Ξεχωριστά χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης που θα κάνουν τις διακοπές σου ξεχωριστές!

 

Όταν ακούμε χειμερινό θέρετρο αμέσως σκεφτόμαστε χιόνι, σκι, τις Άλπεις. Όμορφα μέρη, που σου προσφέρουν κάτι μαγικό και ξεχωριστό που δεν βλέπεις στην πόλη. Σου βρήκαμε, λοιπόν, 10 υπέροχα χειμερινά θέρετρα όπου το φυσικό τοπίο, η προσωπικότητα, αλλά και η αρχιτεκτονική τους τα κάνει να ξεχωρίζουν!

Όπου κι αν επιλέξεις να πας, όμως, όταν κλείνεις εισιτήρια θυμήσου ότι τα πιο φτηνά τα βρίσκεις εδώ.

1. Ζερμάτ, Ελβετία

χειμερινά θέρετρα

Στην σκιά του Μάτερχορν, το συγκεκριμένο χωριό είναι ένα παραμυθένιο μέρος που δεν αποκαλείται τυχαία “Διαμάντι των Άλπεων”.

2. Γκριμέντζ, Ελβετία

χειμερινά θέρετρα

Άλλο ένα γραφικό θέρετρο στην Ελβετία με μικρά σαλέ, αλλά και μπαλκόνια όπου ανθίζουν πάνω από 30 διαφορετικές ποικιλίες γερανιών το καλοκαίρι!

3. Βένγκεν, Ελβετία

χειμερινά θέρετρα

Ένα μοναδικό χωριό της Ευρώπης, στο οποίο δεν κυκλοφορούν καθόλου αυτοκίνητα και η πρόσβαση γίνεται με τελεφερίκ ή με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.

4. Κιτζμπούελ, Αυστρία

χειμερινά θέρετρα

Η “Μέκκα” του σκι με υπέροχα χρωματιστά σπίτια και υπέροχα πλακόστρωτα σοκάκια!

5. Κορτίνα ντ’ Αμπέτζο, Ιταλία

χειμερινά θέρετρα

Βρίσκεται μόλις 2 ώρες μακριά από την Βενετία και αποτελεί το “διαμάντι” των Δολομιτικών Άλπεων. Ένα μέρος πραγματικά μαγευτικό, που φιλοξενεί εκατοντάδες τουρίστες.

6. Λεχ, Αυστρία

χειμερινά θέρετρα

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Λεχ και τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε hot spot χειμερινών διακοπών. Και να φανταστείς οι κάτοικοι αυτού του χωριού κάποτε ζούσαν αποκλειστικά από τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

7. Ζάας-Φε, Ελβετία

χειμερινά θέρετρα

Θυμάσαι το βίντεο κλιπ του τραγουδιού των Wham!, Last Christmas; Το Ζάας-Φε στην Ελβετία είναι το μέρος, που γυρίστηκε. Είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά μέρη του κόσμου με τα παραδοσιακά σαλέ και τις ξύλινες σιταποθήκες να κλέβουν την παράσταση.

8. Άλπαχ, Αυστρία

χειμερινά θέρετρα

Θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Αυστρίας και όχι χωρίς λόγο, αφού είναι ένα από τα ομορφότερα μεσαιωνικά χωριά της χώρας!

9. Μεζέβ, Γαλλία

χειμερινά θέρετρα

Το Μεζέβ είναι μια μικρή πόλη στην Γαλλία, που αποτέλεσε όμως ένα από τα πρώτα χιονοδρομικά θέρετρα στις Άλπεις. Έχει θέα το Mont Blanc, ενώ εκτός από σκι σου προτείνουμε να κάνεις και μια βόλτα στο γραφικό κέντρο της.

10. Κουρμαγιέ, Ιταλία

χειμερινά θέρετρα

Άλλος ένας προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις του σκι, αφού η ιστορική πόλη είναι ιδανική για χειμερινά σπορ, αλλά και για γαστρονομικές εξορμήσεις, αφού τα εστιατόρια της σου επιτρέπουν να ανακαλύψεις στο έπακρο τις τοπικές γεύσεις.

Σχόλια