Άλλο ένα Σαββατοκύριακο, τί θα κάνεις…; Δες εδώ και διάλεξε φρέσκο πράμα και καλό!

Ένα ακόμα Σαββατοκύριακο καταφθάνει αγαπητέ αναγνώστη, και η ομάδα του Frapress, πιστή στο εβδομαδιαίο της ραντεβού είναι εδώ για να στο γεμίσει. Για αυτό το Σαββατοκύριακο τη μοίρα σου θα καθορίσουν η Στέλλα και ο Τάσος. Και επειδή ξέρουμε πως ανυπομονείς φτιάξε καφέ και άκου να στα πούμε

ΣΑΒΒΑΤΟ

1. Dépôt art gallery

Ξυπνάς, μη φτιάχνεις καφέ (η Στέλλα το είπε αυτό, ο Τάσος χωρίς καφέ δεν κάνει ούτε την απόσταση κρεβάτι – μπάνιο για να βουρτσίσει δόντι) το ‘χουμε! Βάλε άνετο παπουτσάκι, χαλαρό ντυσιματάκι και βουρ για κουλτούρα και χαρά!

Έρευνες έχουν αποδείξει πως όταν ξεκινάς τη μέρα σου με τέχνη είσαι ένα τσικ πιο κοντά στην ευτυχία! Γι΄αυτό, λοιπόν, σου έχουμε το ένα και μοναδικό dépôt art gallery που λαμβάνει χώρα από 17.07.201709.09.2017 -αλλά εσύ θα πας ΤΩΡΑ– στη Νεοφύτου Βάμβα 5 στο ξωτικό Κολωνάκι. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με το έργο διάφορων καλλιτεχνών τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τα εξωτερικά! Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που ο νονός της την έβγαλε Dépôt καλοκαίρι 2017.

Dépôt art gallery

2. Upupa Epops

Θυμάσαι τον καφέ που δεν ήπιες το πρωί, τώρα θα πάμε να πιεις γιατί η Στέλλα θέλει καφέ (ο Τάσος ήπιε ήδη)! Αφού, λοιπόν, τελειώσεις με την έκθεση, μπαίνεις στο μετρό και… επόμενη στάση Κεραμεικός (next station Keramikos)! Κατεβαίνοντας την Πειραιώς, λίγο μετά το θέατρο Πειραιώς 131, κάνεις μια στροφούλα αριστερά και μετά καπάκι δεξιά και τσούπ έφτασες!

Κόκκινα βελουτέ έπιπλα και grande διακόσμηση στα αριστερά σου, ασπρόμαυρο πλακάκι και διαφορετικές καρέκλες στην αυλίτσα στο κέντρο (κάπου εκεί έχει και ένα καναπέ με κάκτους, αν βρεις έναν ίδιο, φερ’τον μου δώρο, Τάσος εδώ εε!) και μια πιο rustic διάθεση στο μπαρ στα δεξιά σου. Διάλεξε που θέλεις να κάτσεις, παράγγειλε και πιες καφεδάκι στην υγειά μας!

Upupa epops: Ο έποψ ο γνήσιος στα Πετράλωνα…

 

3. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Πα-ρά-στα-ση, πα-ρά-στα-ση! Αυτοκίνητο, μαξιλαράκι για τις κερκίδες, κολατσιό και βίρα τις άγκυρες για Επίδαυρο (να ξέρετε κάπου εδώ χαιρόμαστε υπερβολικά εμείς)! Εκεί θα δεις την Άλκηστη του Ευριπίδη. Και η ιστορία έχει ως εξής…

Το Εθνικό Θέατρο προσεγγίζει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συγχρόνως προκλητικά έργα του Ευριπίδη, την Άλκηστη, αναθέτοντας την παρουσίασή της στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Έργο που φέρει επί σκηνής τον θρίαμβο επί του θανάτου, η Άλκηστη, το πρώτο από τα σωζόμενα του Ευριπίδη (438 π.Χ.), προκάλεσε ατελεύτητες συζητήσεις για το είδος στο οποίο ανήκει, εξαιτίας της συνύπαρξης τραγικών και κωμικών στοιχείων. Παράλληλα, η εμφανής σοφιστική επίδραση πυροδότησε σειρά από θέματα ηθικής των διαπροσωπικών σχέσεων.

