Παρουσίαση της νέας σεζόν του American Horror Story και γιατί αξίζει να επιστρέψετε στην σειρά που καθήλωσε στο παρελθόν!

Το American Horror Story είναι μία σειρά τρόμου με φανατικό κοινό αλλά και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις. Κάθε σεζόν έχει διαφορετική θεματολογία, αλλά οι ηθοποιοί παραμένουν πάνω κάτω οι ίδιοι. Δημιουργοί του είναι ο Brad Falchuk και ο Ryan Murphy, ο οποίος όσο παρακολουθείς τη σειρά σε κάνει να αναρωτιέσαι κατά πόσο είναι βαριά τα ψυχολογικά που έχει. Ενώ η διαστροφή υπάρχει άπλετη στο μυαλό του, το πιο περίεργο είναι ότι ταυτόχρονα απολαμβάνεις όσα βλέπεις.

Η σειρά ξεκίνησε πολύ δυναμικά το 2011 και συνέχισε με πολύ αξιόλογες σεζόν μέχρι και το 2013. Από τότε κατά κοινή ομολογία άρχισε μία καθοδική πορεία. Παρέμεινε καλό, όμως υπήρχε πάντα η σύγκριση με τα παλαιότερα και το αποτέλεσμα ήταν χλιαρό. Η έβδομη σεζόν όμως, ήρθε να επανορθώσει για όλες τις προηγούμενες – συνολικά.

American horror story – Cult

American horror story

Πρωταγωνιστές η γνωστή συνταγή Evan Peters και Sarah Paulson μαζί με διάφορους άλλους αξιόλογους ηθοποιούς, όπως Cheyenne Jackson, Alison Pill, Adina Porter και η πρωτοεμφανιζόμενη στη σειρά Billie Lourd. Η ιστορία εξελίσσεται γύρω από ένα ζευγάρι γυναικών απ’τις οποίες η μία πάσχει από αμέτρητες φοβίες με κυριότερη αυτή για τους κλόουν. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε έναν νεαρό με ακραίες πεποιθήσεις και αρχηγό μιας συμμορίας που σκορπάει το θάνατο φορώντας στολές κλόουν. Αν η πλοκή δε σας έχει κινήσει ήδη το ενδιαφέρον να σας αναφέρω πως υπάρχουν πολλά παιχνίδια μυαλού, ψυχολογία, τρόμος, και πολλοί ΠΟΛΛΟΙ κλόουν. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ και εδώ οφείλω να παραδεχτώ τον Murphy που τόλμησε να θίξει αυτό το θέμα και μάλιστα από όλες τις πλευρές.

Το American horror story Cult μας θύμισε τις στιγμές που μέναμε με το στόμα ανοιχτό στην πρώτη σεζόν το Murder House. Πάρα πολλές ανατροπές, πολύ δυνατοί χαρακτήρες, αλλαγές που δε τις περιμένεις και σκηνές που κάνουν το στομάχι σου να πονέσει. Η αδικία θα σε κάνει να ταυτιστείς και η (ευρηματική κατά τα άλλα) εγκληματικότητα θα σε κάνει να ανατριχιάσεις. Μέσα σε όλα αυτά θα συναντήσουμε και μία δόση καυστικότητας και αμέτρητα κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. Απλά να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, και το μυαλό σας ακόμα πιο ανοιχτό, για να καταλάβετε όλα όσα κρύβονται πίσω από το ιδιοφυές σενάριο.

Οι χαρακτήρες

Evan Peters ως Kai Anderson

American horror story

Ηγέτης ενός κινήματος με ακραίες απόψεις και δολοφονικές τάσεις. Χειριστικός, επικίνδυνος, τρομαχτικός και πανέξυπνος. Έχει μέσα του μεγάλη δύναμη και οργή που φέρνουν ως αποτέλεσμα τις αποτρόπαιες πράξεις του. Οι άνθρωποι που τον ακολουθούν τον θαυμάζουν, τον φοβούνται και τον λατρεύουν ταυτόχρονα.

Είναι χαρακτηριστικέ η σκηνές  που κοιτάει κατάματα το κάθε μέλος της ομάδας του, τους δίνει το μικρό του δαχτυλάκι σαν να πρόκειται για ένα παιδικό παιχνίδι, και τους ρωτάει ποιος είναι ο μεγαλύτερος τους φόβος, χωρίς να τους αφήνει περιθώριο για ψέμματα. Κάπου εκεί είναι που θέτουμε και εμείς οι ίδιο το ερώτημα στον εαυτό μας: Τι φοβόμαστε περισσότερο σε αυτή τη ζωή.

Αυτό που έχει καταφέρει να κάνει ο Evan Peters με το ρόλο του είναι να τον μισήσουν όσο ποτέ και ταυτόχρονα να προκαλεί μια γοητεία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι υποκριτικές του ικανότητες έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο σε αυτή τη σεζόν.

Billie Lourd ως Winter Anderson

American horror story

Η αδερφή του Kai και πιο πιστή του ακόλουθος. Έχει κάτι σκοτεινό στο χαρακτήρα της αλλά είναι προσιτή και σχεδόν συμπαθητική. Έχει παρατήσει τις σπουδές της για να ακολουθήσει ένα μεγαλύτερο όραμα, όμως κάπου στην πορεία χάνει τον στόχο της.

Sarah Paulson ως Ally Mayfair-Richards

American horror story

Η Ally είναι ψυχολογικά διαταραγμένη και διακατέχεται από ένα σωρό φοβίες. Φοβία για τα χρώματα, για τις τρύπες, για τους κλόουν. Επισκέπτεται συχνά τον ψυχοθεραπευτή της και προσπαθεί να μην αφήσει τις φοβίες της να επηρεάσουν την προσωπική της ζωή, όμως δεν τα καταφέρνει. Κάτι που είναι λογικό αν σκεφτείς ότι απ’το πρώτο κιόλας επεισόδιο έρχεται αντιμέτωπη σε ένα άδειο σούπερ μάρκετ με αμέτρητους, επικίνδυνους κλόουν. Γενικά η Paulson έχει ένα κοινό σε όλους τους ρόλους της στη σειρά: ουρλιάζει. Αυτό κάνει και δω, έχοντας αμέτρητους λόγους βέβαια.

Alison Pill ως Ivy Mayfair-Richards

American horror story

Θα σας δώσω μόνο ένα στοιχείο για αυτόν τον ρόλο. Πολλοί φαν της σειράς αποκαλούν αυτή τη σεζόν αντί για Cult, American horror story – μισούμε την Ivy. Είμαι σίγουρη πως όταν ξεκινήσετε να βλέπετε τη σειρά θα καταλάβετε μόνοι σας το γιατί.

American horror story

Πολλοί κριτικοί υποστηρίζουν ότι είναι η καλύτερη σεζόν μέχρι τώρα. Εγώ θα την βάλω στην ίδια κατηγορία με τις πρώτες δύο το Murder house και το Asylum. Κάποιοι θα συμφωνήσετε, κάποιοι άλλοι θα διαφωνήσετε, σίγουρα όμως ακόμα και αν έχετε εγκαταλείψει το American horror story αυτή τη σεζόν αξίζει να τη δείτε. Αν δεν το έχετε δει ποτέ, τι περιμένετε;

Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε πολλούς κλόουν, πιο ανατριχιαστικούς από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Πολλές δολοφονίες, πολλά κοινωνικά μηνύματα, πολλή αγωνία και πολλά παιχνίδια μυαλού. Αυτό είναι το American horror story – Cult

 

Σχόλια