Οι Dub Inc φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια ύπαρξης και το Αθηναϊκό κοινό θα τους σβήσει τα κεράκια στις 10 Μαρτίου στη σκηνή του Piraeus 117 Academy. Εσύ θα είσαι εκεί;

Ο κάθε μουσικός που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και το κοινό του βέβαια, οφείλει να μην λειτουργεί μόνο σε στουντιακό περιβάλλον. Το δέσιμο με τον αγαπημένο σου καλλιτέχνη μπορεί να καλλιεργείται μέσα στο δωμάτιο σου, ή το σαλόνι σου, ή γενικότερα στο μέρος που χαλαρώνεις με ένα ποτό στο χέρι χαμηλό φωτισμό και τους ήχους του γούστου σου να ξεπηδάνε ζωηρά από τα ηχεία σου (κλισέ ξέρω), χτίζεται ουσιαστικά όμως μέσα από τη ζωντανή αλληλεπίδραση. Τη συναυλία, τη ζωντανή εμφάνιση ρε παιδί μου.

dub inc so what

Οι Dub Inc κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album “So what” το περασμένο Σεπτέμβρη.

Οι Dub Incorporation ή Dub Inc για συντομία, είναι ένα από τα group που σέβονται τον εαυτό τους σύμφωνα με τον “ορισμό” που δώσαμε παραπάνω. Η ομάδα των 7 τρελών Γάλλων καταφέρνει να μπερδεύει κλασσικούς ρέγκε και dub ήχους με dancehall μελωδίες και hip hop ρυθμούς, ενώ έντονο είναι και το ska στοιχείο σε πολλά κομμάτια τους. Οι στίχοι τους, πότε στα γαλλικά, πότε στα αγγλικά και πότε στην διάλεκτο Kabyle (συνηθισμένη διάλεκτος στην Αλγερία) έχουν ένα έντονο κοινωνικό στίγμα, πάντα από την οπτική γωνία του παιδιού που έχει μεγαλώσει στο δρόμο, με την εμπιστοσύνη του μόνο σε αυτά που βλέπει, όχι σε αυτά που ακούει.

Πρόκειται για μία ομάδα ατόμων που όπως φαίνεται δεν βρίσκεται ποτέ σε ησυχία. Όταν δεν ταξιδεύουν στις άκρες, αλλά και τις μέσες, του κόσμου για κάποιο tour έχουν πάντα όρεξη για δουλειά όταν επιστρέφουν στη βάση τους-το όμορφο Saint-Etienne.

Μια ματιά στην πλούσια δισκογραφία τους είναι αρκετή για να αποδείξει τον προηγούμενο ισχυρισμό. Tο μουσικό βιογραφικό των Dub Inc απαριθμεί έξι studio albums, τρία live albums και δύο EP, τα οποία παρεμπιπτόντως διατίθενται προς ακρόαση στο επίσημο site τους.

Και όσο για τα live; Οι Dub Inc ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να διασκεδάσουν το κόσμο. Άλλωστε μετράνε 20 χρόνια πορείας και έχουν αποταμιεύσει στο λογαριασμό τους εμπειρίες από 200+ ζωντανές εμφανίσεις! Η λέξη “πανικός” δεν είναι διόλου υπερβολική για να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν επί σκηνής.

Οι 2 Mcs Bouchkour και Komlan έχουν ένα μοναδικό τρόπο να παίρνουν το κοινό από το χέρι και το οδηγούν σε ένα χορευτικό ντελίριο! Και όλα αυτά συνήθως για πάνω από δύο ώρες αφού όπως φαίνεται οι Γάλλοι έχουν τη σκηνή σαν το σπίτι τους!

dub inc live

Οι ίδιοι οι Dub Inc φαίνονται να ευχαριστιούνται τις συναυλίες τους όσο κι εμείς!

Σε περίπτωση που δεν έχεις δει τους Dub Inc ζωντανά δε ξέρω εάν έχεις κατέβει από άλλο πλανήτη ή εάν είσαι απλά άτυχος, αφού είναι συχνοί επισκέπτες στη χώρα μας. Πάντως θα έχεις την ευκαιρία να νιώσεις εξ’ επαφής τον δυναμισμό την ένταση και τη χορευτική διάθεση που χαρακτηρίζει ένα show των Dub Incorporation στις 10 Μαρτίου στο Piraeus 117 Academy. Καλό θα ήταν να πας. Δε θέλεις οι φίλοι σου να σου λένε “Τι εννοείς δεν έχεις πάει Dub Inc ρε μαν!!”

Σχόλια