Σε έναν κόσμο όπου έχει κανείς τη δυνατότητα να ανταλλάξει τον θάνατό του με τη ζωή κάποιου άλλου, ο συγγραφέας του «Αθηναϊκού Διαφωτισμού» υποβάλλει σε εξονυχιστικό έλεγχο σχέσεις «αδιαμφισβήτητης» ανιδιοτέλειας και θέτει επί τάπητος τολμηρά ερωτήματα:

Πώς αποδεικνύεται η αγάπη; Μέχρι πού φτάνει η αφοσίωση; Ποια ζωή έχει μεγαλύτερη αξία, και για ποιον λόγο; Οι νόμοι των ανθρώπων δίνουν επαρκείς απαντήσεις σε τέτοια ερωτήματα; Και τι γίνεται όταν η παρέμβαση των θεών αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού; (πηγή: viva.gr)

Συντελεστές: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Άδμητος), Κίττυ Παϊταζόγλου (Άλκηστη), Γιάννης Φέρτης (Φέρης), Δημήτρης Παπανικολάου (Ηρακλής), Κώστας Βασαρδάνης (Απόλλων), Σωτήρης Τσακομίδης (Θάνατος), Ερρίκος Μηλιάρης (Υπηρέτης), Κίττυ Παϊταζόγλου (Υπηρέτρια) και ο χορός.

Άλκηστη του Ευριπίδη

Άλκηστη του Ευριπίδη (φωτο: Πάτροκλος Σκαφίδας)

ΚΥΡΙΑΚΗ

1. Brunch @ The Sowl

Κυριακή γιορτή και σχόλη να ‘ταν η βδομάδα όλη (τι Κυριακές ζούσε αυτός ο ποιητής και ήθελε να είναι και όλη του η ζωή, ιδέα δεν έχουμε)!

Ξυπνάς, λοιπόν, και κατηφορίζεις στο Θησείο! Εκεί, ο ιδιαίτερος αυτός χώρος που συνδυάζει τέχνη και φαγητό -όλες οι απολαύσεις μαζί- σε περιμένει για να σου σερβίρει καφέ, χυμό, τσάι και λαχταριστότατο brunch για να ξεκινήσει καλά (και χορταστικά) η μέρα σου! Καλή σου όρεξη, και χτύπα και μια ομελέτα και για εμάς!

The Sowl

The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο

2. Μονοήμερη στο Σούνιο

Αν και σε βάλαμε να ταξιδέψεις και την προηγούμενη μέρα ίσως και να είσαι κουρασμένος, αλλά όταν πας εκεί θα μας θυμηθείς!

Το Σούνιο είναι ένας κοντινός προορισμός -εμείς μια φορά δεν έχουμε πάει αλλά εσύ πήγαινε και φέρε μας και ένα σουβενίρ- με όμορφη παραλία και τουριστικό ενδιαφέρον μιας και εκεί βρίσκεται ο ναός του Ποσειδώνα! Ευκαιρία, λοιπόν, να συνδυάσεις τουριστική επίσκεψη με βουτιά και καλαμαράκι με πατάτα τηγανιτή και τζατζίκι εκεί που σκάει το κύμα! Χαβ φαν βρε!

3. Θερινό σινεμά

Αν όμως επιμένεις ότι είσαι κουρασμένος, προτίμησε κάποια κοντινή παραλία για να δροσιστείς και ξεκουράσου το μεσημεράκι για να πας σινεμά το βραδάκι -και κάναμε και στιχάκι!

Πες μου εσύ τι καλύτερο από βραδινή ταινία στο θερινό στο Θησείο! Και να αναρωτιέσαι τι παίζει, μη μας αγχώνεσαι, σε έχουμε! Ο Μάρλον Μπράντο σου έλειψε; Θα τον συναντήσεις εκεί! On The Waterftont λοιπόν (ελληνικός τίτλος: το λιμάνι της αγωνίας). Και η υπόθεση έχει ως εξής…

Στο Νιού Τζέρσεϊ της δεκαετίας του 50 μια ομάδα γκάνγκστερ έχει πάρει με τη βία την αρχηγεία του συνδικάτου των εργατών του λιμανιού. Οι εγκληματίες αυτοί βγάζουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι την εργασία των εργατών, στους οποίους σπέρνουν τον τρόμο. Όσοι επαναστατούν τιμωρούνται, ακόμα και με θάνατο.

Ότι και αν επιλέξεις να κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις πανέμορφα, να γελάσεις, να ξεκουραστείς και να φας πίτσα με ανανά (ο Τάσος το λέει, η Στέλλα συμφωνεί)!

Και να θυμάσαι…

Cheers to freakin’ weekend!

Σχόλια