Το «Θρακόμελο» μας προετοιμάζει για την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου με το video clip που ετοίμασε για τον «Συγκαθιστό», ενός σκοπού που εμπεριέχεται στο δίσκο.

Το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα Θρακόμελο ιδρύθηκε στην Κομοτηνή τον Μάρτιο του 2012 από τέσσερις φίλους και συμφοιτητές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου (Ματακάκη Στέλιο, Καρακατσιάνη Θάνο, Παπουτσή Αλέξανδρο, Μίσκα Ηλία). Σαν στόχο έχει να ερευνήσει και να προβάλλει τις μουσικές παραδόσεις της Θράκης, φέρνοντας τους ήχους αυτούς στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έπειτα από πολλές επιτυχημένες παρουσίες σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, το Θρακόμελο επιχειρεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τραγούδια και σκοπούς του χωριού Αρσάκειο Νομού Ροδόπης.

Η καταγωγή των κατοίκων του χωριού έλκεται από το χωριό Ευθύμιο Μαλγάρων της Ανατολικής Θράκης, και ύστερα από καταγραφές και έρευνα αρκετών χρόνων το Θρακόμελο ετοιμάζεται να φέρει στο ακροατήριο μια ολοκληρωμένη μουσική δουλειά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του σχήματος με τον Κομοτηναίο σκηνοθέτη Μάνο Καρυστινό δημιουργήθηκε το video clip για το «Συγκαθιστό», ενός οργανικού σκοπού που εμπεριέχεται στο δίσκο, μεταξύ άλλων.

 Θρακόμελο

Χορεύοντας στους ρυθμούς του συγκαθιστού

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Το video clip απεικονίζει ένα τελετουργικό “ζευγαρώματος”, που άντρες και γυναίκες μέσα από το χορό στο ρυθμό του Συγκαθιστού προσπαθούν να κερδίσουν το ταίρι τους. Η έμπνευση του συγκεκριμένου concept πηγάζει από μια υποθετική συνθήκη: Αν η παραδοσιακή μουσική γραφόταν σήμερα, απαλλαγμένη από την ιστορία που κουβαλά, τι συναισθήματα θα γεννούσε; Στο άκουσμα του συγκεκριμένου οργανικού σκοπού δύο στοιχεία ανασύρθηκαν στην επιφάνεια: Ο έρωτας και η μάχη, και ο συγκερασμός τους έφερε αυτό το τελετουργικό, όπου νέοι άνθρωποι αποζητούν τον έρωτα με όπλο το χορό τους.

Το video clip «Συγκαθιστός» παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο, ενώ ο δίσκος  «Από το Ευθύμιο στο Αρσάκειο» αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

Θρακομελο: 4 συμφοιτητες φτιαχνουν ενα παραδοσιακο θρακιωτικο μουσικο σχημα!

Σχόλια