Το Messenger επανέρχεται με νέες αλλαγές που εντυπωσιάζουν. Ιδού, μερικές λειτουργίες που πιθανότατα δεν ήξερες!

Με επισκεψιμότητα που ξεπερνά τους 900 εκατομύρια χρήστες, το Facebook Messenger αποτελεί κάτι παραπάνω από μια πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Το τελευταίο διάστημα αναβαθμίζεται με ταχύτατους ρυθμούς, παρέχοντας ασύλληπτες δυνατότητες στον υπέρογκο αριθμό ατόμων που το χρησιμοποιούν και ταυτόχρονα μετατρέποντας την επικοινωνία σε διασκέδαση.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιες περισσότερο ή λιγότερο γνωστές λειτουργίες του Messenger.

1. Δωρεάν βιντεοκλήσεις και κλήσεις μέσω Facebook Messenger.

To Messenger δεν σου δίνει μόνο τη δυνατότητα να στέλνεις γραπτά μηνύματα, αλλά όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, μπορείς να κάνεις κλήσεις βίντεο και ομιλίας στον συνομιλητή σου. Ένα καινούριο προνόμιο των χρηστών της εφαρμογής είναι η δυνατότητα αυτή σε ομαδικές συνομιλίες.

2. Το Messenger έχει δικό του desktop website, το ήξερες;

Μπες στο https://www.messenger.com/ από το pc σου και κάνε τη ζωή σου ευκολότερη! Εδώ μπορείς να στέλνεις μόνο μηνύματα χωρίς να αποσπάσαι από την πληθώρα πληροφοριών της αρχικής σου σελίδας.

3. Messenger χωρίς Facebook; Κι όμως γίνεται!

Θέλεις να διαγράψεις το Facebook Account σου, όμως την ίδια στιγμή θα  ήθελες να διατηρείς επαφή με κάποια άτομα; Όλα είναι πολύ απλά. Το Facebook έχει διαχωριστεί από το Messenger. Άρα έχεις την δυνατότητα να κάνεις εγγραφή στην εφαρμογή μηνυμάτων χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό του κινητού σου.

Σαφώς, μπορείς μάλιστα να κάνεις προσθήκη φίλων με τον τηλεφωνικό τους αριθμό, εφόσον έχουν κι αυτοί την ίδια εφαρμογή.

4. Facebook VS Snapchat

Μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της εφαρμογής είναι το ότι μπορείς να μοιράζεσαι με φωτογραφίες την ημέρα σου, αλλά και να βλέπεις το story των φίλων σου. Κάτι σαν το Snapchat δηλαδή! Ανεβάζοντας ένα δικό σου story για 24 ώρες. Μπορείς να επιλέξεις ποιος θέλεις να το βλέπει και ποιος όχι. Όπως επίσης και να αντιδράς ή να απαντάς με μήνυμα στις φωτογραφίες άλλων.

5. Καρφίτσωσε τις αγαπημένες σου επαφές.

Το ήξερες ότι μπορείς να τοποθετήσεις την συνομιλία ατόμων ή κάποια ομαδική συνομιλία στην αρχική οθόνη του κινητού σου; Κατά την γνώμη μου, είναι αρκετά βολικό, ειδικά εάν έχεις πολλά μηνύματα και πολλές ομαδικές συνομιλίες.

Πας λοιπόν, στην συνομιλία ενός ατόμου, έπειτα πάνω δεξιά στην τρίτη επιλογή (δίπλα από την βιντεοκλήση) στο κυκλικό «info» και τέλος, στο νέο παράθυρο επιλέγεις πάνω δεξιά στις τρεις κατακόρυφες τελίτσες την «Δημιουργία συντόμευσης».

6. Δημιούργησε κρυπτογραφημένες συζητήσεις.

Η ομάδα του Messenger κάνει για άλλη μια φορά μια κορυφαία αναβάθμιση, αφού σου παρέχει την ασφαλέστερη δυνατότητα για αποστολή μυστικών-προσωρινών μηνυμάτων.

Αρκεί να είναι ενεργοποιημένη η ρύθμιση «Μυστικές συζητήσεις». Μπορείς να στείλεις προσωρινά μηνύματα, ενώ αυτά καταστρέφονται μετά από το διάστημα που θα ορίσεις εσύ. Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα εμφανίζονται μόνο σε μια συσκευή, που ο ίδιος έχεις επιλέξει.

7. Μοιράσου την τοποθεσία σου.

Η «Τοποθεσία» σου επιτρέπει να στείλεις σε έναν φίλο σου με συνοπτικές διαδικασίες το που ακριβώς βρίσκεσαι. Ακόμη και κάποιο μαγαζί, στο οποίο είσαι εκείνη τη στιγμή (όπως ακριβώς γίνεται και όταν κάνεις check-in, που εμφανίζει τα ονόματα των μαγαζιών που βρίσκονται δίπλα σου).

Έτσι, με την βοήθεια του Google maps, θα μπορεί να έρθει να σε βρει χωρίς να χρειάζεται να επεξηγήσεις την διαδρομή. Γι’ αυτό, επίλεξε κάποια συνομιλία, πάτα κάτω δεξιά «Περισσότερα» και στη συνέχεια κλικ στην «Τοποθεσία».

8. Προγραμματίστε τις συναντήσεις σας!

Το Messenger με τις νέες του αλλαγές, διευκολύνει την καθημερινότητά σου. Πλέον έχεις στην διάθεση σου την ρύθμιση συμβάντος.

Κι αυτό σε περίπτωση που έχεις κανονίσει με την παρέα σου για έξοδο, ενεργοποιείς την επιλογή «Έναρξης πλάνου» στην συνομιλία σας και σας ειδοποιεί την ώρα που έχετε επιλέξει. Τέλος πια στις αργοπορίες!

