Περίπου 90 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η πόλη της Έδεσσας, με το φυσικό στοιχείο να κυριαρχεί σε όλη την έκτασή της.

H Έδεσσα, αν και μικρή σε έκταση πόλη, έχει καταφέρει εδώ και αιώνες να ξεχωρίσει χάρη στα μαγευτικά τοπία, που διαθέτει. Ξακουστή για τους περίφημους καταρράκτες της, δικαιολογεί απόλυτα το όνομά της, το οποίο σημαίνει ”πύργος μέσα στο νερό”.

Παράλληλα, η πόλη φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις αλλά και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις. Διαθέτει πέντε θέατρα, εκ των οποίων τα δύο είναι υπαίθρια και προσφέρουν στους πολίτες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και αναψυχή.

Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Εδέσσης, ιδρύθηκε το 1996. Είναι ένα από τα μουσεία, που διαθέτει η πόλη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δουν και να αναβιώσουν τη ζωή των κατοίκων κατά τον 20ο αιώνα. Πιο συγκεκριμένα κατά την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Βέβαια, ένα είναι το σημείο, που όλοι ”τρέχουν” να επισκεφθούν μόλις φτάσουν στην Έδεσσα. Και δεν είναι άλλο από το πάρκο των Καταρρακτών. Μία μεγάλη έκταση, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το Σπήλαιο των Καταρρακτών, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού και ενυδρείο.

Στο ίδιο σημείο και μάλιστα στην άκρη του πάρκου αλλά και της πόλης, υπάρχει ο μεγαλύτερος από τους 12 καταρράκτες της Έδεσσας. Ο καταρράκτης Κάρανος με ύψος 70 μέτρα είναι και ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων.

Και μετά από την επίσκεψη στο χώρο αυτό, ακολουθεί για τους περισσότερους ένα γεύμα με τοπικές γεύσεις, αλλά και περίπατος στα πλακόστρωτα της πόλης. Σας υπόσχομαι ότι η βόλτα αυτή μπορεί να ηρεμήσει και τον πιο αγχώδη άνθρωπο.

Εσείς, λοιπόν τι περιμένετε;

 

Σχόλια