Ταινίες τρόμου και θρίλερ που κυκλοφόρησαν τα τελευταία έτη, σάρωσαν παγκοσμίως και συγκλόνισαν το κοινό!

Αν είσαι φανατικός των ταινιών τρόμου και θρίλερ, αν σε τραβά η άμετρη ένταση, το μυστήριο, ο τρόμος, το αίμα, οι παραμορφωμένες και υπερφυσικές προσωπικότητες, οι εμμονικοί και σχιζοφρενείς δολοφόνοι και η αδρεναλίνη πρέπει οπωσδήποτε να ρίξεις μια ματιά στις παρακάτω ταινίες που δήλωσαν την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και θα σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά.

Γιατί ένα θρίλερ λαμβάνει την ταμπέλα του κορυφαίου και σαφώς επιτυγχάνει τον σκοπό της δημιουργίας του όταν καταφέρνει να εισχωρήσει στην ψυχοσύνθεση των θεατών και να τους προξενήσει τα πιο φοβερά συναισθήματα στον μέγιστο βαθμό τους, οι οποίοι παρακολουθούν με ενσυναίσθηση τα όσα βιώνει ο εκάστοτε πρωταγωνιστής.

Ποια είναι τα 7 καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών

1. Clown (2014)

Ένα αρκετά καλοσχεδιασμένο θρίλερ, που δεν βρίθει ευρηματικότητας. Όπως αντιλαμβάνεσαι και από τον τίτλο, η θεματική περιστρέφεται γύρω από τον φοβερό μύθο των κλόουν, που αποτελούν δισυπόστατες φιγούρες, λόγω της παραπλανητικής τους κωμικο-διασκεδαστικής αμφίεσης που δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Ένας, λοιπόν, πατέρας αναλαμβάνει να μεταμφιεστεί με μια φαινομενικά αθώα στολή του κλόουν για να ψυχαγωγήσει το κοινό στο πάρτι γενεθλίων του γιου του. Τι θα συμβεί τελικά όταν διαπιστώσει το σκοτάδι που κρύβει το κοστούμι, που μετατρέπει τα θύματά του σε σατανικούς αιμοδιψείς δολοφόνους;

2. The devil’s candy (2015) 

Βραχυχρόνιο αλλά κοινότυπο σενάριο ενός ιδιαίτερου horror movie. Η ταινία εκτυλίσσεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι στο Texas, που κουβαλά στο ιστορικό του θανάτους και μυστικιστικά στοιχεία και γι’ αυτό παραμένει χωρίς ενοικιαστή για μεγάλο διάστημα. Ο σκηνοθέτης αφήνει ακάλυπτες πολλές εκκρεμότητες και χωρίς να αναπτύσσει επαρκώς τα γεγονότα.

Το έργο φτάνει στο απόγειό του με τους καθηλωτικούς heavy metal ήχους (Sunn O))), Machine Head, Ghost, Slayer) που ενσωματώνονται, εντείνοντας το υπάρχον συναίσθημα και γεφυρώνοντας τα ερωτηματικά. Σατανισμός, πάθος, αίμα, ψυχοπάθεια και εμμονή συνενώνονται και προκαλούν ένταση, καταλήγοντας επιτέλους στη στιγμή της ψυχικής κάθαρσης.

3. The assignment (2016) 

Όπως στις περισσότερες δημιουργίες του, ο Walter Hill εντάσσει αριστουργηματικά και σε αυτήν την ταινία το στοιχείο της περιπέτειας, συνδυάζοντάς την μαζί με το έγκλημα. Κυκλοφορεί ενίοτε και με τον τίτλο «Revenger», γνωστή στα ελληνικά ως «Διπλή εκδίκηση».

Πρόκειται για τον δολοφόνο Frank Kitchen ο οποίος δολοφονεί τον αδερφό μιας πλαστικής χειρουργού, που χρησιμοποιεί την επιστήμη πράττοντας αδίστακτα. Ως εκδίκηση για το έγκλημα, η γιατρός υποβάλλει τον Frank σε μια εγχείρηση αλλαγής φύλου, αλλά ο ίδιος όταν συνειδητοποιήσει την καθοριστική για τη ζωή του αλλαγή δεν φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα και ερευνά την υπόθεση για να πάρει το αίμα του πίσω.

4. A cure for wellness (2016) 

Αλλόκοτη σκηνοθεσία με εικόνες και γεγονότα που υπερβαίνουν κατά πολύ την πραγματικότητα και παραπέμπουν σε έναν κόσμο επιστημονικής φαντασίας. Αναμφίβολα, η ταινία κατακλύζεται από αλληγορίες και συμβολισμούς που μεταδίδουν κοινωνικά μηνύματα του σύγχρονου κόσμου για τον καπιταλισμό, την ασυνείδητη χειραγώγηση, την άρνηση του θανάτου, την αιώνια ζωή, το χρήμα και συνεπώς την άμετρη επιθυμία της αφθονίας το συνοδεύει.

Γιατί όλα είναι πιθανά να συμβούν σε έναν στρεβλό κόσμο που τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται εκ πρώτης όψεως!

5. Get out (2017)

Ταινία τρόμου γεμάτη ένταση και μυστήριο, που στοχεύει να περάσει αντιρατσιστικά μηνύματα σχετικά με τις φυλές με μια δόση πρωτοτυπίας, αλλά και ξαφνικών ανατροπών και παραπλάνησης. Ο Αφροαμερικάνος Chris επισκέπτεται μαζί με την λευκή κοπέλα του Rose για πρώτη φορά τους γονείς της στο πατρικό της σπίτι.

Εκεί, αρχικά, δέχεται από αυτούς φιλική συμπεριφορά, παρά το γεγονός ότι είναι προκατειλημμένος. Ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπος με περίεργες και αμήχανες καταστάσεις και συμπεριφορές που θα τον εγκλωβίσουν σε έναν εφιάλτη που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί!

6. The Bye Bye Man (2017)

Ο σκηνοθέτης Stacy Title του “The Bye Bye Man” σχεδιάζει ένα αμερικάνικο θρίλερ, το σενάριο του οποίου έχει θεματικές ομοιότητες και με άλλες ταινίες του ίδιου είδους, ωστόσο διαθέτει και χαρακτηριστικά που το διακρίνουν απ’ αυτές και το καθιστούν μοναδικό.

Αναφορικά, τρεις φοιτητές νοικιάζουν ένα νέο σπίτι για να μείνουν και ανακαλύπτουν την κατάρα γύρω από τον Bye Bye Man, το όνομα του οποίου δεν πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουν σε κανέναν, για να αποτρέψουν την πραγματοποίηση δολοφονιών που μπορούν να προκύψουν.

5+1 ταινίες τρόμου με απρόβλεπτο τέλος

Σχόλια