Το 12ο Εορταστικό Bazaaart 2017: “Δώρα από την Πανδώρα” ανοίγει τις πύλες του στις 31 Μαρτίου  στα πλαίσια της Εαρινής Ισημερίας και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης. 

Ο Ιάννης Πανταζίδης και οι συνεργάτες καλλιτέχνες του Πολιτιστικού Ομίλου «Κέντρο Τέχνης» με την ευκαιρία της τελευταίας Εαρινής Ισημερίας και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν για 12η χρονιά, την θεσμοθετημένη πλέον Εαρινή Ομαδική Εικαστική Έκθεση με τίτλο: «12ο Εαρινό Bazaaart 2017 – Δώρα από την Πανδώρα».

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 και ώρα 8 το βράδυ στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης (Στασινού 8Α,  Πλ. Προσκόπων, έναντι αγάλματος Τρούμαν, μετρό Ευαγγελισμός) και η διάρκεια της θα είναι μέχρι 12 Απριλίου 2017.

Αυτή η 11η εικαστική εκδήλωση αποτελεί μια γιορτή τέχνης για τον ερχομό της άνοιξης. Οι παρακάτω καλλιτέχνες συμμετέχουν με τις ευρηματικές εικαστικές δημιουργίες τους, που με πολύ κέφι και μεράκι κατασκεύασαν από διάφορα υλικά:

Δημήτρης Αβτζής, Γκαίη Αγγελή, Αλέκος Αμφιλόχιος, Κίμων Αξαόπουλος, Γιώργος Γκιζάρης, Σταυριέλενα Δημητρακοπούλου, Αστέρη Θεοχάρη, Μανόν Πανα Καΐρη, Σάββας Κακκαλής, Σταύρος Καρνάκης, Γεώργιος Καρποντίνης, Γιάννης Καρράς, Ραλλού  Λιόλιου Κούση, Δανάη Μαρία Καυχίτσα, Νικόλαος Λουρίδης, Μπέτυ Λυρίτη, Μαριλένα Μέλη, Ελένη Ντίνια Μπούνταλη, Γιώργος Μπογιατζής, Νίκος Μπράτος, Θοδωρής Παππάς, Χρήστος Πρόντης, Γαρυφαλιά Σιωρά, Άρτεμις Σταματίου, Κατερίνα Σταμπολίτη, Κατερίνα Τριανταφύλλου, Γεωργία Φιλαδιτάκη, Πάρις Φιλιπάκης, Βιβή Φραγκάκου, Δημήτρης Ψωμοδότης, Laure Shawwah.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα έργα που θα παρουσιασθούν έχουν για θέμα: τον Μύθο της Πανδώρας. Πιο συγκεκριμένα: “Τα Δώρα από το ανοιγμένο κουτί της Πανδώρας”.

Πρόκειται για  πρωτότυπα εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης όπως: μικρογλυπτά από πέτρα ή μέταλλο, εναλλακτικά κοσμήματα, κατασκευές μικτής τεχνικής, αγιογραφίες, φωτογραφίες και ζωγραφικούς πίνακες. Σημειώνουμε πως οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τα έργα αυτά, εμπνεόμενοι από την εαρινή ισημερία και την ποικίλη θεματολογία της ποίησης. Έχουν αποδώσει δηλαδή, το σφρίγος της ζωής που επιφέρει η άνοιξη. Χαρίζουν, έτσι σε όλους τους φιλότεχνους την χαρά της αισθητικής απόλαυσης και της δημιουργικής διεργασίας.

Η φιλοσοφία του θεσμού είναι, να εκτεθούν έργα από όλες τις τάσεις της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Το μοναδικό κριτήριο είναι να αποτελούν αυτά πηγή ζωής και για τον καλλιτέχνη που τα δημιουργεί αλλά και για τον φιλότεχνο, που τα θεάται. Μια εν δυνάμει τέχνη που να εκπορεύεται από όλους και να απευθύνεται σε  όλους. Μια τέχνη, που να καλύπτει την βασική ανάγκη του ανθρώπου για ποιότητα ζωής στην πεζή καθημερινότητά του. Ουσιαστικά πρόκειται για την “Τέχνη του Ευ Ζην, μέσα από την εικαστική δημιουργική εμπειρία και έκφραση”.

Εγκαίνια: Παρασκευή 31 Μαρτίου και ώρα: 8.00 το βράδυ

Διάρκεια: Από τις 31 Μαρτίου έως και τις 12 Απριλίου 2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 7.00 – 10.00 μ.μ, .Σαββάτο 11 π.μ. – 2μ.μ.

Πληροφορίες: Τηλ.:210-7234061 6980-275555, 6942-075756

Email: iannis.pantazidis@gmail.comFb: @marbleart.grInstagram: Kentro_texnis

Σχόλια