Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός για πιάνο, έγχορδα και πνευστά! Όλες οι πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους!

Το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer διοργανώνει τον 7ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα (30-31 Μαρτίου 2018). Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους, ηλικίας μέχρι 26 ετών. 

Κατηγορίες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διαγωνιστούν, ανάλογα με την ηλικία τους, στις εξής κατηγορίες:

  • Ομάδα Α:  μουσικοί μέχρι 10 ετών
  • Ομάδα Β:  μουσικοί 11-14 ετών
  • Ομάδα Γ: μουσικοί 15-18 ετών
  • Ομάδα Δ:  μουσικοί 19-26 ετών.
  • Φέτος, για πρώτη φορά, θεσπίζεται η ειδική κατηγορία «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΟΛΙΣΤ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΙΡΟΓΙΩΡΓΟΥ-ΣΙΓΑΡΑ», που απευθύνεται σε δεξιοτέχνες μουσικούς ηλικίας 21-34 ετών. Οι υποψήφιοι για το «Βραβείο Σολίστ» θα διαγωνιστούν στις 27 Μαρτίου 2018.

Ρεπερτόριο

Όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το απαιτούμενο ρεπερτόριο ανά κατηγορία, θα τις βρείτε εδώ.

Αίτηση και Δικαίωμα Συμμετοχής 

Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής σε μορφή pdf μαζί με τον αναλυτικό Κανονισμό του διαγωνισμού εδώ.

Οι διαγωνιζόμενοι οφείλουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με μια πρόσφατη φωτογραφία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (στη διεύθυνση:  info@cherogiorgou-competition.gr ).

E-mail επικοινωνίας: info@cherogiorgou-competition.gr

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από φωτοτυπία του δελτίου ταυτότητας ή πιστοποιητικό γεννήσεως του υποψηφίου.

Το δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό είναι τριάντα (30) Ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό που θα βρείτε στον Κανονισμό του διαγωνισμού.

Βραβεία

Για κάθε κατηγορία θα απονεμηθεί Α’, Β’, Γ’ Βραβείο, Ειδικές Διακρίσεις ανερχόμενων καλλιτεχνών και Έπαινοι.

Πανελλήνιος Μουσικός Διαγωνισμός

Λίγα λόγια για τη Μαρία Χαιρογιώργου

“Η Μαρία Χαιρογιώργου, διακεκριμένη Ελληνίδα πιανίστρια, γεννήθηκε το 1921. Πραγματοποίησε τις βασικές της σπουδές στην Αθήνα, μελέτησε στην Ακαδημία της Αγίας Καικιλίας, στη Ρώμη, πλάι στον φημισμένο Ιταλό μουσουργό, διευθυντή ορχήστρας και πιανίστα Alfredo Casella, κι αργότερα, στο Παρίσι, τελειοποιήθηκε κοντά στη θρυλική πιανίστα και παιδαγωγό Marguerite Long.

Όσα η Long προσέφερε για τη διάδοση της γαλλικής μουσικής, άλλα τόσα προσέφερε και η μαθήτριά της για τη διάδοση της ελληνικής μουσικής, καθώς θέλησε κοντά στα αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, να εντάξει και νέα έργα του «δικού μας», του ελληνικού ρεπερτορίου, που παρουσίασε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αφιερώνουμε τον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Μαρίας Χαιρογιώργου-Σιγάρα, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην Αθήνα, με αγάπη και σεβασμό στη μνήμη της.”

Με πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού 

 

Σχόλια