Οι εκστατικοί Moderat, έρχονται στη χώρα μας τη Παρασκευή, 2 Ιουνίου στη Πλατεία Νερού στο Release Athens 2017 και δεν πρέπει να τους χάσεις!

Ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της ηλεκτρονικής μουσικής δεν είναι άλλο από το supergroup γνωστό ως Moderat. Αυτό το αποδεικνύουν σε κάθε σκηνή που παίζουν, καθώς ο εντυπωσιακός, διαφορετικός τους ήχος καταφέρνει να μας πορώνει εδώ και 15 περίπου χρόνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για moderat live

Moderat (2009)

Αν και το πρώτο τους άλμπουμ άργησε λίγο καθώς το συγκρότημα είχε κλείσει ήδη 7 χρόνια ζωής, το supergroup των Sascha Ring από τους Apparat και τους Gernot Bronsert και Sebastian Szary των Modeselector μας απέδειξαν πως η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω.

Αποτέλεσμα εικόνας για moderat first album

Δυνατά μπάσα, όμορφες pop μελωδίες  και ένας συνδυασμός glitch, electro, και hip- hop, όλα αυτά σε ένα πάντρεμα με τα shoegaze synths (πολλές ξένες λέξεις μαζεύτηκαν) δημιούργησαν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

Moderat II (2013)

Αν το Moderat το πρώτο, το οριτζινάλε, έβαλε τους Moderat στον χάρτη, τότε το “Moderat II” ήταν αυτό που τους έδωσε το προνόμιο να ενταχθούν στην ελίτ των καλύτερων electronic συγκροτημάτων, το 2013.

Αποτέλεσμα εικόνας για moderat ii

 

Υπήρχαν σημαντικές διαφορές από τον πρώτο τους δίσκο, καθώς ο ήχος τους είχε γίνει πιο ζεστός και πιο ευαίσθητος, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη θέση τους στην ηλεκτρονική σκηνή, την περίοδο που το dubstep και το drum ‘n bass βρίσκονταν στην αναγέννησή τους.

Moderat III (2016)

Το τέλος της τριλογίας βρίσκεται στο 2016, οπού οι Moderat ταράζουν τα νερά και ρισκάρουν με τον ήχο τους, μακριά από όσα έχουμε συνηθίσει.

Πρόκειται για το εγκεφαλικό αποκορύφωμα του οράματός τους, μία δουλειά που τους φέρνει να κινούνται σε μία underground ηλεκτρονική ατμόσφαιρα που αναζητά μόνιμα τα όρια της pop, και ταυτόχρονα το ωριμότερο βήμα της μέχρι τώρα καριέρας τους, σε κάθε επίπεδο. Αποτέλεσμα εικόνας για moderat iii

“Ο τρίτος τόμος” των Moderat είναι αναμφίβολα ο πιο δυνατός καθώς είναι γεμάτος από σκοτεινά postminimal στοιχεία, τα οποία όμως τους έδωσαν επάξια και τον τίτλο του “Top Electronic Act” του πλανήτη για το 2016.

Το σίγουρο είναι πως στο Release Athens μπορούμε να περιμένουμε ένα μαγικό οπτικοακουστικό show από τους Moderat, όπως άλλωστε γνωρίζουμε τη προηγούμενη τους εμφάνιση στη χώρα μας, τον Νοέμβριο του 2016. Η ατμόσφαιρα των Moderat θα μας ηλεκτρίσει, θα μας εκστασιάσει, και ποιος ξέρει, ίσως μας συγκινήσει.

Σχόλια