Μια ματιά στα ωραιότερα χόστελ της Ευρώπης που θα σου αλλάξει τη γνώμη γι’ αυτά!

Στον κόσμο του σήμερα τα χόστελ δεν είναι πια ένα μέρος ασφυκτικό, βρώμικο και κακόγουστο από το οποίο δε βλέπεις την ώρα να φύγεις. Τα τελευταία χρόνια τα χόστελ έχουν μετατραπεί σε πανέμορφα και οικονομικά -αν και οι τιμές ποικίλουν- καταλύματα που σου προσφέρουν μια φανταστική στέγη στη χώρα που επιλέγεις να ταξιδέψεις!

Ψάξαμε, λοιπόν, και βρήκαμε τα καλύτερα και πιο πολυσυζητημένα χόστελ της Ευρώπης που αν τους ρίξεις μια ματιά είμαι σίγουρος πως την επόμενη φορά που θα προγραμματίσεις ταξίδι στα εξωτερικά θα αφήσεις τα ξενοδοχεία και θα επιλέξεις να ζήσεις την εμπειρία του χόστελ!

1.ClinkNOORD (Amsterdam)

Το ClinkNOORD είναι το πιο διάσημο χόστελ του Άμστερνταμ. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το Ολλανδικό στυλ με τις μοντέρνες ανέσεις και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Είναι το πλέον κατάλληλο μέρος για να μείνεις, να περάσεις υπέροχα, να κάνεις νέες γνωριμίες και αποτελεί και το καλύτερο σημείο εκκίνησης από το οποίο βάζεις πλώρη για να εξερευνήσεις κάθε γωνιά του Άμστερνταμ.

Διαθέτει καφέ, βιβλιοθήκη, κουζίνα όπου μπορείς να μαγειρέψεις μόνος σου, ευρύχωρη αυλή/αίθριο και άλλους μεγάλους και άνετους χώρους για να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας και για να περάσεις όμορφα σε κάποιο από τα events που οργανώνονται!

2.Clink78 (London)

Η πανέμορφη αυτή πόλη δε θα μπορούσε να μην έχει και το ανάλογο χόστελ. Αυτό που ξεχωρίσαμε εμείς είναι το Clink78 που στεγάζεται σε ένα πρώην δικαστικό μέγαρο του Λονδίνου, στην οδό King’s Cross, όπου δούλεψε ο Charles Dickens. Και εδώ η βρετανική ιστορία παντρεύεται με μοντέρνα στοιχεία δημιουργώντας ένα υπέροχο περιβάλλον.

Στο Clink78 θα βρεις κουζίνα για να μαγειρέψεις, χώρο με παιχνίδια (μπιλιάρδο και τα σχετικά), χώρο με τηλεόραση και DVDs, εγκαταστάσεις πλυντηρίου καθώς και ένα TravelSHOP από το οποίο μπορείς να πάρεις τα εισιτήριά σου για πολλά αξιοθέατα του Λονδίνου. Υπάρχει επίσης και εσωτερικό μπαρ που εκτός από πάμπολλους  DJs φιλοξενεί και καλλιτέχνες για live συναυλίες!

3.Pars Tailor’s Hostel (Barcelona)

Το οικοδόμημα είναι σχεδιασμένο σα ραφείο του 1930. Εδώ το βίντατζ στοιχείο συναντά τη βιομηχανική διακόσμιση και επίπλωση. Παντού μέσα στο χώρο του χόστελ θα συναντήσεις αντικείμενα που τυπικά θα βρεις και σε ένα ραφείο, προερχόμενα όμως από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Στο Pars Tailor’s κάθε μέρα -ή και νύχτα- είναι ξεχωριστή καθώς οργανώνονται νύχτες σαγκρίας, open bar, παέγιας, οικογενειακών δείπνων, drinking games, εκδρομές για να δεις το ισπανικό ηλιοβασίλεμα και άλλα πολλά!

4.Generator Paris (Paris)

Από Ισπανία, Γαλλία και στο Generator Paris, το πανέμορφο αυτό χόστελ του Παρισιού. Είναι ευρύχωρο και σχεδιασμένο έτσι ώστε να σου προσφέρει διαρκώς στιγμές χαλάρωσης είτε επιλέξεις να πιεις τον καφέ σου είτε να απολαύσεις το κοκτέιλ σου στο μπαρ που λειτουργεί εντός του χόστελ. Μοντέρνα διακόσμηση και πλήρως εξοπλισμένο.

Διαθέτει εγκαταστάσεις πλυντηρίου, καφέ, μπαρ, εστιατόριο, αυτόματους πωλητές αλλά και ένα εσωτερικό μίνι σούπερ μέρκετ, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης!

5.Generator Berlin Mitte (Berlin)

Όχι απλά κάποια στιβαγμένα κρεβάτια για να κοιμηθείς, αλλά ένα πραγματικό χόστελ που δίνει στον ταξιδιώτη την ευκαιρία να ζήσει μια αξέχαστη εμπειρία. Σύγχρονο και στιλάτο το design του ταιριάζει απόλυτα με αυτό της πόλης. Σημείωσε, επίσης, ότι βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου!

Μέσα στο Generator Berlin Mitte μπορείς να περάσεις αξέχαστες στιγμές είτε πίνοντας μπύρες και κοκτέιλ στο μπαρ του, είτε χορεύοντας, είτε ακούγοντας κάποια live συναυλία! Εκεί θα βρεις επίσης εστιατόριο, μπαρ, καφέ, ενώ παρέχονται και γεύματα σε όσους το επιλέγουν!

6.Athenstyle (Athens)

Δε θα μπορούσαμε να μην ευλογήσουμε τα γένια μας! Για τους εκτός Αθηνών το Athenstyle αποτελεί το πιο υπέροχο Αθηναϊκό τους σπίτι για τις μέρες που θα επιλέξουν να περάσουν στην πρωτεύουσα! Και για τους Αθηναίους, διαθέτει την πιο υπέροχη ταράτσα του κέντρου καθώς προσφέρει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και την Αθήνα -αχ αυτές οι γειτονιές στου Ψυρρή- αλλά και την ευκαιρία να απολαύσεις μπύρα και ποτό γνωρίζοντας πολίτες του κόσμου που μένουν στο χόστελ!

Athenstyle (Athens)

Σχόλια