Εσύ τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

Ο Αύγουστος, ο επίσημος μήνας των διακοπών επιτέλους ήρθε. Αναρωτιέσαι τι θα κάνεις το πρώτο σαββατοκύριακο των διακοπών; Εμείς σου έχουμε καλοκαιρινές και δροσερές λύσεις για όλα τα γούστα.

Καλοκαίρι χωρίς θάλασσα δεν γίνεται. Αν είσαι σε κάποιο νησί τότε δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου με μια δροσερή βουτιά στην κοντινότερη παραλία. Αν πάλι ξέμεινες στην Αθήνα, πάρε το αυτοκίνητο σου και ξεκίνα ένα ταξιδάκι προς το Σούνιο. Στο δρόμο θα βρείς πολλές παραλίες άλλες γεμάτες από κόσμο και beach bars για να κουνηθείς σε λάτιν ρυθμούς και άλλες πιο ερημικές (και σίγουρα πιο καθαρές) για να απολαύσεις την ηρεμία σου.

Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου καπέλο, αντιηλιακό και ένα καλό βιβλίο για να σε συντροφεύσει δίπλα στην αμμουδιά. Το «Να σου πω μια ιστορία» του Χόρχε Μπουκάι είναι μικρό σε μέγεθος, ευκολοδιάβαστο και αισιόδοξο. Θα χωρέσει εύκολα και ευχάριστα στην τσάντα και το μυαλό σου.

σαββατοκύριακο

Αν πάλι βαριέσαι το μπάνιο και είσαι από τα παιδία της πόλης μην φοβάσαι έχουμε λύση και για εσένα. Μπορείς να κατέβεις στο κέντρο και να κάνεις μια όμορφη πρωινή Κυριακάτικη βόλτα στα σοκάκια της Πλάκας, τα οποία σφύζουν από ζωή και τουρίστες. Πάρε ένα παγωτό από το Κάραβελ που βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου ή από το Da vinci και γίνε τουρίστας για μια μέρα στην πόλη σου.

Και όταν βραδιάσει φόρα την πιο καλοκαιρινή σου διάθεση, γιατί έχουμε live και ξεφάντωμα σε ρυθμούς swing. Οι Gadjo Dilo πάνε παραλία και θα σε ξεσηκώσουν στο Bolivar Beach bar με jazz διασκευές που παντρεύουν το ελληνικό με το gypsy swing  στοιχείο.Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00.

Αν πάλι είσαι σινεφίλ και προτιμάς μια χαλαρή βραδιά, που μυρίζει ποπ κορν και μπίρα τότε ο θερινός κινηματογράφος είναι η ιδανική πρόταση για το σαββατιάτικο βράδυ σου.

Ο Έρωτας μετ’εμποδίων είναι μια τρυφερή πολυπολιτισμική ρομαντική κομεντί για τις ανθρώπινες σχέσεις. Ο Κουμέλ είναι ένας Πακιστανός κωμικός, που ερωτεύεται την αμερικάνα Έμιλι. Επιλέγει, όμως να κρύψει τη σχέση τους από τους γονείς του που θέλουν νύφη από τον τόπο του.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του σεναριογράφου και πρωταγωνιστή Κουμέλ Νατζιανί ο Έρωτας μετ’εμποδίων έχει κάτι να σου πεί για τη διαφορετικότητα και την αγάπη. Θα τη βρείς στην αγαπημένη Πλατεία Δεξαμενής και στην Αίγλη Ζαππείου.

Για μια πιο αισθαντική κινηματογραφική καλοκαιρινή ρομαντζάδα το Χυτήριο φρόντισε για σένα. Προβάλλει στον κήπο του  το διαχρονικό ερωτικό έπος Ερωτική Επιθυμία (In the mood for love) σε σκηνοθεσία Wong Kar Wai. Αριστουργηματική σκηνοθεσία, άψογες ερμηνείες και μαγευτική μουσική.

Αν θες να γνωρίσεις αυτή την αξέχαστη ερωτική ιστορία μια είναι η λύση. Χυτήριο στις 11:30 με είσοδο ελεύθερη.

Προτείνουμε έπισης την ταινία “Σουζάνα Με Σκοτώνεις” με πρωταγωνιστή τον Gael Garcia Bernal. Είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Ciudades Desiertas» του José Agustín. H ταινία αφορά στην ιστορία του Eligio, ενός Μεξικάνου ηθοποιού που προσπαθεί να βρει κάποιον ρόλο στο θέατρο. Ένα πρωί διαπιστώνει πως η αγαπημένη σύζυγός του Suzana τον έχει εγκαταλείψει εντελώς απροειδοποίητα.

Την αναζητά παντού και όταν ανακαλύπτει πως έχει φύγει από την πόλη του Μεξικού για ένα λογοτεχνικό εργαστήριο στην Άιοβα, παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για τις ΗΠΑ. Εκεί τον περιμένουν μια σειρά από κωμικοτραγικές εκπλήξεις, που αρχίζουν με την υποδοχή των Αμερικανών στον γραφικό Μεξικανό «εισβολέα» και φτάνουν στη διαπίστωση πως η Suzana έχει σχέση με έναν Πολωνό γοητευτικό ποιητή.

Πρωταγωνιστές: Gael Garcia Bernal, Veronica Echegui, Ashley Hinsaw, Jadyn Wong

Σκηνοθεσία: Roberto Sneider

Αν πάλι έχεις χρόνο για κάτι διαφορετικό, και θες να ζήσεις  μια ξεχωριστή εμπειρία το Φεστιβάλ Επιδαύρου συνεχίζει τις εξαιρετικές παραστάσεις του και τον Αύγουστο. Αν και λίγο έξω από την Αθήνα η Επίδαυρος είναι μια καλή λύση για μια κοντινή εκδρομή.

Στις 4 και 5 Αυγούστου η Μήδεια του Ευρυπίδη σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου προκειμένου να εξερευνήσει τη δισυπόστατη φύση του έρωτα, την οδυνηρή και την ιδανική. Στον ομώνυμο ρόλο η Μαρία Ναυπλιώτου σε μια συμπαραγαγωγή το Θέατρου Τέχνης και του Δηπεθέ Ιωαννίνων. Μαζί της δεκατέσσερις ηθοποιοί και τέσσερις μουσικοί, ζωντανεύουν επί σκηνής το μεγαλύτερο και αγριότερο παραμύθι που επινοήθηκε ποτέ για τον έρωτα.

«Δύο φορές βάρβαρη η Μήδεια και από καταγωγή και από έρωτα» 

Ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις, να θυμάσαι  ότι  “ Summer is a state of mind.”

Σχόλια