Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τους Cigarettes After Sex για να μη σε πιάσουν αδιάβαστο.

Οι Cigarettes After Sex εισέβαλαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Μας έχουν χαρίσει μελωδίες για εκείνα τα μελαγχολικά βράδια που ψάχναμε την ιδανική μουσική για να μας χαλαρώσει. Αν ανήκεις κι εσύ στο φανατικό κύμα των οπαδών των Cigarettes After Sex, αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα για την μπάντα που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία.

Η ίδρυση των Cigarettes After Sex και τα πρώτα βήματα της μπάντας.

Οι Cigarettes After Sex δημιουργήθηκαν στο El Paso, στο Texas, το 2008. Το πρώτο EP των Cigarettes After Sex ηχογραφήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Texas στο El Paso, και όπως έχει πει ο ιδρυτής των Cigarettes, Greg Gonzalez,  ήταν ατύχημα, σαν ένα πείραμα, που εν τέλει πέτυχε.

Το πρώτο EP των Ciagerettes After Sex, “I.”, πρωτοακούστηκε δημόσια το 2012 με τα πασίγνωστα singles “Affection” και “Κ.” το 2015 και 2016 αντίστοιχα. Για το άλμπουμ “I.”, ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια “Nothing’s gonna hurt you baby”, “I’m a Firefighter”, “Dreaming of you”, “Starry Eyes”.

Όταν ο Gonzalez αποφάσισε να μετακομίσει στο Brooklyn της Νέας Υόρκης , το single των Cigarettes After Sex, “Affection” ηχογραφήθηκε και το 2015 κυκλοφόρησε μαζί με το cover των REO Speedwagon, “Keep on loving you”.

Οι Cigarettes στηρίζονται απόλυτα στο youtube καθώς έχουν εκατομμύρια προβολές σε κάθε τραγούδι τους.

Κι αν αναρωτιέσαι πως προέκυψε το όνομα της μπάντας σου έχω την απάντηση. Ο Gonzalez είχε πει σε μία συνέντευξη του: “Πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι ένα τσιγάρο μετά το σεξ, αν προτιμάς να μοιραστείς μόνο ένα… Κάπνιζα με μια κοπέλα που ήμασταν “φίλοι με προνόμια” εκείνο τον καιρό και βασικά με ώθησε στο να συνεχίσω και μετά το κάπνισμα. Ένα βράδυ το όνομα μου ήρθε στο μυαλό καθώς καπνίζαμε μαζί. Ήταν κυριολεκτικά αυτό που κάναμε εκείνη την στιγμή.”

Tα μέλη

Όσον αφορά τα μέλη από τα οποία αποτελούνται οι Cigarettes Αfter Sex, έχουν γίνει αρκετές αλλαγές όμως ένα άτομο μένει σταθερό. Ο Greg Gonzalez ως ιδρυτής των Cigarettes έχει αναλάβει και τα φωνητικά, την ηλεκτρική, ακουστική κιθάρα και το μπάσο μένοντας ακλόνητος στη μπάντα.

Τα τωρινά μέλη των Cigarettes After Sex, μαζί με τον Gonzalez είναι οι : Philip Tubbs (πλήκτρα, ηλεκτρική κιθάρα), Randy Miller (μπάσο), Jacob Tomsky (τύμπανα).

Όσα πρέπει να ξέρεις για τις επιρροές και το στυλ της μουσικής των Cigarettes After Sex

Οι Cigarettes After Sex χαρακτηρίζονται ως μπάντα με επιρροές στη dream pop, ambient, και slowcore. Επειδή είμαι σίγουρη πως δεν κατάλαβες, θα σου εξηγήσω πως και τα τρία αυτά στυλ μουσικής έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Είναι στυλ μουσικής βασισμένα στην alternative ροκ, στη gothic ροκ, ψυχεδελική, ηλεκτρονική μουσική και indie. Δηλαδή, όπως μαρτυράει και το όνομα τους, μουσική που θα ακούσεις ενώ είσαι ξαπλωμένος και χαλαρός στο κρεβάτι χωρίς όμως να μη σου δίνει το δικαίωμα να χορέψεις.

Έχουν χαρακτηριστεί ως ρομαντικοί με μια αίσθηση παλιακού, δωσμένη από την ανδρόγυνη φωνή του Gonzalez. Ο ίδιος ο Gonzalez έχει πει πως ο αγαπημένος του τραγουδιστής είναι ο Francoise Hardy και πως έχει δεχτεί επιρροές από τον Miles Davis. Άλλες επιρροές είναι από Trinity Sessions, άλμπουμ των Cowboy Junkies, Julee Cruise και Corteau Twins.

Εμείς μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τους Cigarettes After Sex ως μια μελαγχολική, ονειρική, ρετρό μπάντα που ήδη μας έχει υποσχεθεί πολλά.

Στόχος των Cigarettes After Sex είναι να φτιάξουν όμορφη μουσική που κάνει κατά κάποιο τρόπο τη διαφορά.

H δισκογραφία τους

Studio Albums:

Cigarettes After Sex (demo album) (2011)

Cigarettes After Sex (2017)

Singles:

Affection (2015)

Keep On Loving You (2015)

K. (2016)

Apocalypse (2017)

Οι Cigarettes After Sex έρχονται στην Ελλάδα σε μία μοναδική εμφάνιση στο Rockwave Festival, τη 1η Ιουλίου, μαζί με τους Placebo, Sivert Hoyem και τους Last International Playboys.

Σχόλια