αυτή η κωλοχώρα.

– Ο κόσμος είναι αρκετά μεγάλος για να κρυφτείς και αρκετά μικρός για να σε βρω πάλι. Τι είπα ο πούστης.

-Αυτή η σκηνή. 

Και φυσικά ο τίτλος.

Ο χαμένος τα παίρνει όλα. 

 

10 αναφορές σε στίχους του Θανάση Παπακωνσταντίνου που αξίζουν την προσοχή σου

Σχόλια