Μεταξύ συννεφιάς και λιακάδας, για το ΣΚ αυτό προτείνουμε πράγματα για κάθε λογής διάθεση και όρεξη, που θέλουμε να κάνουμε εδώ και καιρό αλλά ποτέ δεν βρίσκαμε χρόνο.

“All the world’s a stage; And all the men and women merely players.” – W. Shakespeare

Το έργο 714.7 Ημέρα Παρασκευή παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα, για μια και μοναδική επιτέλεση.

Πρόσωπα: Εκείνος, Εκείνη

Το παρόν έργο αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας. Τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

714.7 Ημέρα Παρασκευή

Το λεωφορείο κατευθύνεται γρήγορα προς το αεροδρόμιο ενώ εκείνος χαμένος στις σελίδες ενός βιβλίου ακούει μέσα από τα ακουστικά το κινητό του να χτυπάει. Απαντάει. Ήταν Εκείνη.

Εκείνη: Για πες τι σκέφτεσαι να κάνουμε το Σαββατοκύριακο, μιας και έρχεσαι Αθήνα…

Εκείνος: Οπωσδήποτε θέλω να πάμε σε μια θεατρική παράσταση.

Εκείνη: Τώρα που τελειώνει και η θεατρική σεζόν… θες να δούμε τη διασκευή του Σαίξπηρ;

Εκείνος: Φυσικά! Πάμε στο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2», στο Θέατρο Άλφα – Ιδέα. Δύο μονάχα ηθοποιοί που υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, σε ένα ευφυέστατο παιχνίδι μεταμφιέσεων κι ένα παζλ τεχνικών θεατρικής αφήγησης. Σκέψου είναι η τρίτη χρονιά που ανεβαίνει και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι τελευταίες τρεις παραστάσεις. Παίζεται σήμερα και το Σάββατο στις 9 και την Κυριακή στις 7, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, κοντά στην πλατεία Ομόνοιας.

Εκείνη: Ωραία. Το πρωί θες να πάμε για ψώνια;

Εκείνος: Μπαααα… πάμε καλύτερα να φάμε στο Estrella στην οδό Ρόμβης, στο κέντρο. Έχω ακούσει ότι σερβίρουν πρωτότυπο street food για κάθε γούστο. Από λαχταριστές σαλάτες και ζυμαρικά μέχρι γευστικά pancakes και bagels με δημιουργικά toppings. Μπορούμε να δοκιμάσουμε και το περιβόητο μπουγατσάν!

Εκείνη: Πάντως εγώ εννοούσα διαφορετικά ψώνια… Να πάμε βόλτα στα βιβλιοπωλείαΑπό την “Πολιτεία” μέχρι τα βιβλιοπωλεία των μικρών εκδοτικών οίκων στα Εξάρχεια, μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας βιβλία, να χαθείς ανάμεσα στα ράφια, να ψάξεις για ό,τι σε ενδιαφέρει. Στη Bibliotheque, στην πλατεία Εξαρχείων, στις Εκδόσεις των Συναδέλφων, στην Καλλιδρομίου, για πολιτικά βιβλία ή στο Έναστρον, στη Σόλωνος, για λογοτεχνία συντροφιά με καφεδάκι. Μπορείς να βρεις καινούριες και παλιές εκδόσεις, να διαλέξεις βιβλία για τις διακοπές, να ανακαλύψεις βιβλία που θεωρούνται εξαντλημένα.

Εκείνος: Τώρα που το λες, έχω ανακαλύψει ίσως ένα από τα πιο καλοφτιαγμένα και έξυπνα δομημένα σύγχρονα κείμενα μυθοπλασίας που έχω διαβάσει. «Σταθμός Έντεκα» λέγεται, της Emily St. John Mandel. Το βιβλίο ακολουθεί μια ομάδα περιπλανώμενων ηθοποιών που ανεβάζει έργα του Σαίξπηρ στις μικρές, διάσπαρτες κοινότητες από επιζήσαντες ενός θανατηφόρου ιού που έχει αφανίσει σχεδόν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αφορά την αγάπη στην τέχνη, στο θέατρο, στη μουσική και στα πολλά, καθημερινά, σχεδόν αόρατα πράγματα που συνιστούν εντέλει αυτό που λέμε ζωή. Η συγγραφέας λέει πως τίποτε δεν είναι δεδομένο, καθετί είναι λόγος για να λαχταράς τη ζωή, για να την ποθείς και να σου λείπει.

Εκείνη: Κοίτα που μου άνοιξες την όρεξη για περιπέτειες. Ψήσου να πάμε και σε ένα escape room. Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μπορούμε να επιχειρήσουμε μια απόδραση από τα 80s. Αυτό το θεματικό δωμάτιο άρχισε να λειτουργεί στο πλαίσιο της έκθεσης GR80s και μπορεί να μας ταξιδέψει στο χρόνο μέχρι τις 12 Απριλίου. Από τις 17.00 έως 21.00 τις καθημερινές και από τις 12.00 έως τις 21.00 το σαββατοκύριακο. Στο τσακ προλαβαίνουμε…

Εκείνος: Αυτό ήταν το χαλαρό Σαββατοκύριακο;  Να δω τι θα πρωτοπρολάβουμε…

Εκείνη: Εντάξει, πάμε και για ένα ποτάκι μετά να χαλαρώσουμε.

Εκείνος: Καλή φάση! Μπορούμε να δοκιμάσουμε το Jazz in Jazz. Πρόκειται για ένα jazz μπαρ δίπλα στην πλατεία Δεξαμενής. Η ατμόσφαιρα του σε γυρίζει σε εποχές ποτοαπαγόρευσης με μελωδικές συνοδείες προπολεμικής jazz έως τα τέλη του 60.

Εκείνη: Οκ οκ, άντε μην κάθεσαι λοιπόν, βιάσου! Που βρίσκεσαι;

Εκείνος: Καθ’ οδόν, καθ’ οδόν…

Επιμέλεια: Αριάδνη Συκιώτη, Βαγγέλης Βαφειάδης

Σχόλια