10 απλά σημάδια που θα σε κάνουν να πεις “Όπα κάτσε, τι κάθομαι και βλέπω” και θα κλείσεις τη ταινία πριν να είναι αργά! Όχι άλλες κακές ταινίες, λοιπόν!

Εσύ που θα πας στον κινηματογράφο αυτή την εβδομάδα, και θα αγοράσεις εισιτήρια για μια ταινία, έχεις σκεφτεί καλά τι πας να δεις; Νομίζεις πως θα δεις μια καλή ταινία ή έστω μια μέτρια; Λάθος. Θα δεις τη χειρότερη ταινία που θα μπορούσε να σου τύχει. Και αν συνεχίσεις τα ίδια λάθη, θα τη ξαναπατήσεις με μια ακόμη χειρότερη ταινία. Δες, λοιπόν, τα δέκα σημάδια που θα σε κάνουν να καταλάβεις πως η ταινία που βλέπεις δεν πάει για Όσκαρ, αλλά για τα σ κ ο υ π ί δ ι α.

1. Ο πρωταγωνιστής των προηγούμενων ταινιών λείπεικακές ταινίες

Κακά τα ψέμματα, αν λείπει ο βασικός χαρακτήρας που έκανε τις πρώτες ταινίες τόσο καλές, ποιος είναι ο λόγος να συνεχίσεις με ένα sequel που κανείς δεν ενδιαφέρεται; Είναι δυνατόν να βγει ταινία με τη Μάσκα (“Ο γιος της Μάσκας” την έχω και σε dvd για κάποιο λόγο), χωρίς τον Τζιμ Κάρεϊ; Μόνος στο σπίτι χωρίς τον Macaulay Culkin; Το πιάσατε το νόημα.

 

2. Βλέπεις κάποιον γνωστό ηθοποιό σε ταινία που κυκλοφόρησε κατευθείαν σε DVDκακές ταινίες

Αν μια ταινία δεν κυκλοφορεί στους σινεμάδες, αλλά πάει κατευθείαν στα βιντεο κλαμπ (μαγαζιά που μπορείς να νοικιάσεις ταινίες), τότε με αποδεδειγμένα στατιστικά στοιχεία κατά 88% δεν αξίζει να την δεις.

Αυτό σημαίνει πως αν βρεις κάποια παλιά ταινία με τον Samuel Jackson, τον Nicholas Cage ή τον Mel Gibson που να μην έχεις ακουστά, μην μπεις στον κόπο να τη δεις, γιατί θα σε πάρει ο ύπνος από το πρώτο εικοσάλεπτο.

3. Ηθοποιοί ταινιών δράσης παίζουν σε οικογενειακές κωμωδίες κακές ταινίες

Εκτός και αν θες τόσο πολύ να δεις τον The Rock ντυμένο νεραϊδονονά ή τον Vin Diesel να κάνει τη νταντά (γούστα είναι αυτά δεν κατακρίνουμε), καλό θα ήταν να αποφύγεις οποιαδήποτε οικογενειακή ταινία με gangsta rap τύπους (π.χ Ice Cube) ή παλαιστές (π.χ Hulk Hogan). Για αυτή τη ταινία με τον Σβατζενέγκερ στο νηπιαγωγείο δεν έχω άποψη.

4. Οποιαδήποτε ταινία έχει αυτό:κακές ταινίες

Τώρα θα ρωτήσετε τι είναι αυτό. Και πολύ καλά κάνετε. Αυτή λοιπόν η γαλαξιακή καταιγίδα (;) είναι ο βασικός κακός πολλών ταινιών με υπερήρωες (βλ. Avengers, Superman, Fantastic 4, Suicide Squad) ή σε άλλες ταινίες που έγιναν remake και ήταν ότι πιο μέτριο υπήρξε (Ghostbusters) ή γενικότερα ταινίες με αποκάλυψη, εξωγηίνους κλπ. Όταν βαριούνται οι σεναριογράφοι να κάνουν κάτι δημιουργικό, δηλαδή, έρχεται αυτό το πράγμα και προσπαθεί να σώσει τη κατάσταση.

