10 λόγοι αποδομένοι από χιουμοριστική σκοπιά που θα σε πείσουν να μην έχεις καμία επαφή με smartphones!

Ποιος να μας το έλεγε πριν από μερικές δεκαετίες πριν ότι θα έρθει η στιγμή που όχι μόνο θα εμφανιστούν τα πρώτα κινητά τηλέφωνα που σαφώς θα διευκολύνουν μακράν την καθημερινότητα, αλλά και θα σημειώσουν σημαντική εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας.

Κάπως έτσι από τις απλές και άχρωμες συσκευές περάσαμε στα “επαναστατικά” smartphones που έχουν κυριεύσει την αγορά, όπως και σύσσωμη την καθημερινότητά μας.

Δύσκολα θα μπορούσε κάποιος από εμάς να φανταστεί τη ζωή του δίχως αυτά τα θαυματουργά κινητά, που σε οδηγούν με ταχύτητα φωτός στους λογαριασμούς σου στα social media και “εκμηδενίζουν” κάθε απόσταση μεταξύ των ανθρώπων.

Θα έλεγα ότι με την εξέλιξη αυτή της τεχνολογίας, οι ανθρώπινες επαφές έχουν υποστεί διάβρωση και η ζημιά είναι απεπανόρθωτη.

Ακόμη κι αν περνάμε το μέγιστο της μέρας ασχολούμενοι με τα κοινωνικά δίκτυα, παρακολουθώντας τις ζωές των άλλων και επικοινωνώντας ανά πάσα στιγμή με οποιονδήποτε χρήστη, όλο αυτό φαντάζει κάθε άλλο παρά ρεαλιστικό.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Σε αυτήν την εικονική πραγματικότητα τα πάντα φτιάχνονται και καταστρέφονται εξαιρετικά γρήγορα και υπαίτιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Οι αρνητικές τους πτυχές όπως βλέπουμε είναι αρκετές και κάπως τρομακτικές αν το καλοσκεφτούμε, που θα μπορούσαν κάλλιστα να σταθούν ως επιχειρήματα για να αποφύγεις την κατοχή ενός smartphone, πράγμα δύσκολο μεν στην αρχή, αφού η έξη είναι πανίσχυρη, αλλά πίστεψέ με αξίζει μια προσπάθεια!

Παρακάτω θα βρεις 10 χιουμοριστικούς λόγους που θα σε κάνουν να καταλάβεις από πόσα θα γλυτώσεις αν δεν έχεις μαζί σου ένα Android κινητό!

1. Θα μπορείς να απολαύσεις το φαγητό σου, χωρίς να διακατέχεσαι από την ανάγκη να το τραβήξεις προηγουμένως φωτογραφία για να το ανεβάσεις στο instagram. 

2. Αντί να chatάρεις ολόκληρες ώρες στο Viber με τους φίλους σου, θα αρχίσεις να βγαίνεις μαζί τους και να επικοινωνείτε πιο ουσιαστικά.

3. Δεν θα χρειαστεί να στέκεσαι πάνω από το τηλέφωνο σου για μια συνεχόμενη ώρα, περιμένοντας να σου απαντήσει κάποιος.

4. Θα είσαι πιο συγκεντρωμένος στις δραστηριότητες, στο διάβασμα και στην δουλειά σου, αφού το multitasking με το τσεκάρισμα του κινητού σε κάνει λιγότερο αποδοτικό.

5. Θα ζεις την κάθε σου στιγμή ολοκληρωτικά, αντί να προσπαθείς να τραβήξεις καλαίσθητες φωτογραφίες και να αποθανατίσεις καθετί για να τις ανεβάσεις στα social media.

6. Θα κόψεις την εμμονική συνήθεια του να τσεκάρεις κάθε τρεις και λίγο τα like, σχόλια, share και οτιδήποτε άλλο χωρίς κανέναν λόγο.

7. Δεν θα πάθεις ποτέ ξανά έμφραγμα με το 1% της μπαταρίας που σου έχει μείνει μέχρι η συσκευή να σβήσει εντελώς.

8. Ούτε θα χρειαστεί να ρωτήσεις την σερβιτόρα αν υπάρχει τριγύρω στο μαγαζί κάποιος φορτιστής για το κινητό σου.

9. Το GPS δεν θα σου προτείνει από δω και πέρα τοποθεσίες που βρίσκονται κοντά σου, ούτε άτομα που είναι στην ίδια τοποθεσία με εσένα. [Creepy?!]

10. Ποτέ ξανά μεθυσμένα μηνύματα εκεί που δεν πρέπει και  εξευτελιστικά posts που μετανιώνεις το επόμενο πρωί!

Σχόλια