Πέντε απλά βήματα για να κάνεις το καλοκαίρι να μείνει λίγο ακόμα!

Ο Αύγουστος φτάνει προς το τέλος του και ο Σεπτέμβρης τρέχει κατά πάνω μας φωνάζοντας “εξεταστική”! Και ναι, είναι φυσικό μαζί με το Σεπτέμβρη να έρχεται και μια δόση μελαγχολίας μιας και το καλοκαίρι αρχίζει να μας αφήνει και να πηγαίνει σε άλλη γη και σε άλλα μέρη!

Επειδή είναι όμως στο χέρι σου να παρατείνεις όσο μπορείς περισσότερο το καλοκαίρι, αν είσαι καλοκαιρινός τύπος, σου έχω εδώ πέντε απλά βήματα που θα κάνουν το Σεπτέμβρη τον τέταρτο καλοκαιρινό μήνα και γιατί όχι και τον Οκτώβρη τον πέμπτο (έστω τον 4,5)!

Βήμα 1

Είναι το πιο απλό και εύκολο βήμα. Δε θέλει καθόλου φαντασία και το μόνο που χρειάζεται είναι μαγιουδάκι, πετσετούλα, αντιηλιακό και βουρ στο κύμα! Ναι, ναι, οι Σεπτεμβριανές βουτιές έχει αποδειχθεί ότι παρατείνουν το καλοκαίρι και το κάνουν να διαρκεί μέχρι και την τελευταία φορά που θα βγεις από τη θάλασσα και το αλατόνερο θα στάζει στάλα-στάλα από το κορμί σου!

Ο καιρός στη χώρα μας είναι ιδανικός σύμμαχος για την παραλία και ο ελεύθερος χρόνος μπορεί να γεμίσει με θαλασσινή μυρωδιά, ήχο κύματος και -γιατί όχι;- ρακέτας!

Βήμα 2

Φέρε το καλοκαίρι στην πόλη! Βάλε τα αέρινά σου ρούχα, τα σανδάλια και τα πέδιλα και βγες για περπάτημα στους πεζόδρομους και τα πάρκα του κέντρου. Ιδανικά συνδύασε τη βόλτα με το ηλιοβασίλεμα και μόλις πέσει ο ήλιος για τα καλά, τρέξε στο πλησιέστερο θερινό σινεμά. Έχε μαζί σου σπόρια -για να θυμηθείς τα παλιά ή για να κάνεις την ατμόσφαιρα πιο ανέμελη και πιο καλοκαιρινή συνάμα.

Βήμα 3

Κυριακές εκδρομής. Γιατί ακόμα και αν επέστρεψες στην πόλη, υπάρχουν -ευτυχώς- πάμπολλοι κοντινοί προορισμοί που προσφέρουν το τρίπτυχο: θάλασσα – φαγητό – χαλάρωση. Πάρε, λοιπόν, αμαξάκι και… άλλος για Σούνιο τράβηξε, άλλος για Επίδαυρο! Και για αυτούς που θέλουν να το ζήσουν λίγο παραπάνω, ας μην ξεχνάμε τα αγαπημένα νησάκια του Αργοσαρονικού! Αγκίστρι, Αίγινα, Ύδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα και Τζια θα είναι πάντα μια ανάσα δροσιάς από την πρωτεύουσα!

Βήμα 4

Ο Σεπτέμβρης, είναι και ο μήνας που επιστρέφουν στην Αθήνα τα περισσότερα καλλιτεχνικά στερεώματα, από θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις μέχρι πολλές άλλες εκδηλώσεις, μετά την καλοκαιρινή τους περιοδεία, για να δώσουν ένα εορταστικό και ξεσηκωτικό ενίοτε φινάλε! Βρες, λοιπόν, όποια εκδήλωση σου αρέσει και τρέξε να πάρεις εισιτήρια! Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, να ζήσεις τη μαγεία της καλόκαιρινής συναυλίας/θεατρικής παράστασης!

Βήμα 5

Αν δε σε ικανοποίησε τίποτα από αυτά, τότε σου έχω τη λύση που ψάχνεις. Πήγαινε στο πιο κοντινό πολυκατάστημα που πουλά καλοκαιρινά είδη και αγόρασε όσες περισσότερες συσκευασίες με ροζ φλαμίνγκο μπορείς. Φούσκωσε τα όλα και βάλ’τα στο σαλόνι. Φόρα μαγιώ και χόρεψε ανάμεσα στα ροζ φλαμίνγκο το απόλυτο καλοκαιρινό σου τραγούδι που άκουγες όλο το καλοκαίρι ακατάπαυστα!

Υ.Γ.: Βήμα 5 – Το τρολ βήμα!

Ό,τι κι αν επιλέξεις εσύ να κάνεις για να παρατείνεις το φετινό καλοκαίρι να θυμάσαι δύο πράγματα. Πρώτον, σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι δεν παρατείνεται με το πολυφορεμένο «32, 33, 34… Αυγούστου» που υπάρχει παντού στο διαδίκτυο με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης. Και δεύτερον, φύλαξε καλά τις αναμνήσεις του φετινού σου καλοκαιριού γιατί αυτές είναι που θα το κάνουν να διαρκεί καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα!

Σχόλια