Το Σαββατοκύριακο επιτέλους ήρθε και τι καλύτερο από το να χαλαρώσεις λιγάκι!

Συμβουλές “εντός”: Μαρία Τσιμάρα

Συμβουλές “εκτός”: Ελένη Καραβελάτζη

Μπήκε Σεπτέμβρης και τέρμα τα ψέματα. Το καλοκαιράκι πέρασε, αν είσαι φοιτητής ξεκίνησε η εξεταστική σου (αν χρωστάς βέβαια, αν δε χρωστάς… Να σε χαίρεται η μάνα σου πουλάκι μου!). Όπως και να ‘χει όμως, το Σαββατοκύριακο είναι Σαββατοκύριακο, και είναι κρίμα κι άδικο να το περάσεις πάνω από το βιβλίο. Γι’ αυτό, σου βρήκαμε μερικές ιδέες για να περάσεις το «Χαλαρό» Σαββατοκύριακο σου, εντός ή εκτός του σπιτιού.

Αν είσαι, λοιπόν σπιτόγατος, σου προσφέρουμε τις εξής επιλογές.. :

Βιβλιοπροτασεις

 Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου (Αka Game of thrones)

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μαρία και Ελένη

 {Περιέχει μικρά spoiler}

Η 7η σεζόν της σειράς τελείωσε προ λίγων εβδομάδων, αφήνοντας κάποιους φαν της σειράς ευχαριστημένους, κι άλλους όχι. Ειδικά αν ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία, σου προτείνουμε αυτό το ΣΚ (ίσως και τα επόμενα γιατί δύσκολο να βγουν 5 βιβλία σε 2 μέρες, εκτός κι αν είσαι παιδί Indigo 😛 ), “εγκλεισμό” έχοντας στην αγκαλιά σου το έπος του G.R.R.Martin.

Και γιατί να διαβάσεις τα βιβλία αφού η σειρά έχει ήδη προχωρήσει; Μα ακριβώς γι αυτό! Eκτός του ότι η 8η σεζόν αναμένεται το 2019, και η αναμονή είναι πολύ μεγάλη, η σειρά προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς. Αφήνει πολλά λογικά και σεναριακά κενά, δεν εστιάζει πολύ στους χαρακτήρες και παρακάμπτει σημαντικές ιστορίες.

Αν θέλεις, λοιπόν, να σου λυθούν όλα τα ερωτήματα, ΤΙ , ΠΩΣ , ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ, και θέλεις να εντρυφήσεις στον κόσμο του Westeros, τότε τα βιβλία θα αποκτήσουν σίγουρα μια θέση στην καρδιά σου, περισσότερο απ’ ότι η σειρά.

Θα μάθεις επιτέλους ποια είναι η Lady Stoneheart, ποιος ο Aegon Targaryen (όχι ο Jon Snow, υπάρχει κι άλλος), καθώς και πολλές λεπτομέρειες για την επανάσταση του Robert.  Το τελευταίο βιβλίο που κυκλοφορεί είναι το “A dance with dragons” που αντιστοιχεί περί που στην 5η σεζόν. Οπότε, ακόμα και διαβάζοντάς τα, δεν θα μάθεις ποτέ πως ο N.K. έβαλε αλυσίδες στον V.!

For series maniac

Sense8 

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μαρία και Ελένη

{Spoiler free}

Μην το μπερδεύεις με την 6η αίσθηση.. Το Sense8 είναι μια σειρά επιστημονικής φαντασίας που εξετάζει το μεταφυσικό και το μοιραίο. Δεν μοιάζει όμως με τις κλισέ ιστορίες science fiction, αλλά άπτεται με σοβαρά κοινωνικά ζητήματα, όπως η ταυτότητα φύλου, με εργαλείο το paranormal και το ανεξήγητο.

Αφηγείται την ζωή  8, φαινομενικά αταίριαστων, ανθρώπων οποίοι έχουν όλοι γεννηθεί 8 Αυγούστου, κι αν και ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης, μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεπαθητικά, επηρεάζοντας μάλιστα τη ζωή και τις αποφάσεις τους.

Η σειρά έχει μόνο δύο κύκλους, και 24 επεισόδια, οπότε μπορείς άνετα να την παρακολουθήσεις μέσα στο ΣΚ. Δεν είναι καθόλου βαρετή και θα έχει κολλήσει στην οθόνη του υπολογιστή σου χωρίς να το καταλάβεις.

Αν, όμως, είσαι του έξω, τότε να μερικές ιδέες…

 

Δωρεάν Μαθήματα Χορού

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μαρία και Ελένη

Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως και γενικά αυτές τις πρώτες εβδομάδες του Σεπτέμβρη, όλες οι σχολές χορού κάνουν δοκιμαστικά δωρεάν μαθήματα για να γνωρίσεις τους δασκάλους, να αποκτήσεις μια σχέση με τον εκάστοτε χορό και αν θες στη συνέχεια να γραφτείς για τη χρονιά που έρχεται.

Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να γνωρίσεις έναν νέο χορό, είτε θες να το συνεχίσεις τελικά είτε όχι. Υπάρχουν πάρα πολλές σχολές που τα διοργανώνουν και με μια γρήγορη αναζήτηση στα Events του Facebook στην περιοχή σου, θα βρεις πάρα πολλά.

Επίσης, μπορεί να βρεις και μερικές από τις συναντήσεις που γίνονται ούτως ή άλλως σε πλατείες κλπ. Θα γνωρίσεις κόσμο, θα βγεις έξω και θα απολαύσεις τη νύχτα σου με αυτή τη τέλεια δροσιά που έχει ο Σεπτέμβρης (μη ξεχάσεις τις μπύρες σε παρακαλώ!).

Άραγμα έξω

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μαρία και Ελένη

Φουλ απλό αλλά σου χω twist στη φασούλα. Ο Σεπτέμβρης –προσωπικά μιλώντας- είναι ένας υπέροχος μήνας για έξω. Είτε είναι βεράντα, είτε είναι πεζούλι σε κανά πεζόδρομο, είτε κοντά σε θάλασσα (όπου βρεις αν είσαι στη πόλη), είτε γενικά έξω…

Η θερμοκρασία είναι η καλύτερη με μια λεπτή ζακέτα, η μπύρα σου δε ζεσταίνεται τόσο γρήγορα, το παγωτό δε λιώνει στα χέρια σου και μπορείς να αφήσεις το κόσμο να σε αγκαλιάσει χωρίς να παραπονιέσαι για την υγρασία. Τι κάνεις λοιπόν;

Παίρνεις αλκοόλ, φαγητό, παρέα και την αράζετε όπου σας βολεύει καλύτερα. Βάλε χαμηλά τη μουσική, προτίμησε να δεις κόσμο που είχες καιρό ή απλά την τρελή σου παρέα και αράξτε την ως αργά. Περπατήστε ως το σπίτι, ή τέλος πάντων δείτε το λίγο σαν να είστε ακόμα στις διακοπές… ξέγνοιαστα! Δεν θα είναι πολλές ακόμα οι νύχτες που η δροσούλα θα είναι τόσο ιδανική και το ότι οι πόλεις δεν έχουν γεμίσει ακόμα είναι μόνο υπέρ σας.

Ανακάλυψε νέα hot μέρη

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μαρία και Ελένη

Δε μπορώ να ξέρω για εκτός της Θεσσαλονίκης όπου και μένω αυτή τη στιγμή, αλλά γενικά ρίξε μια ματιά σε οδηγούς της πόλης ή ρώτα ψαγμένους φίλους σου για να σου πουν. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα μέρος που άνοιξε τώρα, αρκεί να είναι ένα μέρος που δεν έχεις ξαναπάει. Δοκίμασε να πας μόνος σου, ή με κάποιον φίλο/φίλη σου που ξέρει να εκτιμάει τέτοιου είδους μικρές «εξερευνήσεις». Είναι τέλειο να ξεκινάς τη «νέα χρονιά» με νέες συνήθειες και νέα στέκια. Σαν να ανανεώνεσαι και σα να χτίζεις –κατά κάποιο τρόπο- εντελώς νέες αναμνήσεις.

Εγώ, ωστόσο,  θα σου πω για ένα μέρος στην Θεσσαλονίκη, πιο συγκεκριμένα, που αν μένεις εδώ θέλω σίγουρα να το τσεκάρεις κι αν θες να μου πεις τη γνώμη σου μετά. Είναι το Ypsilon. Ένα νέο καφέ-εστιατόριο-μπαρ στην Βαλαωρίτου. Μέσα σε μια στοά.

Πολλά υποσχόμενο μαγαζί, άκρως Instagram-ικό και απίστευτα καλόγουστο. Αν έπρεπε να το περιγράψω με μια λέξη, μάλλον θα ήταν «Alternative». Από το χώρο του ως και το προσωπικό του. Δοκίμασε να πας απογευματάκι για καφέ ή βράδυ για μπυρίτσα (τα κοκτέιλ του δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα!). Μπορείς επίσης να διαβάσεις εκεί, αλλά δε πρόκειται να κάνω λόγο για κάτι τέτοιο σε αυτό το άρθρο μιας και μιλάμε για Σαββατοκύριακο!

Ό τι κι αν κάνεις, εμείς σου ευχόμαστε ένα υπέροχο “χαλαρό” Σαββατοκύριακο!

Σχόλια