5. “Από τους παραγωγούς του…”κακές ταινίες

Αν το trailer της ταινίας αναφέρεται σε προηγούμενες επιτυχίες των παραγωγών τότε κατά 95% η ταινία που πας να δεις είναι πατάτα με τα όλα της. Αν ακόμα και οι ίδιοι οι παραγωγοί δεν πιστεύουν ότι η ταινία, που έφτιαξαν είναι καλή, τότε πολύ απλά μην πας. Μην τους πιστέψετε. Είναι απάτη. Σας λένε ψέματα.

6. Ύποπτες κριτικές από “φανς”

κακές ταινίες

Ομάδα αυτοκτονίας ΛΟΛ

Πολύ απλά, μην εμπιστεύεστε τους κριτικούς. Συχνά πυκνά εμφανίζονται διάφοροι “τυχαίοι” bloggers οι οποίοι θα βρουν μια ταινία εξαιρετική, διαμάντι κλπ, (γκουχ γκουχ IGN). Αν η ταινία σηκώνει μεγάλο hype πριν καν κυκλοφορήσει, ας είσαι έτοιμος καλού κακού για μια απογοήτευση.

7. B-Movies (Οκ τι περίμενες;)κακές ταινίες

Ίσως κλέβω εκκλησία εδώ, αλλά δεν νομίζω να δει κανείς το Sharknado και να πει “Χμ αυτή η ταινία αξίζει”. Ναι, αξίζει, απλά πρέπει να το δεις με 3 layers ειρωνείας τουλάχιστον. Άλλαξα γνώμη, τα B-movies γ@μανε και με το παραπάνω, αλλά είναι κρίμα να χαλάσεις λεφτά για να τα δεις. Just download.

8. Το πόστερ είναι χάλιακακές ταινίες

“Μη κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, αλλά αν το εξώφυλλο μιας ταινίας είναι σκατά, τότε πήγαινε κάνε κάτι καλύτερο με τη ζωή σου.” -Εγώ

9. Γυρισμένο από τον Michael Bay / Παίζει ο Adam Sandlerκακές ταινίες

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 2017 και να υπάρχει ακόμα Michael Bay, και ακόμα χειρότερα,  Adam Sandler στους κινηματογράφους. Από τη μια έχεις τον Michael Bay, ο οποίος θα πάρει μια ταινία και θα την γεμίσει με εκρήξεις, ηλίθια (ηλίθια όμως) αστεία, ανύπαρκτους διαλόγους πιο βαρετούς και από αυτούς του Walking Dead (fight me) και τραγούδια από τους Imagine Dragons, τους Ονιράμα των πλουσίων να πούμε.

Από την άλλη έχεις τον Adam Sandler, έναν ηθοποιό που όσο βλέπω τόσο περισσότερο μισώ, (εξαίρεση το Zohan) ο οποίος για κάποιο λόγο είναι και σκηνοθέτης. Με πλούσιο χιούμορ, (δεν), πολλές εκρήξεις (από κλανιές, γιατί οι κλανιές είναι αστείες μάλλον), “τρελιάρικες” μεταμφιέσεις, και γενικότερα απίστευτη τεμπελιά σε όλες τις ταινίες του, είναι ο άνθρωπος που σχεδόν σου φωνάζει να μην δεις τις ταινίες του γιατί είναι ότι χειρότερο υπάρχει.

 

10. Βασίζεται σε κάποιο trendκακές ταινίες

Χεχεχε να κάνουμε μια ταινία με αυτά τα εμοτζι που παίζουν οι νεολαίοι στο μεσσεντζούερ

“ΧΕΧΕΧΕ να κάνουμε και μια ταινία με αυτά τα πως τα λένε, τα μεμες που βάζουμε και στις διαφημίσεις”

-Emoji Movie Headquarters (μάλλον έτσι έγινε)

Σχόλια