Είναι πολύ πιθανό να έχεις ακουστά το Decadence ή κάποιες ιστορίες από αυτό. Τώρα, ήρθε η ώρα να το ζήσεις και εσύ.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου το Frapress.gr θα κάνει το party για τα τέταρτα γενέθλια του εκεί. Η είσοδος φυσικά είναι δωρεάν. Αυτό που αξίζει είναι να μάθεις την ιστορία του χώρου και τον διαφορετικό αέρα που φέρνει η αναγέννηση του.

Το Decadence Club στη Νεάπολη Εξαρχείων δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία θρυλικό.

Η ιστορία του ξεκινάει στα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Ο Γιάννης Φιλίππου άνοιξε ένα μαγαζί στο παλιό σπίτι του χουντικού αντιβασιλέα Ζωϊτάκη, στην οδό Βουλγαροκτόνου και Πουλχερίας που έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας.

Ο ιδιαίτερος χώρος αλλά και το μέρος ήταν μερικά από τα στοιχεία που το έκαναν να ξεχωρίσει. Το πρώτο Decadence ήταν  σπίτι για διανοούμενους και καλλιτέχνες της εποχής. Εκεί σύχναζαν τύποι όπως ο Κοέν, μέχρι και ο Γιωτόπουλος της 17 Νοέμβρη.

Η νέα εποχή του Decadence ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90 που η ομάδα “Ακροβάτες Νέας Εποχής” πήρε τα ηνία.

Η νέα πορεία σημαδεύτηκε από βραδιές ποίησης αφιερωμένες στην Κική Δημουλά, πριν την ανακαλύψει η ακαδημία Αθηνών, τον Μίλτο Σαχτούρη και άλλους. Λίγο μετά το ονόμασαν ‘Club Decadence’, πέταξαν τις καρέκλες και έτσι γεννήθηκε το πιο γνωστό alternative bar-club της Αθήνας. 

Η μουσική που έπαιζε ήταν ένας ακόμη λόγος για να ξεχωρίσει.

Την ίδια βραδιά μπορεί να άκουγες σε αυτό Joy Division αλλά και Χιώτη.

“Ήταν ένας χώρος διαφορετικός, με μια  καινοτόμα παρακμιακή αισθητική που σε έκανε να το αγαπήσεις. Η κουλτούρα του επηρεασμένη ξεκάθαρα από το όνομα του. Ένα καλλιτεχνικό ρεύμα παρακμής, απελευθερωμένο από πολιτικοποιήσεις και διδακτισμούς. Μποεμισμός με στοιχεία υπερβολής”, όπως διαβάζουμε στο inexarcheia.gr

Γύρω στο 2008 το Decadence έκλεισε για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

Το θέμα είναι πως πλέον ανοίγει ξανά και με την αναγέννηση του φέρνει έναν διαφορετικό αέρα στη νυχτερινή και καλλιτεχνική ζωή της Αθήνας. 

Η ιστορία δεν γράφτηκε και χαρακτηρίστηκε ιστορία για να τη ζούμε ξανά, όταν όμως απλόχερα σου δίνει τη βοήθειά της για να γίνεις καλύτερος και να δώσεις εκείνο το στίγμα στην εποχή μας που χρειάζεται και το έχουμε ανάγκη…τότε πρέπει να δέχεσαι την πρόκληση.

Για τον λόγο αυτό το Decadence Club Academy ξαναζεί και ενώνει τις δυνάμεις του με το φιλόδοξο project M.A.G. για να ετοιμάσει έναν χώρο στο κέντρο της Αθήνας –Δημιουργικής έκφρασης και άποψης για νέους – νέες και εκείνους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αναβίωση ενός στεκιού με θρυλικές διαστάσεις, με τη μοναδική διαφορά πως ετοιμάζεται στο σήμερα.

Στο Decadence Club Academy θα δεις λοιπόν New Wave – Soul Jazz – Funk – Rock n Roll – Εκθέσεις – Δημιουργικά Δρώμενα και όχι μόνο.

Το Frapress.gr  επέλεξε να κάνει το party για τα τέταρτα γενέθλια του σε αυτό το θρυλικό χώρο.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να τον γνωρίσεις και εσύ από κοντά.

Σε περιμένουμε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Εδώ θα βρεις το Facebook event, πώς να έρθεις και ό,τι άλλη πληροφορία χρειάζεσαι. 

Mε πληροφορίες από το inexarcheia.gr 

Σχόλια