9. Messenger, GIFs και λοιπές εφαρμογές…

Το Messenger είναι μια κορυφαία εφαρμογή που συνεχώς αναβαθμίζεται. Έχει φτάσει στο σημείο του να συνεργάζεται με άλλες εφαρμογές και παιχνίδια, που κάνουν πιο διασκεδαστικό και εύχρηστο το chatting των χρηστών.

Τα apps αυτά σχετίζονται λίγο πολύ με GIFs, selfies, emoticons και ηχητικά μηνύματα και επιπλέον έχεις πρόσβαση και σε άλλες όπως το Spotify, το Tumblr και το Dropbox.

10. Σκότωσε τον χρόνο σου με τα παιχνίδια του Messenger!

Η διασκέδαση συνεχίζεται και μέσα στα emoticon της πλατφόρμας κρύβονται μερικά μυστικά παιχνίδια. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις μια συνομιλία, να στείλεις μια μπάλα μπάσκετ ή ποδοσφαίρου στον συνομιλητή σου, να πατήσεις πάνω σε αυτήν και το παιχνίδι μόλις αρχίζει.

Ποιος θα αγγίξει το υψηλότερο σκορ;

11. Προστάτευσε τα μηνύματά σου από τρίτους.

Όταν μας στέλνει κάποιος μήνυμα στην εφαρμογή, στην οθόνη του κινητού φαίνεται ως ειδοποίηση το όνομα του αποστολέα και μια σειρά από το μήνυμά του. Μπορείς να  αποκρύψεις τόσο το όνομα όσο και το περιεχόμενο του μηνύματος, ώστε να μην το δει κάποιος τρίτος.

Πατάς στο «Ειδοποιήσεις και ήχοι» και απενεργοποιείς την επιλογή «Προεσκοπήσεις ειδοποιήσεων».

12. Πώς να αποφύγεις το διαβολικό «Διαβάστηκε».

Θέλεις να διαβάσεις ένα μήνυμα χωρίς να γνωρίζει το άλλο πρόσωπο ότι το διάβασες; Η πρώτη λύση είναι η σήμανση ως μη αναγνωσμένο ή αλλιώς «Δεν το έχω διαβάσει».

Ο άλλος πιο ασυνήθιστος τρόπος είναι η ενεργοποίηση της λειτουργίας πτήσης. Την στιγμή εκείνη, απενεργοποιείται το internet και μπορείς να περιηγηθείς στα μηνύματα που σου έχει στείλει ο καθένας μέχρι τώρα.

Η σήμανση «Διαβάστηκε» στα συγκεκριμένα μηνύματα δεν θα εμφανιστεί ακόμη κι αν επαναφέρεις την κανονική λειτουργία του κινητού και συνδεθείς στο internet.

13. Στείλε μήνυμα με την «Σάρωση κωδικού»!

Αυτός ο τρόπος κάνει πιο εύκολη τη χρήση του Messenger και διευκολύνει την έναρξη συζητήσεων με άτομα, που δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στις επαφές σου!

Μπορείς να βρεις τον QR code σου, πατώντας στις ρυθμίσεις του Messenger, πάνω από το πλήρες όνομα σου, που εμφανίζεται με την φωτογραφία σου.

Αν clickάρεις εκεί, μπορείς και να αποθηκεύσεις ή να κοινοποιήσεις τον κωδικό αυτό για να βοηθήσεις άλλους να τον σαρώσουν και να σου στείλουν μήνυμα, καθώς και να σαρώσεις εσύ κωδικούς άλλων.

14. Γνωστοποίησε την αντίδρασή σου.

Στην αρχή, στο Facebook είχες την δυνατότητα εκτός από like, να εκφράσεις και άλλες αντιδράσεις. Μετέπειτα, αυτό μεταφέρθηκε και στο Messenger.

Έτσι, μπορείς να δηλώνεις ένα από τα reactions σε κάθε μήνυμα που λαμβάνεις σε προσωπικές και ομαδικές συνομιλίες. Βέβαια, αν δεν έχεις ανοιχτό το παράθυρο, θα λαμβάνεις ειδοποίηση ότι κάποιος αντέδρασε στο μήνυμά σου.

15. Mention…για άριστη συνεργασία.

Σε κάποια ομαδική συνομιλία, μπορείς να προσθέσεις το σύμβολο @ και στη συνέχεια χωρίς κενό το όνομα κάποιου από τα μέλη για να γίνει mention. Θα δημιουργηθεί link του προφίλ του ατόμου και παράλληλα θα λάβει notification για το ότι αναφέρθηκε το όνομά του στην συγκεκριμένη συζήτηση.

Η συζήτηση γίνεται οργανωτική σε ένα πιο συνεργάσιμο περιβάλλον. Κατάλληλο για ομαδικές συνομιλίες στο WorkChat.

+1 Τώρα και SMS από το Messenger!

Πλέον μπορείς να κάνεις ως βασική εφαρμογή SMS το Messenger, αν υποστηρίζει κάτι τέτοιο το κινητό σου. Οι συζητήσεις με SMS θα εμφανίζονται και ξεχωριστά από τις συζητήσεις του Messenger και θα μπορείτε να τις δείτε μόνο από το κινητό.

Σου παρέχεται η ευκαιρία να ορίζεις το χρώμα της αρεσκείας σου για να ξεχωρίζεις τα SMS, ήχο ειδοποίησης, να μπλοκάρεις μηνύματα από συγκεκριμένους αριθμούς και άλλα.

Εννοείται ότι ακόμη κι αν στείλεις κάποιο SMS από το Messenger, ισχύουν οι υπάρχουσες χρεώσεις της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας.

 

Σχόλια