Οι Maximum High σε μία βραδιά στο maximum!

Το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου, οι Maximum High έβαλαν τα δυνατά τους για να εντυπωσιάσουν το αθηναϊκό κοινό στο Six d.o.g.s και τα κατάφεραν χωρίς μεγάλη προσπάθεια!

Οι Maximum High χαρακτηρίζονται από τη συνάντηση 4 μουσικών με πλούσιο backround στην μουσική πορεία του καθενός. Πιο ειδικά, οι Maximum High είναι οι:

Ειρήνη Δημοπούλου (vocals), περιζήτητη για τις ιδιοσυγκρασιακές φωνητικές της ικανότητες. Αμέτρητες συνεργασίες με μπάντες όπως οι Swing Shoes, The Earthbound, Hi Rollers και Dustbowl.

Ο Θάνος Αμοργινός (guitar), με πολύχρονη πορεία ως μέλος των The Last Drive και The Earthbound. Έχει συνθέσει μουσική για κινηματογράφο και θέατρο αλλά είναι και παραγωγός δίσκων πολλών ελληνικών συγκροτημάτων.

Ο Νίκος Ζωγράφος (drums), ιδρυτικό μέλος των Closer αλλά και συνεργάτης πολυάριθμων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών.

Ο Δημήτρης Κουτσιουρής (bass), με θητεία σε μπάντες όπως οι the Strays (US), Sunny side of the razor (GR) και Black Drummer (UK) με τον Toby Marriot, γιο του θρυλικού Steve Marriot των Small Faces και παραγωγό τον Dave Cobb.

Με αναφορές στη rock, indie, funk, dub, dance και punk μουσικής αυτοί οι τέσσερις κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοινό και να μας κάνουν να διασκεδάσουμε κι εμείς μαζί τους. Η συναυλία έμοιαζε περισσότερο με μία γιορτή με το χώρο να είναι γεμάτο. Όλοι ακολουθούσαμε το ρυθμό που έδιναν ο Θάνος, ο Νίκος και ο Δημήτρης με την κιθάρα, τα ντραμς και το μπάσο τους. Η Ειρήνη με την δυναμική παρουσία της και την ιδιαίτερη φωνή της μας έκανε να “γκρουβάρουμε” μαζί της.

Η συναυλία ξεκίνησε με ένα από τα δικά τους κομμάτια, το “Stay”, που μας έβαλε κατευθείαν στο κλίμα και στη ψυχοσύνθεση τους. Αυτό που ακολούθησε ήταν μοναδικό.  Διασκευές όπως το “The Tape Song” των Kills, “Everybody Get Up” των Bellrays, “Wolf Like Me” των TV on the radio μας ξεσήκωσαν ακόμα περισσότερο. Οι Maximum High μας παρουσίασαν live το ομόνυμο EP τους. Κομμάτια όπως το “Don’t Let Me Down” αλλά και το “Long Ago” το οποίο ακολουθεί σαρωτική πορεία. Το “Long Ago” έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στον ξένο τύπο για την αισθητική του και τους στίχους του οι οποίοι περιγράφουν το πολύ δύσκολο ταξίδι ενός πρόσφυγα.

Περισσότερα τραγούδια των Maximum High θα βρεις εδώ

Το ομώνυμο EP των Maximum High κυκλοφορεί ήδη μέσω Bandcamp ενώ επίσημα η κυκλοφορία του στα iTunes θα γίνει τον επόμενο μήνα. Το εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί ο πολύ γνωστός για την δουλειά του σκιτσογράφος Alteau, ο οποίος έχει επιμεληθεί εξώφυλλα για τους Rancid, The Undertakers, Happy Wags και άλλους καλλιτέχνες. Επίσης, το EP των Maximum High έχει AirPlay σε Αμερική, Καναδά και Ευρώπη με πολύ θετικές κριτικές!

Οι Maximum High όχι μόνο κατάφεραν να εντυπωσιάσουν αλλά και να αποδείξουν πως έχουμε να περιμένουμε πολλά από εκείνους. Ακόμα περισσότερα τραγούδια με δυνατό ρυθμό, αλλά και ακόμα περισσότερα live σ’ αυτό το  κλίμα μεγάλης γιορτής.

Το δυνατό στοιχείο τους δεν είναι μόνο τα άριστα ρυθμικά τραγούδια τους και οι διασκευές που ανανεώνουν κλασικά κομμάτια, αλλά και η χημεία που έχουν μεταξύ τους θυμίζοντας μπάντα του εξωτερικού. Είναι δεδομένο πως θα μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον και σίγουρα δεν πρέπει να χάσετε το επόμενο lιve τους!

Φωτογραφίες από την υπέροχη Γιώτα Χαραλαμποπούλου: 

 

 

Σχόλια